Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Peter Velits

P. Velits štvrtý v časovke v Kalifornii, forma mu stúpa

P. Velits štvrtý v časovke v Kalifornii, forma mu stúpa

Slovenský cyklista Peter Velits obsadil 4. priečku v časovke na 24 km na pretekoch Okolo Kalifornie. Člen tímu HTC-Highroad v jazde proti chronometru na 24 km v okolí Solvangu zaostal za víťazným Davidom Zabriskiem z USA o 48 sekúnd.
Evans víťazom Tirreno - Adriatico, P. Velits 17.

Evans víťazom Tirreno - Adriatico, P. Velits 17.

Austrálčan Cadel Evans sa stal celkovým víťazom cyklistických pretekov Tirreno - Adriatico. Majster sveta 2009 vstupoval do záverečnej etapy, ktorou bola časovka na 9,3 km v okolí San Benedetto del Tronto, v pozícii lídra a svoje postavenie v celkovom poradí si udržal. Víťazom časovky sa stal majster sveta v tejto disciplína Fabian Cancellara zo Švajčiarska. Cyklista tímu Leopard Trek triumfoval s náskokom 9 sekúnd pred Larsom Boomom z Holandska, tretí bol v jazde proti chronometru Talian Adriano Malori.
Peter Velits Cyklistom roka 2010

Peter Velits Cyklistom roka 2010

Cyklistom roka 2010 na Slovensku sa stal Peter Velits. Dvadsaťšesťročný rodák z Bratislavy s púchovským domicilom obhájil v ankete Slovenského zväzu cyklistiky prvenstvo z predchádzajúceho roka, najlepším bol aj v roku 2007. Peter Velits súťaží za profesionálny tím HTC - Highroad. Vlani ho zranenie vyradilo z účasti na Tour de France, ale na Vuelta a Espaňa skončil celkove tretí, pričom ak sa potvrdí doping druhého Španiela Ezequiela Mosqueru, posunie sa dokonca na druhé miesto. Na Vuelte vyhral dve etapy, tímovú i individuálnu časovku.
Peter Velits si zahral v klipe skupiny Nocadeň

Peter Velits si zahral v klipe skupiny Nocadeň

V pripravovanom videoklipe ku skladbe "Bdiem či spím" košickej pop-rockovej skupiny Nocadeň účinkuje aj slovenský cyklista Peter Velits. "S bratmi Velitsovcami nás spája už niekoľkoročné priateľstvo. Pri jednom z našich spoločných rozhovorov padol návrh, že by sme mohli nejakým spôsobom prepojiť naše dva rozdielne 'svety'. Ten náš umelecký a ich športový. Videoklip bol teda ideálnym prostriedkom, ako to dosiahnuť," uviedol frontman kapely Rasťo Kopina.
Gilbertovo víťazstvo, Velitsovci v pelotóne

Gilbertovo víťazstvo, Velitsovci v pelotóne

Belgičan Philippe Gilbert sa stal víťazom úvodnej etapy cyklistických pretekov Volta ao Algarve, ktorá sa išla z Algarve do Albufeiry a merala 157,5 km. Cyklista tímu Omega Pharma-Lotto si výborne načasoval záverečný atak a vyhral s náskokom 5 sekúnd pred Nemcami Geraldom Ciolekom a Andrém Greipelom. Gilbert vybojoval pre seba i celý svoj tím prvé víťazstvo v roku 2011 a stal sa lídrom pretekov. Slovenskí bratia Peter a Martin Velitsovci prišli do cieľa s minimálnou stratou ako súčasť pelotónu. Peter Velits obsadil 42. miesto a Martin Velits bol šesťdesiaty piaty.
Peter Velits veľmi aktívny, napokon 28.

Peter Velits veľmi aktívny, napokon 28.

Slovenský cyklista Peter Velits bol veľmi aktívny v závere stredajších pretekov Trofeo Deia (143 km) na Mallorke. Počas posledných 15 km sa snažil o nástupy z vedúcej 40-člennej skupiny, ktoré mu však rovnako ako tímovému kolegovi z HTC - Highroad Tejayovi van Garderenovi nevyšli. V záverečnom špurte sa presadil Španiel José Joaquín Rojas Gil. Peter Velits napokon finišoval na 28. mieste v čase víťaza, jeho brata Martina klasifikovali na 64. pozícii s odstupom 3:24 min.
Velitsovci začnú sezónu v nedeľu na Malorke

Velitsovci začnú sezónu v nedeľu na Malorke

Slovenské cyklistické dvojičky Peter a Martin Velitsovci odpočítavajú posledné hodiny do konca prípravy na novú sezónu, ktorá sa pre nich začne už v nedeľu pretekmi na španielskom ostrove Malorka. Počas vyše mesiaca stihli Velitsovci spoločne so svojimi kolegami z amerického tímu HTC-Highroad absolvovať najprv dvojtýždňové sústredenie v Juhoafrickej republike a neskôr ďalšie tri týždne na Malorke.
P. Velits zatiaľ vo výsledkoch Vuelty stále tretí

P. Velits zatiaľ vo výsledkoch Vuelty stále tretí

Slovenský cyklista Peter Velits zatiaľ stále figuruje vo výsledkovej listine pretekov Vuelta a Espaňa 2010 na 3. mieste, aj keď už na jeseň sa objavili správy o dopingových problémoch celkovo druhého Ezequiela Mosqueru. Ak sa pozitívny test na maskovaciu látku - diuretikum hydroxyetylškrob (HES) u Španiela potvrdí, hrozí mu diskvalifikácia.
Peter Velits medzi hviezdami Okolo Algarve

Peter Velits medzi hviezdami Okolo Algarve

Slovenský cyklista Peter Velits bude patriť medzi hviezdy februárových pretekov Okolo Algarve. Dvadsaťpäťročný tretí muž poslednej Vuelty a Espaňa štartoval v okolí Algarve aj pred rokom, keď skončil desiaty. Ako informovali organizátori prostredníctvom portugalského denníka Record, okrem Velitsa by na pretekoch mali štartovať aj Čech Roman Kreuziger (Astana) či Španiel Luis León Sánchez (Rabobank).
Velitsovci na sústredenie do JAR

Velitsovci na sústredenie do JAR

Slovenské cyklistické dvojičky Peter a Martin Velitsovci vpondelok naberajú kurz Juhoafrická republika, kde absolvujú tradičné novoročné sústredenie. Už druhý rok členovia profesionálneho tímu HTC-Highroad budú v dňoch 3. - 17. januára trénovať v juhoafrickom teple v Heidelbergu neďaleko Johannesburgu.
Peter Velits historicky tretí na Vuelte

Peter Velits historicky tretí na Vuelte

Cyklista Peter Velits sa stal prvým Slovákom, ktorý na pretekoch Grand Tour skončil na pódiu. Na 65. ročníku Vuelta a Espaňa obsadil 25-ročný jazdec HTC - Columbia konečné 3. miesto.
Najlepším jazdcom SR za rok 2007 Peter Velits

Najlepším jazdcom SR za rok 2007 Peter Velits

Najlepším cyklistom roka 2007 na Slovensku sa podľa očakávaní stal Peter Velits, druhé miesto obsadil Juraj Sagan a tretím vo výročnom poradí bol horský cyklista Filip Polc. Víťaz prebral ocenenie z rúk ministra obrany SR Františka Kašického.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up