Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Sezona 2014

1. zimný mtb maratón 2014

1. zimný mtb maratón 2014

Propozície k blížiacemu sa 6. ročníku Slovak winter MTB & Running Trophy.
Saganovci už poznajú káder na rok 2014

Saganovci už poznajú káder na rok 2014

Slovenský cyklista Peter Sagan bude aj v sezóne 2014 lídrom družstva Cannondale. Taliansky tím s americkým kapitálom už má jasnú zostavu na nový súťažný ročník, v kádri je 27 cyklistov vrátane Petra a Juraja Saganovcov. Z tohtoročnej súpisky zostala dvadsiatka jazdcov, nechýbajú ani ďalší lídri Ivan Basso, Moreno Moser a Elia Viviani. V roku 2013 vyhral tím Cannondale 35 etáp či pretekov a získal vďaka Petrovi Saganovi aj zelený dres na Tour de France.
Okolo Domaše s novým organizátorom, ale rovnakou pohodou a atmosférou

Okolo Domaše s novým organizátorom, ale rovnakou pohodou a atmosférou

Okolie vodnej nádrže Domaša sa stalo rajom pre rekreačných cyklistov. Na tento potenciál sa pred siedmimi rokmi rozhodol upozorniť Martin Pipa z OZ Mega, keď spolu s priateľmi zorganizoval podujatie Okolo Domaše – Osem Tibeťanov symbolizujúcich rovnaký počet zastávok v jednotlivých rekreačných strediskách.
Tour de France 2014 bude experimentálna a originálna

Tour de France 2014 bude experimentálna a originálna

Cyklistická Tour de France 2014 bude opäť špecifická, experimentálna a originálna. V poradí 101. ročník sa začne 5. júla 2014 na Britských ostrovoch v Yorkshire. Kým jubilejný 100. ročník sa niesol v znamení legendárnych kopcov a etapových miest, v roku 2014 organizátori priniesli mnohé novinky. Na vrcholoch sa bude končiť päť etáp, nechýba náročné stúpanie Vosges a obávané úseky pavé s tzv. mačacími hlavami.
Oravaman 2014

Oravaman 2014

Oravaman Triatlon - jeden z tých najťažších aké sa vôbec dajú absolvovať má za sebou úspešné tri ročníky. V poradí štvrté vydanie tohto už legendárneho podujatia v lone oravskej prírody je naplánované na 12. júla 2014. Organizátori počas uplynuvších mesiacov nezaháľali a pripravovali nové trate, ktoré pretekárom sprostredkuju viac nádherných výhľadov, výnimočných zážitkov z trate, viac endorfínov, viac námahy, viac zábavy... Ako to docielili?
Giro d´Italia 2014 bude spomienkou na Pantaniho

Giro d´Italia 2014 bude spomienkou na Pantaniho

Cyklistické Giro d´Italia 2014 bude na budúci rok doménou všestranných jazdcov. V itinerári síce bude aj osem etáp pre šprintérov, ale aj tri časovky a desať etáp s kopcovitým profilom. V poradí 97. ročník pretekov navštívi okrem Talianska aj Severné Írsko a Írsko. Budúcoročné talianske podujatie Grand Tour odštartujú v múzeu Titanicu v severoírskom Belfaste časovkou družstiev na 21,7 km a vyvrcholí v nedeľu 1. júna v centre Terstu.
Poprední jazdci zavítajú na budúci rok aj na Slovensko

Poprední jazdci zavítajú na budúci rok aj na Slovensko

Poprední svetoví cyklisti na budúci rok prvýkrát zavítajú aj na Slovensko. Po slovenských cestách sa pôjde jedna z etáp pretekov Okolo Poľska, ktoré sú súčasťou elitného kalendára World Tour. Na podujatí štartujú všetky elitné tímy. Okolo Poľska by sa podľa čerstvo zverejneného kalendára WorldTour mali uskutočniť od 3. do 9. augusta. Pre mnohých cyklistov budú generálkou na Vueltu a Espaňa (23. augusta - 14. septembra). Detaily slovenskej časti pretekov ešte organizátori dolaďujú.
Giro 2014 sa začne v Belfaste, pribudol deň voľna

Giro 2014 sa začne v Belfaste, pribudol deň voľna

Na budúcoročnom Giro d´Italia bude o jeden voľný deň viac ako doteraz. Rada profesionálnej cyklistiky zavedenie voľného dňa navyše schválila počas majstrovstiev sveta vo Florencii. Zmena si zároveň vyžiadala aj presun prvej etapy z tradičnej soboty na piatok.
Fotogaléria Eurobike 2013

Fotogaléria Eurobike 2013

Fotogaléria z najväčšej európskej výstavy bicyklov, komponentov a doplnkov Eurobike 2013, ktorá sa už tradične konala v nemeckom Friedrichshafene
Dogma 65.1 Hydro a Dogma K Hydro: nástup kotúčoviek u Pinarella

Dogma 65.1 Hydro a Dogma K Hydro: nástup kotúčoviek u Pinarella

Diskové brzdy sú dnes samozrejmosťou u automobilov, motocyklov ale aj na horských bicykloch. Svoje miesto si pomaly nachádzajú aj vo svete cestnej cyklistiky. Konzistentný brzdný výkon bez ohľadu na poveternostné podmienky, dávkovateľnosť ale tiež odstránenie opotrebovania ráfikov, je len niekoľko argumentov, ktoré hovoria v prospech kotúčov.
Terénne novinky od Pinarella

Terénne novinky od Pinarella

Inovatívne vízie a technológie z F1 – kľúčové vlastnosti ktoré v skratke opisujú nové Pinarello Dogma XM9.9, prvé celoodpružené MTB z dielne tohto talianskeho výrobcu. Filozofia XM9.9 je rovnaká ako pri predstavení modelu Dogma XC – inovovať.
6.4kg radosti od Open Cycle

6.4kg radosti od Open Cycle

Kým sa niektorí výrobcovia snažia dostať svoje cestné modely bicyklov pod magickú hranicu 6,8kg a prekonať tak limit UCI, značka OPEN predstavuje dva horské modely ktoré túto hmotnosť bez problémov prekonávajú. Zaujímavou informáciou je tiež to, že limit UCI sa nevzťahuje na horské bicykle – oba modely sú teda úplne „legálne“
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up