Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Sezona 2011

Rodríguez novým lídrom Vuelty, Sagan v nedeľu v zelenom

Rodríguez novým lídrom Vuelty, Sagan v nedeľu v zelenom

V sobotňajšej 8. etape na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktorá merala 177,3 km a viedla z Talavera de la Reina do San Lorenzo de El Escorial, zvíťazil domáci jazdec tímu Kaťuša Joaquím Rodríguez, ktorý dosiahol čas 4:49:01 h. Druhú priečku obsadil Michele Scarponi z Lampre, ktorý za víťazom zaostal o 9 s a tretí skončil Holanďan Bauke Mollema (Rabobank Cycling Team) s desaťsekundovým mankom na Rodrígueza.
Peter Sagan druhý v 7. etape Vuelty a v zelenom

Peter Sagan druhý v 7. etape Vuelty a v zelenom

Slovenský cyklista Peter Sagan skončil v piatkovej 7. etape na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktorá viedla z Almadénu do Talavery de la Reina a merala 182,9 km, na druhom mieste. Dvadsaťjedenročného Žilinčana pôsobiaceho v tíme Liquigas-Cannondale v záverečnom špurte predstihol len Nemec Marcel Kittel. Tretiu pozíciu obsadil Španiel Óscar Freire.
Peter Sagan splnil na Vuelte svoj prvý cieľ

Peter Sagan splnil na Vuelte svoj prvý cieľ

Slovenský cyklista Peter Sagan si pripísal na svoje konto ďalší veľký výsledok vo svojej profesionálnej kariére. Hneď pri prvom štarte na pretekoch Grand Tour sa jazdec tímu Liquigas-Cannondale tešil z čiastkového prvenstva, keď sa presadil v koncovke štvrtkovej šiestej etapy Vuelta a Espaňa z Úbedy do Córdoby (193,4 km).
Peter Sagan víťazom 6. etapy Vuelty

Peter Sagan víťazom 6. etapy Vuelty

Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal víťazom 6. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa, ktorá viedla z Úbedy do Córdoby a merala 193,4 km. Dvadsaťjedenročný Žilinčan dosiahol svoje prvé víťazstvo na pretekoch Grand Tour v kariére. V záverečnom špurte bojovalo o prvenstvo päť jazdcov, z toho štyria zo Saganovho tímu Liquigas-Cannondale. Sagan sa presadil pred Pablom Lastrasom Garcíom z Movistaru, tretí skončil jeho tímový kolega Vincenzo Nibali.
V stredu na Vuelte triumf Joaquíma Rodrígueza

V stredu na Vuelte triumf Joaquíma Rodrígueza

Víťazom stredajšej 5. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa sa stal Joaquím Rodríguez. Španiel jazdiaci vo farbách tímu Kaťuša zvládol trať zo Sierra Nevada do Valdepeňas de Jaén v dĺžke 187 km za 4:42:54 h a postaral sa o druhý etapový triumf svojej stajne za sebou. Druhé miesto obsadil s odstupom štyroch sekúnd Wout Poels a o ďalšiu sekundu zaostal utorňajší víťaz Daniel Moreno.
Moreno prvý v Sierra Nevade, do červeného Chavanel

Moreno prvý v Sierra Nevade, do červeného Chavanel

Španiel Daniel Moreno sa stal víťazom 4. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa. Dvadsaťdeväťročný jazdec tímu Kaťuša dosiahol prvé víťazstvo na pretekoch Grand Tour v kariére. V prvej horskej etape 66. ročníka z Bazy do Sierra Nevady (170,2 km) triumfoval s náskokom 3 sekúnd pred Dánom Chrisom Sörensenom, tretí prišiel do cieľa Ír Daniel.
Lastras novým lídrom Vuelty, Slováci stratili

Lastras novým lídrom Vuelty, Slováci stratili

Španiel Pablo Lastras sa stal víťazom 3. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa a zároveň je aj novým držiteľom červeného dresu lídra, ktorý získal od Daniela Bennatiho. Lastras vyhral tretie pokračovanie Vuelty 2011 z Petreru do Totany (163 km) s náskokom 15 sekúnd pred Francúzom Sylvainom Chavanelom a svojím krajanom Markelom Irizarom.
Sagan po druhej etape tretí na Vuelte

Sagan po druhej etape tretí na Vuelte

Austrálčan Christopher Sutton sa stal víťazom nedeľňajšej 2. etapy cyklisticky pretekov Vuelta a Espaňa, ktorá viedla z La Nucíe do Playas de Orihuely a merala 174 km. Novým lídrom 66. ročníka je Talian Daniele Benatti, ktorý z červeného dresu vedúceho pretekára vyzliekol svojho tímového kolegu z Leopard-Treku Jakoba Fuglsanga.
Fuglsang prvým lídrom Vuelty, Sagan 6.

Fuglsang prvým lídrom Vuelty, Sagan 6.

Tím Leopard-Trek zvíťazil v úvodnej tímovej časovke na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa. Po 13,5 km jazde proti chronometru v okolí Benidormu sa stal prvým držiteľom červeného trička lídra pretekov Dán Jakob Fuglsang, ktorý z Leopardu-Trek ako prvý prešiel cieľovou čiarou.
Vuelta 2011 od soboty s 2 Slovákmi

Vuelta 2011 od soboty s 2 Slovákmi

Rovnako ako vlani bude mať Slovensko na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktoré sa začnú v sobotu 20. augusta v Benidorme, dvojnásobné zastúpenie. Už štvrtú Vueltu v rade absolvuje Martin Velits. Pred rokom s ním spoločne v tíme HTC-Highroad jazdil jeho brat Peter, ktorý napokon obsadil 3. miesto, tentoraz bude jedným z jeho súperov v drese družstva Liquigas Peter Sagan.
Novikov celkovým víťazom Okolo Slovenska

Novikov celkovým víťazom Okolo Slovenska

Rus Nikita Novikov sa stal celkovým víťazom 55. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Dvadsaťjedenročný jazdec tímu Itera-Kaťuša rozhodol definitívne o najväčšom úspechu vo svojej doterajšej kariére na ceste prvenstvom v sobotňajšej časovke z Čunova do Gabčíkova, ktorá merala 31,9 km.
Kononenko víťazom 5. etapy Okolo Slovenska

Kononenko víťazom 5. etapy Okolo Slovenska

Rus Nikita Novikov je aj po 5. etape lídrom 55. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Stredajší 176,5 km dlhý presun od vodného diela Čierny Váh do Veľkého Krtíša sa skončil triumfom Ukrajinca Michajla Kononenka, ktorý sa presadil v záverečnom súboji vedúcej trojčlennej skupiny.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up