Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Reprezentacia

Michal Lami víťazom pretekov kategórie UCI C2 v Chorvátsku

Michal Lami víťazom pretekov kategórie UCI C2 v Chorvátsku

Slovenský reprezentant Michal Lami sa stal v nedeľu víťazom pretekov XCO Halicanum Trophy kategórie UCI C2 v chorvátskom Sv. Martin na Muri a pripísal si ďalších 30 bodov do rebríčka UCI.
Michal Lami v TOP 10 na Majstrovstvách Európy MTB XCO

Michal Lami v TOP 10 na Majstrovstvách Európy MTB XCO

Vynikajúci výsledok dosiahol slovenský reprezentant Michal Lami, keď sa na Majstrovstvách Európy v švajčiarskom hlavnom meste Berne umiestnil v najprestížnejšej kategórii Muži Elite na 10. mieste. Na pretekoch, kde s výnimkou Jaroslava Kulhavého,(cestné majstrovstvá Slovenska a Česka v Dubnici), štartovala kompletná európska špička, dokázal predstihnúť množstvo pretekárov zvučných mien a dosiahol doteraz svoj najväčší športový úspech.
Svetový pohár MTB XCO vo Val di Sole

Svetový pohár MTB XCO vo Val di Sole

Slovenskí pretekári týždeň pred Majstrovstvami Európy potvrdili rastúcu formu a na pretekoch Svetového pohára v talianskom Val di Sole dosiahli cenné výsledky.
SLOVÁCI ÚSPEŠNÍ NA PRETEKOCH V RAKÚSKU

SLOVÁCI ÚSPEŠNÍ NA PRETEKOCH V RAKÚSKU

V nedeľu 9.6. sa na pretekoch kategórie UCI C1 vo Winhaag bei Perg v Rakúsku všetci traja zúčastnení slovenskí pretekári umiestnili v bodovanej prvej pätnástke.
2. KOLO SP MTB XCO V NOVOM MESTE NA MORAVE

2. KOLO SP MTB XCO V NOVOM MESTE NA MORAVE

Okrem tých, ktorí sledujú dianie vo vrcholovej svetovej cyklistike pozornejšie, sa ostatní o účinkovaní slovenských pretekárov na 2. kole SP MTB XCO dozvedeli len informáciu zhrnutú do jednej vety v úvode ku fotogalérii zo Svetového pohára v Novom Meste na Morave: „Slovák Michal Lami skončil na výbornom 34. mieste", len pár miest za Jardom Kulhavým.
Na SP v Smoleniciach sa potvrdili nominácie

Na SP v Smoleniciach sa potvrdili nominácie

V Smoleniciach na mokrej, technicky náročnej trati sa uskutočnilo druhé kolo SP MTB XCO. Za účasti pretekárov z Čiech a kompletného slovenského pelotónu okrem Lamiovcov, ktorí sú na ME v maratóne sa konalo meranie síl o nomináciu na SP CDM Nové Mesto na Morave a body do Slov. poháru.
Slováci na SP v Grazi

Slováci na SP v Grazi

Slovenská rep. v MTB sa zúčastnila 5.05.2013 na pretekoch SP kat.C1 v Grazi v zložení
  • Elite - Michal Lami,Martin Haring

  • U-23 - František Lami,Tomáš Višňovský

  • Juniori - Michal Bušfy,Dušan Bodiš.
  • Slovenskí pretekári na Ötztaler Forest Cross 2013 v Haimingu

    Slovenskí pretekári na Ötztaler Forest Cross 2013 v Haimingu

    26.-28.4. bratia Michal a František Lami absolvovali prvý tohtoročný výjazd na preteky v zahraničí. V rakúskom Haimingu najskôr hneď v piatok po príjazde skúsili šťastie v šprintoch na okruhu, ktorý bol situovaný priamo v centre Haimingu. V kvalifikácii obsadil František 14. a Michal 18. miesto. Vo štvrťfinále, ktoré sa už jazdilo na dva okruhy, to u oboch vyzeralo ešte pri prejazde cieľom prvého okruhu na postup z druhého miesta. Nakoniec obaja zhodne skončili na 3. mieste a do ďalších jázd nepostúpili. So zaradením šprintov do programu svetových pohárov a najmä majstrovstiev sveta začínajú náznaky špecializácie pretekárov na túto disciplínu. Najmä mestské okruhy sú síce atraktívne pre divákov, ale pri rýchlej jazde na spevnených povrchoch s množstvom ostrých zákrut a „laktíkových“ súbojoch popri kovových zábranách vymedzujúcich trať narastá nebezpečenstvo pádu a úrazu. Uvidíme v budúcnosti, či špičkoví jazdci XC budú ochotní riskovať...
    Reprezentačné družstvo na sústredení v Chorvátsku PR článok

    Reprezentačné družstvo na sústredení v Chorvátsku

    RD SR v MTB sa v dňoch 30.03 až 07.04.2013 zúčastnilo prípravného sústredenia v Chorvátsku v zložení:
    U-23: Jozef Bebčák, Ondrej Glajza
    Juniori: Dušan Bodiš, Michal Bušfy, Milan Lukáč, Sebastián Čanecký
    Juniorky: Medveďová Teraza, Jánošíková Nina
    Kadeti: Kvietok Pavol
    Slovensko budú zastupovať Metlička a Dvorščík

    Slovensko budú zastupovať Metlička a Dvorščík

    Slovensko bude na víkendových majstrovstvách sveta v cyklokrose v americkom Louisville (2. a 3. februára) reprezentovať z pretekárov iba Václav Metlička. Ďalší slovenskí zástupcovia vzhľadom na vysoké finančné náklady necestovali do Kentucky. Metlička sa predstaví na vlastné náklady, štartovať bude v nedeľňajších pretekoch elite mužov. Okrem Václava Metličku bude Slovensko zastupovať aj Milan Dvorščík, ktorý je členom rozhodcovského zboru.

    Slováci sa v elite pokúsia o dobré umiestnenie

    Slováci sa v elite pokúsia o dobré umiestnenie

    Vrcholom svetového šampionátu v cestnej cyklistike v holandskej provincii Limburg budú nedeľňajšie preteky elite s hromadným štartom na 261 km. Na štart v Maastrichte sa postaví aj šestica slovenských cyklistov Peter Sagan, Peter Velits, Martin Velits, Juraj Sagan, Maroš Kováč a Matej Jurčo. Cyklistov v pelotóne čaká náročná porcia 261 km.
    Formulár sa odosiela
    keyboard_arrow_up