Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Svetovy Pohar

UCI DH World Cup 2013

UCI DH World Cup 2013

Svetový pohár v DH štartuje už čoskoro...
Nove Mesto na Morave 2013

Nove Mesto na Morave 2013

Dvojminútová rekapitulácia druhého kola Svetového pohára
Fotogaléria zo Svetového pohára v Novom Meste na Morave

Fotogaléria zo Svetového pohára v Novom Meste na Morave

Fotogaléria z druhého kola Svetového pohára v Novom Meste na Morave. Náročná trať preverila schopnosti a techniku celej svetovej špičky v kategórii XC. Nedeľné finále v kategórii muži Elite ovládol Švajčiar Nino Schurter pred Julienom Absalonom. Pódiovú trojicu uzatvára Lukas Flückiger. Domáceho pretekára a zároveň jedného z najväčších favoritov preteku, Jaroslava Kulhavého vyradil z boja o víťazstvo pád na jednej z umelo vytvorených sekcii. Slovák Michal Lami skončil na 34. mieste, ostatní reprezentanti museli pre stratu jedného kola na najlepších odstúpiť.
Zostrih z prvého kola Svetového pohára XC

Zostrih z prvého kola Svetového pohára XC

Prvé kolo Svetového pohára v kategórii cross - country bolo plné zvrtav, pádov a technických problémov. Pozrite si zostrih tých najzásadnejších momentov z Albstadtu. Sveťák pokračuje ďalším kolom už tento víkend v Novom Meste na Morave.
1. kolo SP MTB XCO, XCE Albstadt, Nemecko

1. kolo SP MTB XCO, XCE Albstadt, Nemecko

Slovenská minivýprava bratov Lamiovcov sa zo Singenu presunula do neďalekého Albstadtu, kde tento víkend začala séria Svetového pohára MTB XCO a XCE.
Daždivé a pomerne chladné počasie, ktoré s výnimkou jedného dňa sprevádzalo celý ich pobyt v Nemecku, pravdepodobne prispelo k ich zdravotným problémom. Obaja bratia cez týždeň bojovali s vírusovým ochorením a v piatok nenastúpili na štart šprintov.
UCI Mountain Bike World Cup 2013

UCI Mountain Bike World Cup 2013

Kolotoč Svetových pohárov MTB začína už tento víkend!
Pavlendová skončila 16. v omniu

Pavlendová skončila 16. v omniu

Slovenská reprezentantka v dráhovej cyklistike Alžbeta Pavlendová obsadila 16. miesto v omniu na záverečnom treťom podujatí Svetového pohára 2012/13 v mexickom Aguascalientes. V nadmorskej výške 1770 m dosiahla v šiestich disciplínach omnia Pavlendová najlepší výsledok vo vylučovacích pretekoch, v ktorých bola štvrtá. V ďalších disciplínach sa už do popredia nedostala a v celkovom hodnotení sa musela uspokojiť so 16. priečkou. Umiestnením v Aguascalientes si zabezpečila účasť na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku.
V Plzni dominovali Belgičania

V Plzni dominovali Belgičania

Triumfom belgických cyklokrosárov sa skončili nedeľňajšie druhé preteky Svetového pohára v Plzni. Z víťazstva sa tešil Niels Albert, zástupcovia Belgicka obsadili prvých sedem miest. Až na 8. mieste skončil Francúz Francis Mourey. Z kvarteta slovenských reprezentantov si najlepšie počínal Milan Barényi, ktorý obsadil 40. miesto.

Janíčková celkovou víťazkou hodnotenia Svetového pohára

Janíčková celkovou víťazkou hodnotenia Svetového pohára

Slovenská reprezentantka v cyklotriale Tatiana Janíčková sa stala celkovou víťazkou hodnotenia Svetového pohára v roku 2012. Celosezónne prvenstvo potvrdila druhým miestom na záverečných pretekoch päťdielneho seriálu, ktoré sa počas víkendu konali vo švajčiarskej Ženeve. Piata v celkovom hodnotení skončila Kristína Sýkorová, ktorá v Ženeve obsadila tretiu priečku. V kategórii Elite 20 sa osemčlenného finále nepodarilo prebojovať jedinému slovenskému jazdcovi - Ján Kočiš bol deviaty. V celkovom hodnotení SP skončil na 7. mieste

Cyklotrial: Janíčková druhá vo 4. kole SP

Cyklotrial: Janíčková druhá vo 4. kole SP

Slovenská reprezentantka v horskej cyklistike Tatiana Janíčková obsadila 2. miesto v kategórii žien pretekov 4. kola SP a figuruje na čele priebežného poradia.
Vo Val d'Isére M. Lami aj Polc na 23. mieste

Vo Val d'Isére M. Lami aj Polc na 23. mieste

Celkovými víťazmi cross country v seriáli Svetového pohára horských cyklistov sa stali Nino Schurter zo Švajčiarska a Catharine Pendrelová z Kanady. Schurter svoj celkový triumf spečatil víkendovým víťazstvom na pretekoch SP vo francúzskom stredisku Val d'Isére. Medzi ženami vo Francúzsku zvíťazila Gunn-Rita Dahleová-Flesjaaová z Nórska, ktorá v celkovej klasifikácii obsadila druhú priečku. V mužskej elitnej kategórii skončil na 23. priečke Slovák Michal Lami a v celkovej klasifikácii obsadil 69. miesto. Jeho mladší brat František si v kategórii do 23 rokov vyjazdil 57. pozíciu.
Poznáme kalendár svetového pohára MTB 2013

Poznáme kalendár svetového pohára MTB 2013

Budúcoročné majstrovstvá sveta v horskej cyklistike (cross country, šprint, zjazd, fourcross) sa na prelome augusta a septembra uskutočnia v juhoafrickom Pietermaritzburgu. Informuje o tom Medzinárodná cyklistická únia (UCI) na svojom oficiálnom webe. Svetový šampionát v cross country maratóne bude hostiť rakúsky Kirchberg, majstrovstvá Európy v cross country v druhej polovici júna švajčiarsky Bern.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up