Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Okolo Kalifornie

Sagan oslavoval desiate víťazstvo v Kalifornii i v sezóne

Sagan oslavoval desiate víťazstvo v Kalifornii i v sezóne

Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral záverečnú 8. etapu pretekov Okolo Kalifornie, ktorá viedla zo San Francisca do Santa Rosy a merala 130,4 km. Jazdec tímu Cannondale zopakoval v cieľovom meste vlaňajšie prvenstvo. Vďaka víťazstvu na páske sa Sagan stal štvrtýkrát v rade najlepším mužom v súťaži šprintérov na podujatí Okolo Kalifornie. Dvadsaťtriročný Žilinčan vyhral na najprestížnejších zámorských pretekoch už desať etáp. Celkovým víťazom Okolo Kalifornie sa stal Tejay van Garderen, ktorý dosiahol najväčší úspech svojej doterajšej kariéry.
Sagan si po časovke v San Jose polepšil vo výsledkoch

Sagan si po časovke v San Jose polepšil vo výsledkoch

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v šiestej etape - časovke na 31,6 km v San Jose na pretekoch Okolo Kalifornie 36. miesto a v celkovom poradí sa posunul na 37. pozíciu. Žilinčan v službách tímu Cannondale je lídrom súťaže šprintérov, v San Jose sa v jazde proti chronometru o body do tejto klasifikácie nebojovalo. V súboji o zelený dres má Sagan pred finálovým víkendom Okolo Kalifornie jednobodový náskok pred Američanom Tylerom Farrarom.
Sagan zaostal v Kalifornii tesne za pódiom

Sagan zaostal v Kalifornii tesne za pódiom

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval na 4. mieste vo štvrtkovej 5. etape na pretekoch Okolo Kalifornie, ktorá viedla zo Santa Barbary do Avily a merala 185,7 km. Dvadsaťtriročný jazdec Cannondale si na desiate etapové víťazstvo na najprestížnejších pretekoch v zámorí ešte musí počkať. Vo štvrtok sa presadil Jens Voigt.
Sagan je už v Kalifornii držiteľom zeleného dresu

Sagan je už v Kalifornii držiteľom zeleného dresu

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval vo štvrtej etape pretekov Okolo Kalifornie zo Santa Clarity do Santa Barbary (134,5 km) na 5. mieste a stal sa držiteľom zeleného trička lídra súťaže šprintérov. Vďaka dlhému špurtu sa z víťazstva, prvého na Okolo Kalifornie, tešil Američan Tyler Farrar pred krajanom Kenom Hansonom a Belgičanom Giannim Meersmanom. V celkovom poradí vedie naďalej Janier Acevedo z Kolumbie.
Peter Sagan ovládol šprint v Santa Clarite

Peter Sagan ovládol šprint v Santa Clarite

Slovenský cyklista Peter Sagan triumfoval v šprintérskom súboji v 3. etape pretekov Okolo Kalifornie, ktorá viedla z Palmdale do Santa Clarity a merala 177,7 km. Pre 23-ročného jazdca tímu Cannondale je to deviate víťazstvo na prestížnych amerických pretekoch, ktoré však nie sú súčasťou svetového kalendára WorldTour. Sagan je najúspešnejším jazdcom histórie Okolo Kalifornie. Žilinčan v cieľovej rovinke v Santa Clarite predstihol Austrálčana Michaela Matthewsa a Američana Tylera Farrara.
Peter Sagan finišoval v úvode Okolo Kalifornie tretí

Peter Sagan finišoval v úvode Okolo Kalifornie tretí

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval v úvodnej etape pretekov Okolo Kalifornie so štartom i cieľom v Escondide (165,1 km) na 3. mieste. Prvým lídrom podujatia sa stal Holanďan Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM), ktorý v súboji dvoch mužov zdolal v cieľovej rovinke Španiela Francisa Manceba. Westra vybojoval pre tím Vacansoleil-DCM len druhé víťazstvo v sezóne.
Sagan chce v Kalifornii nadviazať na úspešný vlaňajšok

Sagan chce v Kalifornii nadviazať na úspešný vlaňajšok

Slovenský cyklista Peter Sagan bude opäť hviezdou pretekov Okolo Kalifornie, na ktorých vlani vyhral päť etáp. Jazdec tímu Cannondale by chcel zopakovať úspechy z minulého roka, aj keď tentoraz berie podujatie skôr ako vhodnú prípravu na Tour de France. Peter Sagan je rekordérom Okolo Kalifornie, má na svojom konte osem etapových prvenstiev. Vlani získal aj zelený dres najaktívnejšieho účastníka a tento rok by oň chcel opäť bojovať.
Peter Sagan je rekordérom Okolo Kalifornie

Peter Sagan je rekordérom Okolo Kalifornie

Slovenský cyklista Peter Sagan je rekordérom cyklistických pretekov Okolo Kalifornie. V nedeľu dosiahol na tomto podujatí piaty triumf a celkovo sa na kalifornských cestách radoval osemkrát v kariére. Do tohto ročníka držal rekord so siedmimi prvenstvami Američan Levi Leipheimer. Sagan má za sebou vydarené vystúpenie v zámorí. Po piatich prvenstvách v ôsmich etapách získal zelený dres najaktívnejšieho účastníka.
Sagan dosiahol 5. víťazstvo na Okolo Kalifornie

Sagan dosiahol 5. víťazstvo na Okolo Kalifornie

Cyklista Peter Sagan sa stal víťazom nedeľňajšej záverečnej 8. etapy cyklistických pretekov Okolo Kalifornie, na ktorých získal aj zelený dres najaktívnejšieho pretekára. Sagan dosiahol piate tohtoročné víťazstvo na pretekoch v USA v krátkej rovinatej etape v Los Angeles, ktorá končila pred Staples Centrom.
Okolo Kalifornie - Slováci v sobotu zaostali

Okolo Kalifornie - Slováci v sobotu zaostali

Holanďan Robert Gesink zvíťazil v sobotňajšej 7. etape cyklistických pretekov Okolo Kalifornie, ktorá viedla z Ontario na Mt. Baldy a merala 126 km. Jazdec tímu Rabobank urobil dôležitý krok k celkovému prvenstvu na pretekoch kategórie HC, keďže v nedeľu sa očakáva v záverečnej etape šprint celého pelotónu pred Staples Centrom v Los Angeles.
Sagan zdolal Velitsa v súboji o etapové 2. miesto

Sagan zdolal Velitsa v súboji o etapové 2. miesto

Slovenskí cyklisti Peter Sagan a Peter Velits zviedli súboj o 2. priečku v 6. etape pretekov Okolo Kalifornie, ktorá viedla z Palmdale do Big Bear Lake a merala 186,3 km. Z víťazstva v etape sa po úspešnom sólovom úniku tešil Francúz Sylvain Georges z tímu AG2R La Mondiale. Slováci bojovali v známom kalifornskom letovisku na čele 40-člennej skupiny, ktorá mala v cieli stratu 28 sekúnd.
P. Sagan prišiel o žltý dres, P. Velits už piaty

P. Sagan prišiel o žltý dres, P. Velits už piaty

Až piata etapa cyklistických pretekov Okolo Kalifornie, ktorou bola časovka na 29,7 km v okolí Bakersfieldu, mala iného víťaza ako Petra Sagana. Slovenský jazdec v službách tímu Liquigas-Cannondale v jazde proti chronometru prišiel aj o žltý dres lídra, z ktorého ho vyzliekol víťaz časovky Dave Zabriskie z USA.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up