Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Peter Sagan

Peter Sagan vyhral anketu Zlatý pedál 2012

Peter Sagan vyhral anketu Zlatý pedál 2012

Cyklistom roka 2012 sa na Slovensku stal Peter Sagan. Dvadsaťdvaročný Žilinčan obhájil v ankete Zlatý pedál vlaňajšie prvenstvo a celkovo vyhral výročné hodnotenie Slovenského zväzu cyklistiky tretíkrát v kariére. Predtým získal ocenenie aj v roku 2008, keď sa stal takisto ako rok predtým aj talentom sezóny. V tohtoročnej ankete triumfoval Sagan rovnako ako vlani suverénne pred bratmi Petrom a Martinom Velitsovcami. Talentom roka sa stal Dávid Zverko, ktorý vyhral anketu aj pred rokom a v tomto zaujal predovšetkým triumfom na Pretekoch mieru mládeže.

Na slovenský trón zasadla Štefečeková

Na slovenský trón zasadla Štefečeková

Strelkyňa Zuzana Štefečeková sa stala ako štvrtá žena v histórii najlepšou športovkyňou Slovenska. Strieborná olympijská medailistka v trape žien vystriedala na tróne v tradičnej ankete Klubu športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov OVB Športovec roka 2012, ktorej výsledky vyhlásili v piatok večer v novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave, vodných slalomárov Petra a Pavla Hochschornerovcov. Najlepším kolektívom roka sa v 20. ročníku prestížnej ankety stala hokejová reprezentácia SR, ktorá na majstrovstvách sveta 2012 skončila na 2. mieste.
Strelkyne alebo Sagan, jasno bude v piatok

Strelkyne alebo Sagan, jasno bude v piatok

V piatok večer krátko po 21.00 h Slovensko spozná svojho športového kráľa alebo kráľovnú za rok 2012, ktorého v ankete OVB Športovec roka 2012 vybralo 110 hlasujúcich športových novinárov. Výsledky slávnostne vyhlásia v novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave. Odovzdávanie cien najlepším 10 jednotlivcom a 3 kolektívom uvidia televízni diváci v priamom prenose na TV Markíza od 20.00 h. Anketu zorganizoval tradične Klub športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov (KŠR SSN), už šiestykrát v spolupráci s agentúrou B&D.
Peter Sagan skončil v Mole piaty

Peter Sagan skončil v Mole piaty

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v sobotňajších exhibičných pretekoch v cyklokrose, ktoré organizoval vo svojom rodnom meste Mole bývalý majster sveta na ceste Tom Boonen, konečné 5. miesto. Sagan patril spoločne so spomenutým Belgičanom medzi najväčšie hviezdy charitatívneho podujatia. Z triumfu sa tešil dvojnásobný majster sveta v cyklokrose Zdeněk Štybar. Cyklista tímu Omega Pharma-QuickStep, ktorý tento týždeň absolvoval tímbuilding vo vojenskom priestore Lešť, vyhral napriek úvodnému hendikepu. Ako excelentný terenár štartoval s minútovým odstupom na súperov. Boonen napokon nejazdil, keďže počas predchádzajúcich dní pre žalúdočné problémy schudol o 4 kg.
Peter Sagan začne sezónu v Argentíne

Peter Sagan začne sezónu v Argentíne

Slovenský cyklista Peter Sagan začne sezónu 2013 na pretekoch Tour de San Luís v Argentíne, ktoré sa uskutočnia od 21. do 27. januára. "V polovici januára odlietam do Argentíny, kde má čaká sedem náročných etáp na Tour de San Luis v celkovej dĺžke okolo tisíc kilometrov," uviedol Peter Sagan. Ďalší jazdci tímu Cannondale vstúpia so súťažného roka na podujatiach Tour Down Under, Okolo Kataru a Okolo Ománu.
Sagan si vyskúša cyklokros proti Boonenovi či Štybarovi

Sagan si vyskúša cyklokros proti Boonenovi či Štybarovi

Slovenský cyklista Peter Sagan si po rokoch opäť vyskúša cyklokros. V sobotu 1. decembra sa jazdec tímu Cannondale zúčastní na charitatívnych pretekoch Toma Boonena a jeho priateľov. Informuje o tom denník Het Nieuwsblad. Okrem Petra Sagana by na 4. ročníku pretekov v Zilvermeere neďaleko belgických Antverp by mal štartovať aj jeho brat Juraj. Podujatie organizuje bývalý majster sveta Tom Boonen. Výťažok pôjde pre charitatívnu organizáciu, ktorá sa zaoberá pomocou deťom s problémami motoriky. Vlani organizátori vyzbierali počas exhibície sumu 80-tisíc eur. Tento rok sa uskutoční po cyklokrose aj dražba, do ktorej predmety darovali Boone, majster sveta Philippe Gilbert i Peter Sagan. Dražiť sa budú Boonenove bicykle, dúhový dres majstra sveta Gilberta i zelený dres víťaza bodovacej súťaže na Tour de France od Petra Sagana.

