Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Sezona 2012

Goss víťazom 3. etapy Gira, Cavendish aj Phinney spadli

Goss víťazom 3. etapy Gira, Cavendish aj Phinney spadli

Austrálsky cyklista Matthew Goss z tímu GreenEdge sa stal víťazom pondelňajšej 3. etapy pretekov Giro d´Italia, záverečnej na dánskom území. Na trati, ktorá sa začala aj skončila v Horsense a merala 190 km, triumfoval v šprinte pelotónu pred Argentínčanom Juanom Josém Haedom (Saxo Bank) a Američanom Tylerom Farrarom (Garmin - Barracuda).
Cavendish potvrdil na Gire šprintérske kvality

Cavendish potvrdil na Gire šprintérske kvality

Úradujúci majster sveta Mark Cavendish z Veľkej Británie potvrdil v šprintérskej koncovke 2. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia v Herningu svoje kvality a presadil sa v súboji celého pelotónu. Slovenský zástupca Martin Velits prišiel do cieľa 206 km dlhej etapy v okolí dánskeho mesta Herning na 56. priečke a celkovo mu patrí 40. pozícia.
Američan Phinney víťazom prológu Gira d´Italia v Herningu

Američan Phinney víťazom prológu Gira d´Italia v Herningu

Američan Taylor Phinney sa stal víťazom sobotňajšieho detašovaného prológu cyklistických pretekov Giro d´Italia. Jazdec zoskupenia BMC Racing Team zvládol časovku na 8,7 km v dánskom Herningu za 10:26 min. Niekdajší majster sveta v tejto disciplíne do 23 rokov si teda oblečie ružové tričko pre lídra.
Hornonitrianský MTB maraton 19.5.2012

Hornonitrianský MTB maraton 19.5.2012

V Pravenci sa každoročne pod taktovkov Romana Barényiho odohrá viacero MTB pretekov a jeden z nich je Hornonitriansky MTB Maratón. Tento ročník sa pôjde 19.5. a pripravené sú 3 trasy: 82 km, 47 km a 20 km. Do pondelka máte možnosť prihlásenia za znížené štartovné,
Basso by chcel získať tretí titul na Giro d´Italia

Basso by chcel získať tretí titul na Giro d´Italia

Najväčšou prekážkou Ivana Bassa v drese Liquigasu na ceste za tretím triumfom na cyklistických pretekoch Giro d´Italia môže byť jeho bývalý tím Lampre. Basso, ktorý triumfoval na Gire v rokoch 2006 a 2010, neprežíva veľmi vydarenú sezónu, no verí, že na jeho najobľúbenejšom podujatí sa mu podarí uspieť.
Giro 2012 bude jednoduchšie ako vlaňajšie

Giro 2012 bude jednoduchšie ako vlaňajšie

Cyklistické preteky Giro d´Italia budú tento rok k jazdcom oveľa humánnejšie ako vlaňajšie. Po kritike trasy 2011 sa organizátori rozhodli urobiť podujatie jednoduchším. Giro d´Italia 2012 sa začne v sobotu 5. mája časovkou v dánskom Herningu a vyvrcholí ďalšou jazdou proti chronometru tentoraz v centre Milána o tri týždne neskôr.
Martin Velits po štartoch na Vuelte tentoraz na Giro

Martin Velits po štartoch na Vuelte tentoraz na Giro

Slovenský cyklista Martin Velits si po štyroch štartoch na pretekoch Vuelta a Espaňa vyskúša ďalšie podujatie Grand Tour, v sobotu 5. mája sa v Herningu postaví na štart Giro d´Italia. V Dánsku sa uskutočnia úvodné tri etapy Gira, následne sa celý konvoj presunie do Talianska.
Kaktus bike Svätojurský MTB maratón 2012

Kaktus bike Svätojurský MTB maratón 2012

6.ročník vytrvalostného preteku horských bicyklov v oblasti Malých Karpát. Pretek sa koná pod záštitou župana Bratislavského kraja - Ing.Pavla Freša a primátora mesta Svätý Jur - Ing.Alexandra Achbergera. V rámci nášho maratónu uskutočníme aj cyklistické preteky pre najmenších pretekárov.
Sagan sa na OH nepredstaví v cross country

Sagan sa na OH nepredstaví v cross country

Napriek prvotnému optimizmu je účasť Petra Sagana na pretekoch v cross country v horskej cyklistike na olympijských hrách v Londýne podľa najčerstvejších správ nepravdepodobná. Slovenský zväz cyklistiky dostal prostredníctvom Slovenského olympijského výboru informáciu od Medzinárodného olympijského výboru, že Sagan v horskej cyklistike nemôže štartovať.
Tom Boonen víťazom Pekla Severu, Sagan rád že došiel PR článok

Tom Boonen víťazom Pekla Severu, Sagan rád že došiel

Klasické náročné cyklistické preteky Paríž-Roubaix (255 km) vyhral po štvrtý raz 31-ročný Belgičan Tom Boonen časom 5:55:22, ktorý na úvod sezóny je skutočne v skvelej forme. Svoj triumf na jubilejnom 110. ročníku nazývanom aj ,,Peklo severu", si vychutnal po 53-kilometrovom sóle, keď za sebou nechal Francúza Sebastiana Turgota (+1:39 min) a Taliana Alessandra Ballana (BMC Racing Team).
RC&P Uphill 14.4.2012 PR článok

RC&P Uphill 14.4.2012

Dovoľujeme si Vás pozvať na jubilejný 10. ročník RC&P MTB Uphillu - MTB časovky, kde cieľ má nadmorskú výšku väčšiu ako štart. RC&P MTB Uphill sa bude konať 14. apríla 2012. Trať bude opäť dlhá asi 2,6 km s prevýšením okolo 160 m a povedie tradične z Ahoja na Kamzík.
Vznikol seriál Slovenského pohára 4X PR článok

Vznikol seriál Slovenského pohára 4X

Komisia SZC MTB DH/4X vám s potešením oznamuje vznik oficiálneho seriálu na Slovensku. 4X sériu sme tu posledné roky nemali a okrem minulej sezóny sa titul majstra Slovenska udeľoval na majstráku organizovanom na bikrosovej dráhe. Vzniku Slovenského pohára 4X bránilo niekoľko vecí... od nezáujmu organizátorov cez prakticky neexistenciu fourcrossových tratí, nedostatok tréningových príležitostí... a z toho všetkého aj napokon nezáujem jazdcov.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up