Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Svetlo

Test: BBB SENTRY BLS-86 – decentné a spoľahlivé osvetlenie

Test: BBB SENTRY BLS-86 – decentné a spoľahlivé osvetlenie

S príchodom zimného obdobia sa dni pomaly skracujú a potreba byť na výjazde videný, je aktuálnou témou číslo jedna. Dnes si predstavíme jedného horúceho kandidáta, ktorý dokáže vniesť pomerne veľa svetla do týchto chladných dní.
Dojazdové svetlá  – kompaktné, a pritom výrazne zvyšujúce vašu bezpečnosť PR článok

Dojazdové svetlá – kompaktné, a pritom výrazne zvyšujúce vašu bezpečnosť

Bezpečnosť je pri pohybe na cestách prvoradá, najmä, keď sú dni čoraz kratšie. Kompaktné svetlá ju dokážu výrazne zvýšiť, a pritom na bicykli nikde neprekážajú...
Test: Svetlo Infini Tron 800 - všestranné svetlo aj na nočné výjazdy

Test: Svetlo Infini Tron 800 - všestranné svetlo aj na nočné výjazdy

Dalo by sa povedať, že osvetlenie patrí k "povinnej výbave" každého cyklistu, ktorý jazdí v šere alebo tme. Či už kvôli pokutám, ale hlavne kvôli vlastnej bezpečnosti. Testované svetlo však ponúka toho omnoho viac ako pomocníka v bežnéj mestskej premávke. Do rúk sa mi dostalo na test svetlo Infini, ktorá sa zameriava hlavne osvetlením. Poďme si naň trošku bližšie posvietiť.
Test: Svetlá Knog Blinder Road Twinpack a Knog Blinder MOB Kid Grid

Test: Svetlá Knog Blinder Road Twinpack a Knog Blinder MOB Kid Grid

Vďaka LED svetlám, pokročilo osvetlenie na bikoch míľovými krokmi od dôb halogénových, či dokonca obyčajných žiaroviek. Cyklistické osvetlenie je kompaktnejšie, vyzerá viac cool, ale hlavne ponúka veľké množstvo svetla. Austrálska firma Knog je práve inovátorom takýchto svetiel, ktoré sú ľahko pripojiteľné k riadítkam alebo sedlovej trubke, pomocou silikónového popruhu. Ide o univerzálny a ľahko pripojiteľný dizajn, ktorý inšpiroval viaceré konkurenčné firmy v danej oblasti.
Alpina be visible - podfuk, alebo skutočnosť? PR článok

Alpina be visible - podfuk, alebo skutočnosť?

Veríte všetkým reklamným chytákom? Nemecký výrobca cyklistických prílb Alpina, sľubuje pri programe „be visible“ trojnásobne lepšiu viditeľnosť. Skutočnosť je však iná.
Knog - jednoducho poriadne svetlo PR článok

Knog - jednoducho poriadne svetlo

Počas celého roka je potrebné mať dobré svetlá na bicykli, no cez jeseň a zimu je to ešte dôležitejšie. Vidieť a byť videný je hlavne o našej bezpečnosti. Svetlá Knog ponúkajú vysokú kvalitu a vynikajúcu svietivosť. Navyše, Knog prináša aj množstvo ďalších svetiel, ktoré sú užitočné aj v iných športoch a oblastiach.
Zaujímavá novinka: Tlačené svetlo

Zaujímavá novinka: Tlačené svetlo

Tlačené svetlo je nezávislé aktívne svetlo na podporu viditeľnosti jazdca na rozdiel od pasívnej reflexnej technológie, ktorá sa používa vo väčšine cyklistického oblečenia. Tento materiál je len 0,3 mm tenký, ľahký, umývateľný vodou a dokonca odolný voči mechanickému poškodeniu a tak je vhodný do väčšiny športového oblečenia.
Cyklosvetlá Lupine - Užite si jazdu v noci naplno PR článok

Cyklosvetlá Lupine - Užite si jazdu v noci naplno

Cyklosvetlá sa v posledných rokoch vyvíjajú rýchlo. Tradičné žiarovky nahradili LEDky a HID systémy. Batérie, šošovky a reflektory prešli vývojom, ktorého výsledkom je jasnejšie a dlhšie svietiace svetlo. Ceny svetiel sa pohybujú od 5€ po astronomických 1000€ a varírujú vo výkone, kvalite a výdrži batérií. Malé LED svetlá sú vhodné najmä na to, aby sme boli na ceste videní. Svetlá s nabíjacími batériami a vyšším výkonom sú predurčené na nočné jazdenie, kde poskytnú dostatok svetla na osvetlenie cesty pred jazdcom.
Test svetla Fenix BTR20

Test svetla Fenix BTR20

Kto chce v noci jazdiť, potrebuje dobre vidieť a aj byť dobre videný. Doteraz som používal slabé 1W svetielko, ktoré síce spoľahlivo odslúžilo celkom dosť nočných hodín, ale teraz som sa dostal k niečomu výkonnejšiemu. Tak si posvietim na svetlo Fenix BTR20 určené pre náročnejších bikerov.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up