Peter Sagan sa chce zamerať na úspech v klasikách

Peter Sagan sa chce zamerať na úspech v klasikách

Po výbornej sezóne 2012 je slovenský cyklista Peter Sagan pripravený na líderskú pozíciu v tíme Canndondale, ktorý vznikol na základoch doterajšieho Liquigasu. Žilinčan sa v úvode ročníka 2013 zameria na úspech na jednodňových klasikách.
Lombardi vidí v Petrovi Saganovi nového Merckxa

Lombardi vidí v Petrovi Saganovi nového Merckxa

Taliansky bývalý špičkový cyklista na ceste aj dráhe Giovanni Lombardi verejne dal priechod svojmu obdivu k výkonom a potenciálu Slováka Petra Sagana.

Wiggins získal Velo d´Or, P. Sagan skončil piaty

Wiggins získal Velo d´Or, P. Sagan skončil piaty

Brit Bradley Wiggins sa stal držiteľom ocenenia pre najlepšieho svetového cyklistu roka 2012 Vélo d´Or, Slovák Peter Sagan skončil v hlasovaní na 5. mieste. Prestížne ocenenie udeľuje na základe hlasovania novinárov z celého sveta francúzsky cyklistický magazín Vélo od roku 1992.
Peter Sagan uzatvoril rok na 8. mieste rebríčka UCI

Peter Sagan uzatvoril rok na 8. mieste rebríčka UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan skončil v tohtoročnom svetovom rebríčku WorldTour na konečnom 8. mieste. Do renkingu sa počítali výsledky na podujatia elitného kalendára WorldTour. V pozícii svetovej jednotky končí sezónu 2012 Španiel Joaquín Rodríguez, medzi krajinami dominovalo v tomto kalendárnom roku Španielsko a v tímoch britský Sky. Medzi jednotlivcami skončil druhý víťaz Tour de France a olympijský šampión v časovke Bradley Wiggins z Veľkej Británie, tretia pozícia patrí Tomovi Boonenovi z Belgicka.

P. Sagan je aj naďalej v najlepšej desiatke rebríčka UCI

P. Sagan je aj naďalej v najlepšej desiatke rebríčka UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan je v najnovšom vydaní rebríčka WorldTour na 8. mieste. Poradie v renkingu sa menilo po sobotňajších pretekoch Okolo Lombardie v Taliansku. Na prvú pozíciu rebríčka sa posunul ich víťaz Joaquín Rodríguez zo Španielska, ktorý predstihol Bradleyho Wigginsa. Tretí je aj naďalej Tom Boonen. Dvadsaťdvaročný Žilinčan v službách Liquigas-Cannondale Peter Sagan má na svojom konte zatiaľ 351 bodov. Vo svetovom renkingu je zo Slovákov aj Peter Velits, ktorý s 10 bodmi z Tour de France figuruje na 157. priečke.

Zlato pre Belgičana Gilberta, P. Sagan na 14. mieste

Zlato pre Belgičana Gilberta, P. Sagan na 14. mieste

Majstrom sveta v cestnej cyklistike sa v individuálnej súťaži mužov stal v Holandsku Philippe Gilbert z Belgicka. Striebro si vyjazdil Nór Edvald Boasson Hagen, bronz putuje do Španielska zásluhou Alejandra Valverdeho. Gilbert sa necelé dva kilometre pred cieľom rozhodol pre samostatný únik, ktorý sa mu podarilo doviesť až do víťazného konca. Až do samotného záveru sa ne popredných pozíciách pohyboval aj Slovák Peter Sagan, ktorý napokon prišiel do cieľa 267 km dlhých pretekov na 14. mieste z päťsekundovým odstupom na víťaza. Štart nedeľňajších pretekov bol v Maastrichte, cieľ vo Valkenburgu. Peter Velits, Martin Velits, Juraj Sagan a Maroš Kováč preteky nedokončili.

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up