Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Sezona 2013

Sagan bude útočiť tentoraz v Alberte

Sagan bude útočiť tentoraz v Alberte

Slovenského cyklistu Petra Sagana čakajú v rámci prípravy na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v závere septembra vo Florencii, ďalšie zámorské etapové preteky. Od utorka sa postaví dvojka súčasného rebríčka UCI na štart podujatia Okolo Alberty.
Propozície 6. kola Slovenského DH pohára 2013 PR článok

Propozície 6. kola Slovenského DH pohára 2013

Propozície 5. kola Slovenského DH pohára 2013, ktoré sa uskutoční 15.9. 2013 v bike parku Malinô Brdo
Finálový pretek HERTLSPORT EXTREM TOUR 2013 PR článok

Finálový pretek HERTLSPORT EXTREM TOUR 2013

Pretek na horských bicykloch XC CROSS COUNTRY zaznamenal svoju premiéru v roku 2012. Trať preteku je situovaná na úpätí Bielych Karpát do rekreačnej oblasti Zlatnícka dolina na okruh o dĺžke 4000 m. Trať je naozaj zaujímavá nielen pre pretekárov ale aj divákov. Štart a cieľ preteku je situovaný do areálu rekreačného zariadenia Skaličan v Zlatníckej doline, kde je pripravené kompletné zázemie (občerstvenie po preteku, WC, sprchy, omývanie bicyklov, bufet, EXPO aréna...).
Fotogaléria Continental Novodubnický maratón 2013

Fotogaléria Continental Novodubnický maratón 2013

Fotogaléria z 19. ročníka Continental Novodubnického maratónu, ktorý odštartoval poslednú augustovú sobotu v Novej Dubnici. Predĺženú trať Hard na tomto najstaršom slovenskom MTB maratóne ovládol Karel Hartl jazdiaci za tím Kellys Bike Ranch. 115km trať zvládol s časom 5:55:32.5. Kompletné výsledky nájdete TU
SPDH Malá Lučivná 2013

SPDH Malá Lučivná 2013

Dve videá z uplynulého kola Slovenského pohára v zjazde
Kráľovský Kráľovský MTB maratón

Kráľovský Kráľovský MTB maratón

Keď som si mal vybrať Bratislavu alebo Spiš, tak som volil ako vždy jednoznačne vychodňare, bo tam najsamľepšie ľudze na calom švece. Aj teraz sa 24.8.2013 v dedine Granč-Pertovce, neďaleko Spišského hradu, uskutočnil 6. ročník Kráľovského MTB maratónu. Bol to naozaj kráľovský maratón, ktorý si napriek svojej obrovskej náročnosti zaslúži byť vysoko v mojom osobnom rebríčku maratónov.
Reprezentanti v zjazde na ceste do Pietermaritzburgu

Reprezentanti v zjazde na ceste do Pietermaritzburgu

Traja reprezentanti v zjazde na horských bicykloch dnes odleteli reprezentovať Slovensko do Juhoafrickej republiky, kde sa v meste Pietermaritzburg konajú Majstrovstvá Sveta.
V Estónsku bude reprezentovať sedem Slovákov

V Estónsku bude reprezentovať sedem Slovákov

Sedem pretekárov bude reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta v orientačnej cyklistike v estónskom Rakvere, ktoré sa uskutočnia od 27. do 31. augusta. Celkovo sa na šampionáte predstaví 261 pretekárov z 26 krajín. Slovensko budú reprezentovať medzi ženami Natália Tyszová (ATU Košice), Stanislava Fajtová, Daniela Trnovcová (obe ŠK Vazka Bratislava) a juniori Teodor Takáč (ŠK Hadveo B. Bystrica), Matej Müller, Ján Andrej Cully, Tomáš Jánoška (všetci ŠK Vazka Bratislava).
Ďalšie pódiové umiestnenie pre slovenskú reprezentáciu

Ďalšie pódiové umiestnenie pre slovenskú reprezentáciu

V sobotu 24.08.2013 sa v Ostrave na SP kat.C1 v MTB Cross country podaril husársky kúsok slovenským reprezentantom, ktorí sa postavili na stupne víťazov spolu s olympijským víťazom Jaroslavom Kulhavým. Na pretekoch sa zúčastnili pretekári s Ukrajiny, Rakúska, Maďarska, Poľska a domáceho Česka.
Vargovi sa v Štokholme opäť darilo

Vargovi sa v Štokholme opäť darilo

Slovenský reprezentant Richard Varga obsadil 7. miesto v siedmych pretekoch osemdielneho seriálu majstrovstiev sveta v triatlone v Štokholme. Vo švédskej metropole sa slovenskej jednotke darí, pred rokom sa tam dostal prvýkrát v seriáli MS do elitnej desiatky (9. miesto), teraz toto umiestnenie ešte vylepšil. Tento rok už bol Varga aj šiesty v rakúskom Kitzbüheli.
Na bicykli okolo Slovenska 2013

Na bicykli okolo Slovenska 2013

13 dní, 1534 km, 77 hodín v sedle bicykla, desiatky prejdených obcí a miest, niekoľko chránených krajinných oblastí a národných parkov, ako napríklad Štiavnické vrchy, Slovenský Kras, Poloniny, či Tatry. Okrem toho návšteva mnohých kultúrnych pamiatok a zaujímavostí. To je bilancia jednej neobyčajnej cesty, cesty okolo Slovenska na bicykli.
Tip na výlet: Prechod šiestimi hoľami

Tip na výlet: Prechod šiestimi hoľami

Výlet ide po stopách veľmi starej bežkárskej akcie Prechod piatimi hoľami. Pre potreby cyklistiky som predĺžil začiatok a koniec a pridal jednu hoľu navyše. Hruštínska, Bzinská, Vasiľovská, Kubínska, Lihôčanská a Babínska hoľa, to je tých šesť dám. Trasa vedie malebnou prírodou Oravskej Magury, kde na holiach a lúkach sú pekné výhľady na okolitú prírodu. A pod Minčolom sa nachádza človekom zabudnuté Puchmajerovej jazierko, nazývané Morské oko, ktoré tiež stoji za povšimnutie.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up