Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Orava

Výhercovia štartovného na Oravský cyklomaratón

Výhercovia štartovného na Oravský cyklomaratón

Pozrite sa či ste náhodou nevyhrali free vstup na zajtrajší cyklomaratón v Dolnom Kubíne. Ako zvyčajne stačilo odpovedať na jednoduchú otázku a boli ste v hre.
Pozvánka: Oravský cyklomaratón

Pozvánka: Oravský cyklomaratón

Siedmy ročník Oravského cyklomaratonu v sebe nesie šťastnú sedmičku, a pri pohľade na meteorologické spravodajstvo a model Aladin vyplýva, že bude v sobotu 5. 7. 2014 pekné slnečné počasie 24 °C a úplne bez dažďa.
Prvá etapa World Tour na Slovensku povedie cez Oravu a Liptov

Prvá etapa World Tour na Slovensku povedie cez Oravu a Liptov

Historicky prvá etapa cyklistickej World Tour, ktorá povedie územím Slovenska, sa začne vo štvrtok 7. augusta v Zakopanom a po 178 km vyvrcholí na Štrbskom Plese. Pelotón pretekov Okolo Poľska premiérovo zavíta na slovenské cesty na Orave, kde pôjde cez Suchú Horu, Oravice, Blatnú, kde bude horská prémia, Zuberec a cez horskú prémiu Huty sa dostane na Liptov.
Oravaman 2014

Oravaman 2014

Oravaman Triatlon - jeden z tých najťažších aké sa vôbec dajú absolvovať má za sebou úspešné tri ročníky. V poradí štvrté vydanie tohto už legendárneho podujatia v lone oravskej prírody je naplánované na 12. júla 2014. Organizátori počas uplynuvších mesiacov nezaháľali a pripravovali nové trate, ktoré pretekárom sprostredkuju viac nádherných výhľadov, výnimočných zážitkov z trate, viac endorfínov, viac námahy, viac zábavy... Ako to docielili?
6. Oravský cyklomaratón

6. Oravský cyklomaratón

Peknú slnečnú sobotu 08.06.2013 sa konal už 6. ročník Oravského cyklomaratónu v Dolnom Kubíne. Tento rok bol maratón súčasťou Slovak XCM Tour 2013 a Slovenského pohára XCM. Na tento obľúbený oravský a typicky lúčny cyklomaratón sa chodí chytať aj bronz, keďže sa ide len malá časť trate v tieni stromov. Nebolo tomu inak ani tentoraz.
 6. Ročník Oravského maratónu už čoskoro

6. Ročník Oravského maratónu už čoskoro

Už 6. Ročník Oravského maratónu privíta dúfam minimálne rovnaký počet pretekárov ako vlani, kedy sa na štart 3 rôznych tratí postavilo 530 pretekárov. Tak ako každý rok, aj teraz pripravili organizátori viacero prekvapení s cielom uspokojiť náročného slovenského cyklistu.
6. Oravský cyklomaratón PR článok

6. Oravský cyklomaratón

6. ročník vytrvalostného preteku horských bicyklov v oblasti Oravských kopcov. Maratón bude jedným z pretekov série SLOVAK XCM TOUR 2013, ktorá pozostáva zo 9-tich horských cyklomaratónov na Slovensku (www.cyklomaraton.sk).
Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v  zimnom triatlone PR článok

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v zimnom triatlone

Propozície k medzinárodným majstrovstvám Slovenska v zimnom triatlone, ktoré sa uskutočnia druhú februárovú nedeľu v Zuberci.
Tip na výlet: Pilsko

Tip na výlet: Pilsko

A máme tu Pilsko, po Babej hore druhý najvyšší vrch Oravských Beskýd s nadmorskou výškou 1557 m. Je to taký „nevýrazný“ kopec, aspoň zo slovenskej strany a z pohľadu Slovákov. Na poľskej strane majú turistické stredisko a je medzi Poliakmi celkom obľúbený. Tento národ má turistiku v krvi. Síce som na Slovákov teraz zlý, ale len vravím pravdu, taká je realita a bolo by dobré niečo s tým spraviť.
Na pretekoch Oravaman víťazstvo Jurkoviča a Vojtekovej

Na pretekoch Oravaman víťazstvo Jurkoviča a Vojtekovej

V sobotu sa v Zuberci a okolí Západných Tatier uskutočnil 2. ročník triatlonových pretekov Oravaman. Najlepším mužom sa stal slovenský reprezentant v horskom a zimnom triatlone Tomáš Jurkovič a najlepšou ženou domáca pretekárka Zuzana Vojteková. Takmer dve stovky pretekárov prekonalo 2 km plávania na Liptovskej Mare, 50 km cyklistiky z Liptova cez náročný horský prechod Huty do Zuberca až na Ťatliakovu chatu v Roháčskej doline.
Oravský cyklomaratón ako ho ešte nepoznám

Oravský cyklomaratón ako ho ešte nepoznám

Dňa 9.6.2012 sa v malebnej Oravskej prírode v meste Dolný Kubín uskutočnil 5. ročník Oravského cyklomaratónu. Počasie už druhý víkend po sebe protestovalo a takto nám dávalo najavo svoju moc nad biednym človekom. Nakoniec síce zapršalo, ale to ma neodradilo, ani mnohých ďalších a mohol som sa postaviť na štart týchto domácich pretekov. Tentoraz premiérovo za mokra, pred dvoma rokmi bolo totiž sucho.
Súťaž: 5. ročník Oravského cyklomaratónu

Súťaž: 5. ročník Oravského cyklomaratónu

Piaty ročník Oravského cyklomaratonu v sebe nesie malé jubileum, ktoré sa organizátori rozhodli podporiť nielen klasicky dobre usporiadaným pretekom na dobre známej trati, ale najmä aj výrazne nízkym štartovným 5 EUR pri zachovaní kvality služieb. Novinku v štartovnom využilo až 260 pretekárov, čo predstavuje cca dvojnásobok prihlásených oproti minulému roku. Predošlé 4 ročníky boli rozdelené na 2 blatové a 2 suché. Súťaž o 2 štartovné je ukončená
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up