Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Sezona 2013

Sagan: Bolo to akoby sme hrali Playstation

Sagan: Bolo to akoby sme hrali Playstation

Tourminátor Peter Sagan mohol predviesť v piatok v štátny sviatok SR ďalšie víťazné gesto pre svojich cyklistických fanúšikov. Dvadsaťtriročný Žilinčan sa dočkal v siedmej etape prvého triumfu na 100. ročníku Tour de France, keď na cestách medzi Montpellierom a Albi (205,5 km) dokonale využil podporu celého tímu Cannondale.
Sagan tretíkrát druhý, tentoraz ho zdolal Greipel

Sagan tretíkrát druhý, tentoraz ho zdolal Greipel

Nemec André Greipel sa stal v šprintérskom súboji víťazom štvrtkovej 6. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Aix-en-Provence do Montpellieru a merala 176,5 km. Profil etapy vyhovoval šprintérom, čo sa potvrdilo. Jazdec tímu Lotto-Belisol Greipel triumfoval pred Petrom Saganom, ktorý si vybojoval už tretie 2. miesto na 100. ročníku Tour.
TdF 5. etapa: Šprint v Marseille pre Cavendisha, Sagan tretí

TdF 5. etapa: Šprint v Marseille pre Cavendisha, Sagan tretí

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom stredajšej 5. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Cagnes sur Mer do Marseille a merala 228,5 km. V šprintérskej koncovke sa presadil pred Edvaldom Boassonom Hagenom a Petrom Saganom. Slovák v službách tímu Cannondale si udržal zelený dres lídra bodovacej súťaže. Žlté tričko naďalej patrí Austrálčanovi Simonovi Gerransovi z tímu Orica GreenEdge.
6. ročník Kráľovského MTB maratónu PR článok

6. ročník Kráľovského MTB maratónu

Propozície k 6. ročníku Kráľovského MTB maratónu
TdF 4. etapa: Časovka tímov pre Oricu, novým lídrom Gerrans

TdF 4. etapa: Časovka tímov pre Oricu, novým lídrom Gerrans

Slovenský cyklista Peter Velits sa nedočkal prvého triumfu na Tour de France. Spoločne s kolegami z tímu Omega Pharma-Quick Step obsadil v utorkovej časovke družstiev na 25 km na takmer rovinatej trati v Nice 2. miesto. O jednu sekundu zdolali belgické družstvo vďaka zrýchleniu v druhej polovici jazdy cyklisti austrálskeho zoskupenia Orica-GreenEdge.
TdF 3.etapa: Sagan tesne prehral súboj na páske s Gerransom

TdF 3.etapa: Sagan tesne prehral súboj na páske s Gerransom

Austrálčan Simon Gerrans sa stal víťazom pondelkovej 3. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Ajaccia do Calvi a merala 145,5 km. V tesnom súboji zdolal na páske o galusku Slováka Petra Sagana, ktorý zopakoval 2. miesto z nedele. Tretí finišoval Španiel José Joaquim Rojas. Lídrom pretekov zostal naďalej Belgičan Jan Bakelants z tímu RadioShack.
Majstrovstvá sveta v MTB XCM

Majstrovstvá sveta v MTB XCM

Len týždeň po vynikajúcom 10. mieste na ME cross-country dosiahol Michal Lami ďalší výborný výsledok. Na Majstrovstvách sveta v MTB maratóne v rakúskom Kirchbergu prišiel do cieľa na 15.
mieste, keď zdolal mnoho špecialistov na maratóny zo svetovej špičky. Michal sa viac venuje pretekom XCO a v tejto sezóne to bol len jeho 2. maratónsky štart.
Kellys Green Bike Tour 2013 PR článok

Kellys Green Bike Tour 2013

Opäť po roku sa stretávame na známych nám miestach, aby sme sa spolu vybrali potrápiť svoje telo i ducha po malebných zákutiach Malých Karpát v rámci 5. ročníka Kellys Green bike Tour 2013. Príjemné lesné chodníčky, príjemno nepríjemné stúpania a klesania, potoky či lúky na Vás čakajú, trate tohtoročného cyklomaratónu zostávajú nezmenené. Takže máte možnosť si porovnať Váš dosiahnutý čas z minulého roku.
TdF 2. etapa: Peter Sagan finišoval druhý, zdolal ho Bakelants

TdF 2. etapa: Peter Sagan finišoval druhý, zdolal ho Bakelants

Belgičan Jan Bakelants z tímu RadioShack sa stal víťazom nedeľňajšej 2. etapy 100. ročníka cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Bastie do Ajaccia a merala 156 km. Vďaka záverečnému náskoku uspel s minimálnym jednosekundovým náskokom pred Petrom Saganom, ktorý vyhral špurt vedúcej skupiny. Bakelants sa stal novým lídrom pretekov a v pondelok bude mať na sebe žltý dres, ktorý vlastnil v nedeľu Marcel Kittel. Za Saganom finišoval na Poliak Michal Kwiatkowski. Jazdec tímu Cannondale si vybojoval desať bodov do svetového rebríčka UCI.
TdF 1. etapa: Výhra Kittela, Sagana pribrzdil pád

TdF 1. etapa: Výhra Kittela, Sagana pribrzdil pád

Nemec Marcel Kittel sa stal víťazom prvej etapy 100. ročníka cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Porto-Vecchie do Bastie a merala 213 km. Jazdec tímu Argos-Shimano triumfoval v špurte hlavnej skupiny a v nedeľu v druhej etape si oblečie žltý dres lídra. Slovenskí zástupcovia Peter Sagan a Peter Velits sa do záverečného šprintu nezapojili, keďže sa zaplietli do pádu necelé štyri kilometre pred cieľom.
Horal 2013 PR článok

Horal 2013

Pravý vysokohorský cyklomaratón v oblasti Kráľovohoľských Nízkych Tatier. Najvyšší bod: Kráľova Hoľa 1946m! Na jej vrchol sa účastníci dostanú po absolvovaní 12km dlhého stúpania s prevýšením 1000m. z obce Šumiac.
Peter Sagan má jedenástku, Peter Velits číslo 159

Peter Sagan má jedenástku, Peter Velits číslo 159

Slovenský cyklista Peter Sagan nastúpi na štart 100. ročníka cyklistických pretekov Tour de France so štartovým číslom jedenásť. Pri neúčasti obhajcu prvenstva Bradleyho Wigginsa pripadla jednotka jeho tímovému kolegovi zo Sky a vlani druhému Christopherovi Froomovi. Prvé kilometre čakajú na pelotón v sobotu 29. júna, úvodná etapa povedie z Porto-Vecchia do Bastie a bude merať 213 km.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up