Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Peter Sagan

Peter Sagan víťazom 6. etapy Vuelty

Peter Sagan víťazom 6. etapy Vuelty

Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal víťazom 6. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa, ktorá viedla z Úbedy do Córdoby a merala 193,4 km. Dvadsaťjedenročný Žilinčan dosiahol svoje prvé víťazstvo na pretekoch Grand Tour v kariére. V záverečnom špurte bojovalo o prvenstvo päť jazdcov, z toho štyria zo Saganovho tímu Liquigas-Cannondale. Sagan sa presadil pred Pablom Lastrasom Garcíom z Movistaru, tretí skončil jeho tímový kolega Vincenzo Nibali.
V stredu na Vuelte triumf Joaquíma Rodrígueza

V stredu na Vuelte triumf Joaquíma Rodrígueza

Víťazom stredajšej 5. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa sa stal Joaquím Rodríguez. Španiel jazdiaci vo farbách tímu Kaťuša zvládol trať zo Sierra Nevada do Valdepeňas de Jaén v dĺžke 187 km za 4:42:54 h a postaral sa o druhý etapový triumf svojej stajne za sebou. Druhé miesto obsadil s odstupom štyroch sekúnd Wout Poels a o ďalšiu sekundu zaostal utorňajší víťaz Daniel Moreno.
Moreno prvý v Sierra Nevade, do červeného Chavanel

Moreno prvý v Sierra Nevade, do červeného Chavanel

Španiel Daniel Moreno sa stal víťazom 4. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa. Dvadsaťdeväťročný jazdec tímu Kaťuša dosiahol prvé víťazstvo na pretekoch Grand Tour v kariére. V prvej horskej etape 66. ročníka z Bazy do Sierra Nevady (170,2 km) triumfoval s náskokom 3 sekúnd pred Dánom Chrisom Sörensenom, tretí prišiel do cieľa Ír Daniel.
Lastras novým lídrom Vuelty, Slováci stratili

Lastras novým lídrom Vuelty, Slováci stratili

Španiel Pablo Lastras sa stal víťazom 3. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa a zároveň je aj novým držiteľom červeného dresu lídra, ktorý získal od Daniela Bennatiho. Lastras vyhral tretie pokračovanie Vuelty 2011 z Petreru do Totany (163 km) s náskokom 15 sekúnd pred Francúzom Sylvainom Chavanelom a svojím krajanom Markelom Irizarom.
Sagan po druhej etape tretí na Vuelte

Sagan po druhej etape tretí na Vuelte

Austrálčan Christopher Sutton sa stal víťazom nedeľňajšej 2. etapy cyklisticky pretekov Vuelta a Espaňa, ktorá viedla z La Nucíe do Playas de Orihuely a merala 174 km. Novým lídrom 66. ročníka je Talian Daniele Benatti, ktorý z červeného dresu vedúceho pretekára vyzliekol svojho tímového kolegu z Leopard-Treku Jakoba Fuglsanga.
Fuglsang prvým lídrom Vuelty, Sagan 6.

Fuglsang prvým lídrom Vuelty, Sagan 6.

Tím Leopard-Trek zvíťazil v úvodnej tímovej časovke na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa. Po 13,5 km jazde proti chronometru v okolí Benidormu sa stal prvým držiteľom červeného trička lídra pretekov Dán Jakob Fuglsang, ktorý z Leopardu-Trek ako prvý prešiel cieľovou čiarou.
Peter Sagan pred Vueltou: Ak sa naskytne šanca, využijem ju

Peter Sagan pred Vueltou: Ak sa naskytne šanca, využijem ju

Už v sobotu sa uprú zraky športových fajnšmekrov na 66. ročník prestížných cyklistických pretekov pod názvom Vuelta, ktoré majú vo svojom itinerári celkovo 21 etáp. Tohtoročné preteky sa začnú 20. augusta jazdou proti chronometru tímov v Benidorme a vyvrcholia na tradičnom mieste v Madride 11. septembra po takmer 3300 km.
Vuelta 2011 od soboty s 2 Slovákmi

Vuelta 2011 od soboty s 2 Slovákmi

Rovnako ako vlani bude mať Slovensko na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktoré sa začnú v sobotu 20. augusta v Benidorme, dvojnásobné zastúpenie. Už štvrtú Vueltu v rade absolvuje Martin Velits. Pred rokom s ním spoločne v tíme HTC-Highroad jazdil jeho brat Peter, ktorý napokon obsadil 3. miesto, tentoraz bude jedným z jeho súperov v drese družstva Liquigas Peter Sagan.
Martin Velits štvrtýkrát v rade na Vueltu

Martin Velits štvrtýkrát v rade na Vueltu

Rovnako ako vlani bude mať Slovensko na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktoré sa začnú v sobotu 20. augusta v Benidorme, dvojnásobné zastúpenie. Kým na Petra Sagana čaká premiérové podujatie Grand Tour v Španielsku, Martin Velits sa na týchto pretekoch predstaví už štvrtýkrát za sebou. Svoj štart potvrdil 26-ročný Velits v utorok pre agentúru SITA, na Pyrenejský polostrov odcestuje v stredu.
Sagan v rebríčku UCI na 24. mieste, lídrom Evans

Sagan v rebríčku UCI na 24. mieste, lídrom Evans

Slovenský cyklista Peter Sagan figuruje k 15. augustu v rebríčku UCI na 24. mieste. V rankingu sa nachádza vďaka výsledkom na Tour de France aj Peter Velits, ktorému patrí 110. priečka. Na čele hodnotenia cyklistov je aj naďalej víťaz Tour de France Austrálčan Cadel Evans, ktorý vedie pred Philippom Gilbertom z Belgicka, ten však jeho náskok stiahol na 6 bodov.
Sagan už 23. v rebríčku UCI, Slováci na MS v trojici

Sagan už 23. v rebríčku UCI, Slováci na MS v trojici

Slovenský cyklista Peter Sagan sa vďaka celkovému víťazstvu a dvom etapovým prvenstvám na pretekoch WorldTour Okolo Poľska posunul v rebríčku UCI na 23. miesto. V Poľsku si Sagan pripísal 116 bodov, čo ho katapultovalo o 64 priečok vyššie. Vďaka 21-ročnému Žilinčanovi sa Slovensko dostalo v rebríčku krajín pred Českú republiku na 16. pozíciu.
Sagan víťazné auto predá, alebo vyplatí kolegov z tímu

Sagan víťazné auto predá, alebo vyplatí kolegov z tímu

Slovenský cyklista Peter Sagan mal po víťazstve na pretekoch WorldTour Okolo Poľska náročný program. V sobotu večer absolvoval záverečnú slávnosť v Krakove, následne sa presunul do Talianska, kde si zobral niektoré osobné veci, a v pondelok ráno už bol v Bratislave. Na Slovensku pobudne pár dní a potom sa vráti na Apeninský polostrov, kde ho čaká záverečná príprava na premiérové vystúpenie na podujatí Grand Tour Vuelta a Espaňa.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up