Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Peter Velits

O bicyklovaní bez zVelitsovania, 4. časť: Profil trate PR článok

O bicyklovaní bez zVelitsovania, 4. časť: Profil trate

Ďalšie zo série videí je skôr, ako sa hovorí, „oddychové“. Témou je profil trate a aké informácie nám môže poskytnúť pri rozvrhnutí zásob, prípadne, akým spôsobom si podľa neho môžeme naplánovať zastávky. Samozrejme, najlepšie sa aj tak učí človek na vlastných chybách a u plánovania zastávok to platí dvojnásobne – istota je zastaviť na každej jednej :).
O bicyklovaní bez zVelitsovania, 3. časť: Ako pripraviť na preteky svoj bike PR článok

O bicyklovaní bez zVelitsovania, 3. časť: Ako pripraviť na preteky svoj bike

Pri príprave na pretek treba myslieť nielen na svoju kondičku, ale v neposlednom rade aj na svoj bike. Vďaka množstvu súčiastok na nás čaká X možných problémov, ktoré sa môžu prejaviť až pri jazde naplno a zbytočne pokaziť zážitok. Tu je preto niekoľko základných tipov a rád, na čo je dobre si dať pozor.
O bicyklovaní bez zVelitsovania, 2. časť: Ako sa prekonať PR článok

O bicyklovaní bez zVelitsovania, 2. časť: Ako sa prekonať

Cyklistika je z veľkej miery o prekonávaní sa. Nezáleží iba na vašej výkonnosti, pretože pri pretekoch príde časom kríza úplne na každého. Rozhodujúci je hlavne spôsob, ako ju dokážeme prekonať a ako sa hovorí, zaťať zuby.
O bicyklovaní bez zVelitsovania: Séria zábavných videí s radami pre všetkých bajkerov, 1. časť: Ako sa pripraviť na preteky PR článok

O bicyklovaní bez zVelitsovania: Séria zábavných videí s radami pre všetkých bajkerov, 1. časť: Ako sa pripraviť na preteky

O bicyklovaní bez zVelitsovania. Tak znie názov kampane, ktorú pripravil fenomenálny cyklista Peter Velits s Martinom Imrichom špeciálne pre aktuálny ročník ŠKODA BIKE OPEN TOUR. V sérii krátkych zábavných videí nájdu fanúšikovia horskej aj cestnej cyklistiky cenné bajkerské rady.
Peter Velits zostáva v BMC, zmluvu predĺžil o rok

Peter Velits zostáva v BMC, zmluvu predĺžil o rok

Tridsaťročný Púchovčan a štvornásobný cyklistický majster sveta Peter Velits bude aj v roku 2016 jazdiť za tím BMC. Peter je jazdcom BMC od januára 2014, predtým účinkoval v tíme Omega Pharma-Quick Step.
Tímovú časovku vyhral BMC, prvým lídrom Peter Velits

Tímovú časovku vyhral BMC, prvým lídrom Peter Velits

Víťazmi úvodnej etapy cyklistickej Vuelty, ktorou bola tímová časovka na 7,4 km z Puerto Banús do Marbelly, sa stal tím BMC Racing so slovenským jazdcom Petrom Velitsom. Práve Velits priviedol v sobotu podvečer ako prvý do cieľa svojich spolujazdcov vo výslednom čase 8:11 min, ktorý bol o sekundu rýchlejší ako sumárny výkon členov Tinkoff-Saxo s lídrom Petrom Saganom.
Peter Velits pôjde Vueltu a Espaňa

Peter Velits pôjde Vueltu a Espaňa

Slovenský cyklista Peter Velits sa už naplno zotavil po nedávnej operácii a na prelome augusta a septembra bude štartovať na pretekoch Vuelta a Espaňa. V drese tímu BMC bude predovšetkým pomáhať lídrom Tejayovi van Garderenovi a Samuelovi Sánchezovi. Nomináciu oznámil tím prostredníctvom tlačovej správy.
Reportáž: ŠKODA Svätojurský MTB maratón - Návleky na kolená, ruky, hrubé vlnené ponožky, čiapka pod prilbu a môžem ísť

Reportáž: ŠKODA Svätojurský MTB maratón - Návleky na kolená, ruky, hrubé vlnené ponožky, čiapka pod prilbu a môžem ísť

Na úvod si netreba hneď naložiť 120 km maratón na zobudenie zo zimného spánku. Práve preto sa už mojím zvykom stala účasť na maratóne vo Svätom Jure, ktorý svojím charakterom veľmi dobre plní účel spomínaného budíka. Takže sa opäť môžem po dlhšej dobe nahodiť do „závodného“ a začať ďalšiu maratónsku sezónu :).
Štartuje druhý ročník ŠKODA Bike Open Tour PR článok

Štartuje druhý ročník ŠKODA Bike Open Tour

ŠKODA AUTO Slovensko prináša druhú edíciu série najvýznamnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku ŠKODA Bike Open Tour 2015. Po úspešnom prvom ročníku, ktorý prilákal viac ako 4 000 účastníkov z 18-tich krajín a 11 300 divákov, sa séria rozrastie o ďalšie podujatie. Druhý ročník tak ponúkne šesť pretekov v rôznych vekových a výkonnostných kategóriách pre registrovaných cyklistov, nadšencov aj deti. Garantom projektu je aj tento rok Slovenský zväz cyklistiky a opäť ho podporuje aj hviezdny slovenský cyklista Peter Velits.
U Velitsovcov je lazaret, Peter je po operácii artérie

U Velitsovcov je lazaret, Peter je po operácii artérie

Peter Velits sa podrobil v Londýne operácii artérie ľavej nohy. Člen tímu BMC Racing sa pre zdravotné problémy musí v tejto sezóne rozlúčiť aj s účasťou na Tour de France. Pri operačnom zákroku mu lekári upravili artériu. "Operácia prebehla bez komplikácii, všetko ide podľa plánov. V utorok mám ďalšiu kontrolu, ak bude všetko v poriadku, na budúci týždeň v stredu by som mohol ísť domov," informoval z Britských ostrovov agentúru SITA Peter Velits.
Tour de France bude bez Petra Velitsa, musí na operáciu s nohou

Tour de France bude bez Petra Velitsa, musí na operáciu s nohou

Peter Velits má problémy s artériou v ľavej nohe, ktoré si vyžadujú operačný zákrok. Člen tímu BMC Racing práve z tohto dôvodu v sobotu odstúpil z pretekov Paríž-Nice a v tejto sezóne sa musí rozlúčiť aj s účasťou na Tour de France.
Sagan aj v druhej etape Okolo Kataru finišoval štvrtý

Sagan aj v druhej etape Okolo Kataru finišoval štvrtý

Peter Sagan bojoval v závere o etapový úspech v konkurencii ďalších štrnástich jazdcov. Etapu z Al Wakry do Al Khor Corniche, ktorá merala 194,5 km, vyhral v šprintérskej koncovke Nór Alexander Kristoff pred Talianom Andreom Guardinim a Gregom van Avermaetom z Belgicka. Sagan nezvolil v koncovke výhodnejšiu stranu, súperi ho zavreli a musel sa predierať pomedzi nich. Celkovo patrí 25-ročnému Žilinčanovi 7. priečka s odstupom 10 sekúnd na Kristoffa.

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up