Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Peter Sagan

Díaz sa stal novým lídrom Tour de San Luis

Díaz sa stal novým lídrom Tour de San Luis

Triumfom domácich argentínskych cyklistov sa skončila 5. etapa pretekov Tour de San Luis z Juany Koslay na vrchol La Carolina, ktorá merala 169,8 km. V náročnej previerke sa presadil Emanuel Domingo Guevara Arguello, ktorý v závere zdolal Daniela Díaza. Ten sa vďaka náskoku pred súpermi stal novým lídrom podujatia.
Kwiatkowski novým lídrom Tour de San Luis

Kwiatkowski novým lídrom Tour de San Luis

Kanaďan Svein Tuft potvrdil svoje časovkárske kvality a stal sa víťazom 4. etapy cyklistických pretekov Tour de San Luis v Argentíne, ktorou bola časovka na 19,2 km v okolí San Luis. Jazdec tímu Orica GreenEdge triumfoval s náskokom 7 sekúnd pred Leandrom Messineom z Argentíny.
Peter Sagan i Martin Velits stratili, lídrom Diniz

Peter Sagan i Martin Velits stratili, lídrom Diniz

Brazílčan Alex Diniz z tímu Funvic Brasilinvest vyhral vďaka nástupu v cieľovom stúpaní 3. etapu cyklistických pretekov Tour de San Luis, ktorá merala 173,1 km a viedla z La Punty do Mirador del Potrera. Dvadsaťsedemročný cyklista, ktorý si v rokoch 2009 až 2011 odpykával dištanc za užívanie EPO, je aj novým lídrom podujatia. Diniz vyhral s náskokom 24 sekúnd pred Talianom Maurom Santambrogiom a Poliakom Michalom Kwiatkowským. Rovnaké je aj celkové poradie.
Peter Sagan v Argentíne aj v utorok piaty

Peter Sagan v Argentíne aj v utorok piaty

Slovenský cyklista Peter Sagan skončil aj v 2. etape pretekov Tour de San Luis v Argentíne na 5. mieste. Po 171,4 km vyhral súboj z Tilisaraoy do Terraza del Portezuelo Talian Sacha Modolo, ktorý v cieľovej rovinke v menšom stúpaní zdolal Brita Marka Cavendisha. Na 3. mieste finišoval Austrálčan Howard, pred Sagana sa dostal ešte Belgičan Jens Debusschere.

Peter Sagan začal rok 5. miestom, triumf Cavendisha

Peter Sagan začal rok 5. miestom, triumf Cavendisha

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval v pondelkovej prvej etape pretekov Tour de San Luis v Argentíne na 5. mieste. V hromadnom špurte 164 km dlhej etapy zo San Luis do Villa Mercedes sa presadil britský šprintér v službách Omega Pharma-QuickStep Mark Cavendish. Sagana zdolali aj Taliani Sacha Modolo a Alessandro Petacchi a Austrálčan Leigh Howard. V pelotóne prišiel do cieľa aj Martin Velits, ktorý v etape pomáhal Cavendishovi.

Peter Sagan Gets his First Win of the Year!

Peter Sagan Gets his First Win of the Year!

Ešte ani nezačala sezóna a Peťo už zbiera prvé víťazstvá!
Pre Slovákov sa začne sezóna v Argentíne a v Austrálii

Pre Slovákov sa začne sezóna v Argentíne a v Austrálii

Pre slovenských profesionálnych cyklistov sa začína súťažná sezóna. Peter Velits z tímu Omega Pharma-QuickStep a Juraj Sagan z Cannondale sa od nedele predstavia na Tour Down Under v Austrálii, ktoré sú zaradené do seriálu World Tour, ich bratia a tímoví kolegovia Martin Velits a Peter Sagan zasa od pondelka na Tour de San Luis v Argentíne. Austrálske podujatie má špeciálny prológ v nedeľu a od utorka do nedele 27. januára šesť etáp, v Argentíne čaká na pelotón celkovo sedem pokračovaní.

Final Credits - Forest Gump Parody

Final Credits - Forest Gump Parody

Táto scéna sa zapíše do histórie svetovej kinematografie !
P. Sagan žiaril na hollywoodskej prezentácii Cannondalu

P. Sagan žiaril na hollywoodskej prezentácii Cannondalu

V hollywoodskom štýle predstavili počas uplynulého víkendu cyklistov tímu Cannondale Pro Cycling pre sezónu 2013. A vo veľkej miere aj v "saganovskom". Generálny manažér zoskupenia s novým názvom, ale tradičnou "kanárikovou" farbou dresov Bob Burbank pochopil, akým fenoménom sa stáva vo svete slovenská cyklistická kométa, a stavil na to, čo Sagan ponúkol na vlaňajšej Tour de France - zábavu.
Petra Sagana v USA v rámci zábavy fiktívne zatkli

Petra Sagana v USA v rámci zábavy fiktívne zatkli

Slovenského cyklistu Petra Sagana počas sústredenia v Kalifornii zatkli. Zadržanie však nebolo skutočné, udialo sa len v rámci zábavy členov talianskeho tímu Cannondale. Príslušník anaheimskej polície po krátkom čase zbavil Sagana pút. Fotografie sa okamžite objavili na sociálnych sieťach Twitter a Facebook, Peter Sagan má na nich široký úsmev.

Peter Sagan je druhým najúspešnejším jazdcom roka 2012

Peter Sagan je druhým najúspešnejším jazdcom roka 2012

Slovenský cyklista Peter Sagan je druhým najúspešnejším pretekárom v kalendárnom roku 2012. Víťaz ankety Zlatý pedál 2012 a druhý najúspešnejší športovec roka 2012 na Slovensku vyhral v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch na elitnej úrovni 16 pretekov. O tri úspechy viac dosiahol Nemec André Greipel. Na ďalších priečkach rebríčka víťazstiev skončili Mark Cavendish s 15 triumfami, Tom Boonen a Marcel Kittel (13). Najlepším jazdcom v pomere kvality a kvantity úspechov je víťaz Tour de France Bradley Wiggins, ktorý dosiahol v roku 2012 celkovo 12 triumfov. Víťaz svetového hodnotenia UCI Joaquím Rodríguez sa radoval desaťkrát.

Peter Sagan má za sebou úspešnú sezónu

Peter Sagan má za sebou úspešnú sezónu

Peter Sagan podľa očakávania obhájil prvenstvo v ankete Slovenského zväzu cyklistiky Zlatý pedál a stal sa najlepším cyklistom Slovenskej republiky v roku 2012. Dvadsaťdvaročný jazdec tímu Cannondale (nar. 23. januára 1990) má za sebou úspešnú sezónu. Na Tour de France vyhral tri etapy a získal zelený dres víťaza bodovacej súťaže. Zo štyroch etapových úspechov sa tešil na pretekoch Okolo Švajčiarska a z piatich na Okolo Kalifornie, na oboch podujatiach triumfoval aj v bodovacích súťažiach. Sagan dosiahol aj ďalšie úspechy, vo svetovom rebríčku UCI skončil na 8. mieste. Podľa predstáv mu nevyšli olympijské hry v Londýne, kde štartoval ako jediný Slovák medzi cyklistami, ani majstrovstvá sveta, kde skončil dvanásty. Olympijská taktika sledovania britského tímu mu nevyšla, karty boli napokon rozdané pre iných jazdcov. Žilinčan sa na Slovensku teší veľkej popularite, fanúšikovia oceňujú jeho výsledky a aj vďaka nim stúpa záujem o cyklistiku.

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up