Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Tatiana Janickova

Kompletné výsledky ankety Zlatý pedál 2014: Peter Sagan získal Zlatý pedál a Peter Velits Cenu fair-play

Kompletné výsledky ankety Zlatý pedál 2014: Peter Sagan získal Zlatý pedál a Peter Velits Cenu fair-play

Peter Sagan sa stal najlepším slovenským cyklistom roka a získal Zlatý pedál 2014. Dvadsaťštyriročný Žilinčan Sagan obhájil vo výročnom hodnotení Slovenského zväzu cyklistiky vlaňajšie prvenstvo a celkovo piatykrát ovládol Zlatý pedál. Predtým dostal ocenenie aj v roku 2008, keď sa stal takisto ako rok predtým aj talentom sezóny, a tiež v rokoch 2011 a 2012. Aj na ďalších priečkach ankety bolo poradie rovnaké ako vlani. Strieborný skončil majster sveta v tímovej časovke Peter Velits, tretiu priečku obsadila ženská svetová jednotka v cyklotriale Tatiana Janíčková. Za Talent roka 2014 vyhlásili Mateja Ulíka.
Janíčková obhájila titul majsterky sveta

Janíčková obhájila titul majsterky sveta

Slovenská cyklotrialistka Tatiana Janíčková obhájila v nórskom Lillehammeri titul majsterky sveta. V dejisku olympijských súťaží bola dvadsaťročná Slovenka na jednotlivých sekciách suverénna, v troch kolách jej vždy robila menšie problémy len prvá sekcia. Janíčková napokon nazbierala 4 trestné body, o jedenásť menej ako strieborná Nemka Nina Reichenbachová.
Janíčková suverénnou víťazkou Svetového pohára

Janíčková suverénnou víťazkou Svetového pohára

Slovenská reprezentantka Tatiana Janíčková sa stala suverénnou víťazkou Svetového pohára v cyklotriale. Úradujúca majsterka sveta triumfovala v každom z piatich kôl seriálu SP a do budúcej sezóny pôjde ako svetová jednotka rebríčka UCI. Aj druhé miesto v celkovom poradí patrí Slovenke - Kristíne Sýkorovej. Erika Hlavatá skončila celkovo dvanásta.
Janíčková má ako prvá Slovenka dúhový dres

Janíčková má ako prvá Slovenka dúhový dres

Slovenský cyklotrial má prvý dúhový dres majstra sveta Medzinárodnej cyklistickej únie. Postarala sa oň na svetovom šampionáte v juhoafrickom Pietermaritzburgu Tatiana Janíčková. Devätnásťročná členka STC Púchov triumfovala v pretekoch ženskej elity a potvrdila pozíciu najväčšej favoritky. Janíčková je rebríčkovou svetovou jednotkou v tejto disciplíne.
Janíčková majsterkou sveta, Behro šiesty

Janíčková majsterkou sveta, Behro šiesty

Cyklotrialistka Tatiana Janíčková vybojovala pre Slovensko prvú zlatú medailu z tohtoročných majstrovstiev sveta v horskej cyklistike a cyklotriale v juhoafrickom Pietermaritzburgu. Devätnásťročná Slovenka triumfovala v pretekoch ženskej elity a potvrdila pozíciu najväčšej favoritky. Janíčková je rebríčkovou svetovou jednotkou v tejto disciplíne.
Janíčková vyhrala 4. kolo SP

Janíčková vyhrala 4. kolo SP

Slovenská reprezentantka Tatiana Janíčková dominovala vo štvrtom kole Svetového pohára v cyklotirale v disciplíne trial pod hlavičkou UCI vo francúzskom meste Meribél.
Janíčková potvrdila pozíciu svetovej jednotky

Janíčková potvrdila pozíciu svetovej jednotky

Slovenská reprezentantka v cyklotriale Tatiana Janíčková potvrdila aj na pretekoch Svetového pohára v poľskom Walbrzychu pozíciu svetovej jednotky. Minuloročná majsterka Európy triumfovala pred Nemkou Rominou Fixovou a krajankou Kristínou Sýkorovou. Janíčková nazbierala na jednotlivých sekciách 22 trestných bodov. Sýkorová sa vďaka tretej priečke posunula v renkingu UCI na 2. pozíciu.
Janíčková vyhrala úvod SP v Heubachu

Janíčková vyhrala úvod SP v Heubachu

Slovenská reprezentantka v cyklotriale Tatiana Janíčková potvrdila úlohu favoritky a stala sa v daždivom počasí víťazkou úvodných pretekov Svetového pohára v nemeckom Heubachu.
Rozhovor s celkovou víťazkou Svetového pohára v roku 2012 Tatianou Janíčkovou

Rozhovor s celkovou víťazkou Svetového pohára v roku 2012 Tatianou Janíčkovou

V dnešnom rozhovore sme položili niekoľko otázok Tatiane Janíčkovej, ktorá v súčasnosti tvorí slovenskú no najmä svetovú trialovú špičku. Okrem prvenstva v hodnotení UCI za rok 2012 má na svojom konte aj niekoľko medailí z majstrovstiev Európy, sveta a mnoho ďalších „menších“ úspechov. Prečítajte si viac o tejto mladej no veľmi skúsenej reprezentantke.
Cyklotrialisti zo Záriečia v roku 2012 potvrdili, že vo svete sú top PR článok

Cyklotrialisti zo Záriečia v roku 2012 potvrdili, že vo svete sú top

Úspešný rok majú za sebou slovenskí cyklisti z tímu CTK Záriečie, ktorým sa podarilo dosiahnuť v triale najvyššie méty. Slovensko má víťazku svetového pohára i bronz z majstrovstiev sveta.
Janíčková celkovou víťazkou hodnotenia Svetového pohára

Janíčková celkovou víťazkou hodnotenia Svetového pohára

Slovenská reprezentantka v cyklotriale Tatiana Janíčková sa stala celkovou víťazkou hodnotenia Svetového pohára v roku 2012. Celosezónne prvenstvo potvrdila druhým miestom na záverečných pretekoch päťdielneho seriálu, ktoré sa počas víkendu konali vo švajčiarskej Ženeve. Piata v celkovom hodnotení skončila Kristína Sýkorová, ktorá v Ženeve obsadila tretiu priečku. V kategórii Elite 20 sa osemčlenného finále nepodarilo prebojovať jedinému slovenskému jazdcovi - Ján Kočiš bol deviaty. V celkovom hodnotení SP skončil na 7. mieste

Trial: Janíčková získala bronz

Trial: Janíčková získala bronz

Slovenským reprezentantkám v cyklotriale sa darilo v stredajších súbojoch o medaily na majstrovstvách sveta UCI v rakúskom Saalfeldene. Skúsená Tatiana Janíčková si vybojovala v ženskej kategórii bronzovú medailu, keď na jednotlivých sekciách nazbierala 28 trestných bodov.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up