Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Paris Roubaix

V 2. etape Paríž - Nice Sagan na 5. mieste, celkovo 13.

V 2. etape Paríž - Nice Sagan na 5. mieste, celkovo 13.

Slovenský reprezentant Peter Sagan z tímu Liquigas - Cannondale obsadil 5. miesto v pondelkovej 2. etape tradičných cyklistických pretekov Paríž - Nice. V záverečnom špurte 199 km dlhej etapy z Montfort l´Amaury do Amilly útočil Sagan na pozície v prvej trojke, ale napokon v tlačenici hlavného poľa tesne neuspel. Napriek tomu si po 4. mieste z nedeľňajšej 1. etapy pripísal ďalší solídny šprintérsky úspech. V celkovom poradí patrí 21-ročnému Slovákovi 13. priečka s odstupom 14 sekúnd za lídrom Thomasom de Gendtom z Belgicka.
V úvodnej etape Paríž - Nice štvrté miesto pre P. Sagana

V úvodnej etape Paríž - Nice štvrté miesto pre P. Sagana

Slovenský cyklista Peter Sagan začal svoje účinkovanie na úvodných pretekoch Svetového kalendára UCI v Európe Paríž - Nice štvrtým miestom v nedeľňajšej prvej etape. Víťazom a premiérovým držiteľom dresu lídra v tomto ročníku sa sal Belgičan Thomas De Gendt. Jazdec tímu Vacansoleil sa prekvapujúco presadil v záverečnej koncovke, keď pelotón až v závere dokázal zlikvidovať stratu na vedúcu trojčlennú skupinu...
Peklo severu

Peklo severu

"Peklo severu" sa hovorí jednodenným cyklistickým pretekom odohrávajúcim sa na severe Francúzska. Boli zaradené do cyklistického Svetového pohára, neskôr do série ProTour a po roztržke organizátorov a vedenia UCI sú zaradené so Svetového kalendára. Tradične na začiatku apríla priťahujú nielen najlepších svetových cyklistov, ale aj tisícky fanúšikov. Víťaz Pekla severu sa stáva cyklistickou legendou.
Preteky za slnkom

Preteky za slnkom

Paríž – Nice, nazývané aj Course au Soleil (preteky za slnkom), sú profesionálne etapové cyklistické preteky, ktoré sa konajú začiatkom marca. Prezývku Course au Soleil získali preto, lebo zvyčajne na štarte vládne chladné, veterné a sychravé počasie, postupne ako sa pretekári prepracovávajú k Stredozemnému moru, sa oteplieva a poslednú etapu v Nice zvyčajne absolvujú už v krátkych nohaviciach a dresoch s krátkymi rukávmi.
Preteky Paríž-Roubaix v réžii Švajčiara Cancellaru - DOPLNENÉ

Preteky Paríž-Roubaix v réžii Švajčiara Cancellaru - DOPLNENÉ

Švajčiarsky cyklista Fabian Cancellara sa stal víťazom 104. ročníka nedeľňajších pretekov Paríž-Roubaix. Pre dvadsaťpäťročného pretekára je to zatiaľ najväčšie víťazstvo v jeho kariére. "Na tento okamih som čakal veľmi, veľmi dlho. Je to už dlhý čas, odkedy na týchto pretekoch naposledy vyhral Švajčiar. Som nesmierne šťastný," povedal v cieli Cancellara, ktorý približne 18 kilometrov pred cieľovou páskou na velodróme v Roubaix "nasadil" k rozhodujúcemu trháku.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up