Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Technika

Načo sú dobré kotúčové brzdy na cestnom bicykli? PR článok

Načo sú dobré kotúčové brzdy na cestnom bicykli?

Túto otázku som si sám položil a počul som ju z mnohých úst. Kotúčové brzdy sa objavili u niektorých značiek už na minuloročných kolekciách. Väčšina reakcií bola, že je to haluz a výrobcovia už nemajú čo vymyslieť. Až tento rok, pri predstavovaní novej kolekcie bicyklov Rock Machine nám výhody kotúčových bŕzd na cestnom bicykli osvetlil produkt manager BFI Peter Lavička.
Bikovanie v zime: 1. časť - zimný setup

Bikovanie v zime: 1. časť - zimný setup

Väčšina ľudí stále berie cyklistiku ako prevažne letný šport. Začnú padať prvé vločky, teplota klesne a chudák cyklista, aby sa presunul do vyhriateho fitka na trenažér alebo na niektorý typ domáceho mučidla :). Samozrejme trochu preháňam, ale nie všetci berú cyklistiku ako celoročný šport. Doba sa ale mení a postupom času viac a viac ľudí vyráža na bike aj v zime. No a keďže konečne to vonku vyzerá, že zima už je tu, rád by som sa podelil o zopár svojich postrehov ohľadne jazdenia v zime...
FELT technológia pruženia FAST PR článok

FELT technológia pruženia FAST

Mnoho ľudí vie, že odpruženie dokáže vašu jazdu urobiť hladšou a komfortnejšou, ale účinný systém odpruženia môže viesť k tomu, že vaša jazda bude rýchlejšia. Vo Felte sme vyvinuli naše vlastné patentované odpružené platformy, každá je jedinečná v tom, ako sa správa a čo ponúka: FAST™ a Equilink™.
Konvertujem na vieru v bezdušový systém

Konvertujem na vieru v bezdušový systém

„Vozíme sa na bycigľoch a všetko je to fajn, z čista jasna defekt, zrazu na duši máš, trochu nadávaš, v jednej duši defekt máš a v druhej smútok máš...“ Úryvok pesničky Odvrátená strana (bycigľovania) od bycigľových pankáčov The Kľemones, celkom presne opisuje pocity nás bikerov, ktorí ešte nenabrali odvahu a z kolies stále nevyhodili duše. Na mňa prišiel rad práve teraz!
Nastavenie pedálov a kufrov na tretrách

Nastavenie pedálov a kufrov na tretrách

V tomto článku sa budem venovať nastaveniu kufrov na tretrách a okrajovo aj pedálom. Na rozdiel od nastavenia správneho posedu je toto tá jednoduchšia časť. Nastavenie kufrov by malo predchádzať nastaveniu posedu, ktoré sa navzájom trochu ovplyvňujú. Dúfam, že vám tento návod pomôže k príjemnejšej a pohodlnejšej jazde.
Test kamery Liquid Image Ego Full HD

Test kamery Liquid Image Ego Full HD

V oblasti malých športových kamier, ktoré ponúkajú skvelý pomer cena/výkon konkurencia veru obrovská nie je. O to viac nás teší, že sa nám do rúk na test dostal v skutku zaujímavý kúsok v podobe kamery Liquid Image Ego Full HD za 129,- EUR. Zaujme najmä skvelou cenou, no po výkonnostnej stránke sa nemá taktiež začo hanbiť.
Večná téma bike 26" vs 29" - presné meranie výkonu

Večná téma bike 26" vs 29" - presné meranie výkonu

Aj keď je video natáčané dávnejšie (rok 2011), nič to nemení na uvádzaných faktoch. Na rozdiel od videa Nemecký test a porovnanie bikov 26" a 27.5" ja toto porovnanie v češtine.
Ako preskočiť väčšiu prekážku

Ako preskočiť väčšiu prekážku

Názorná ukážka s komentárom ako sa naučiť preskočiť väčšiu prekážku. Samozrejme, že nie každému sa zdá spadnutý strom alebo hrubší konár ako prekážka :)
Top 10 dizajnových kúskov roku 2013

Top 10 dizajnových kúskov roku 2013

Od vynájdenia bicykla už nejaký ten rok ubehol. Počas týchto rokov sa bicykle vylepšovali, zrýchľovali, odľahčovali,...Zmenami za tieto roky neprešla len stránka technická ale aj dizajnová. Rok 2013 nebol iný a priniesol viacero zaujímavých dizajnových riešení. Nasledujúcich 10 bicyklov môžeme zaradiť medzi to najzaujímavejšie z oblasti dizajnu, čo priniesol rok 2013.
Sandwich bike

Sandwich bike

Z času na čas sa na scéne objaví čosi, čo ťažko pomenovať. Čosi, čo by bez riadnej dávky strelenosti a fantázie určite nevzniklo. Kde by sme priestor na takúto „strelenú“ fantáziu našli? Samozrejme v krajine tulipánov a žiadnom inom meste ako Amsterdame. Práve tu sídli spoločnosť Pedal Factory, ktorá na trh prináša pre niekoho dizajnovú bombu, pre niekoho trápny gýč v podobe Sandwichbiku.
Neviditeľná prilba

Neviditeľná prilba

Vadí Vám pri cyklistike prilba? Stláča Vás remienok, tvar prilby nie a nie priľnúť k hlave, cítite s v prilbe nekomfortne. Ak ste doteraz nemali pri ochrane hlavy na výber a trpeli ste, teraz už nemusíte. Riešenie dvoch bikeriek zo Švédska robí z prilby na hlave zbytočnosť. Teda ak máte po ruke voľných 400 €.
FlyKly inteligentné koleso

FlyKly inteligentné koleso

Elektrické bicykle pomaly ale isto prerážajú na trh a na cestách ich vidno stále častejšie. Vývoj ide aj v tejto oblasti dopredu a nové technológie prenikajú aj do tejto oblasti. Načo však kupovať celý bicykel ak nám stačí koleso? Presne to si povedal tím dizajnérov a biznismanov v New Yorku a tak Vám môžeme predstaviť horúcu novinku- FlyKly inteligentné koleso.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up