Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Tirreno Adriatico

Peter Sagan 3. v špurte 3. etapy na Tirreno - Adriatico

Peter Sagan 3. v špurte 3. etapy na Tirreno - Adriatico

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale predviedol svoje šprintérske schopnosti aj v piatkovej 3. etape pretekov ProTour Tirreno - Adriatico z Indicatore do Terni (178 km), v ktorej finišoval na 3. mieste. Sagan sa na tomto podujatí premiérovo postavil na stupne pre najlepších, vo štvrtok skončil tesne za nimi na štvrtej priečke.
Cavendish víťazom 2. etapy na Tirrene, P. Sagan štvrtý

Cavendish víťazom 2. etapy na Tirrene, P. Sagan štvrtý

Víťazom štvrtkovej druhej etapy na cyklistických pretekoch ProTour Tirreno - Adriatico sa stal úradujúci majster sveta Brit Mark Cavendish. Na druhej priečke v etape, ktorá merala 230 km a viedla zo San Vincenza do Areza, skončil Španiel Óscar Freire vo farbách tímu Kaťuša a tretiu pozíciu obsadil Američan Tyler Farrar. Na vynikajúcom štvrtom mieste skončil Slovák Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale.
Na Tirrene na úvod víťazstvo tímu GreenEdge

Na Tirrene na úvod víťazstvo tímu GreenEdge

Víťazom časovky družstiev a zároveň prvej etapy na cyklistických pretekoch ProTour Tirreno - Adriatico sa v stredu stal tím GreenEdge, ktorej reprezentanti zvládli trať v dĺžke 16,9 km za 18:41 min. Na druhej priečke sa umiestnili jazdci RadioShacku a tretí boli cyklisti z Garminu. Ako prvý sa na podujatí do žltého trička oblečie Austrálčan Matthew Goss.
P. Velits lídrom tímu na Tirrene, na štarte i P. Sagan

P. Velits lídrom tímu na Tirrene, na štarte i P. Sagan

Slovenský cyklista Peter Velits bude lídrom tímu Omega Pharma-Quick Step na sedemetapových pretekoch ProTour Tirreno - Adriatico, ktoré sa začínajú v stredu úvodnou časovkou družstiev na 16,9 km v San Vincenze. Velits v novom drese, ktorý si obliekol po vypršaní zmluvy s HTC-Highroad, vyhral vo februári preteky Okolo Ománu a potvrdil pozíciu jedného z lídrov belgického zoskupenia.
Evans víťazom Tirreno - Adriatico, P. Velits 17.

Evans víťazom Tirreno - Adriatico, P. Velits 17.

Austrálčan Cadel Evans sa stal celkovým víťazom cyklistických pretekov Tirreno - Adriatico. Majster sveta 2009 vstupoval do záverečnej etapy, ktorou bola časovka na 9,3 km v okolí San Benedetto del Tronto, v pozícii lídra a svoje postavenie v celkovom poradí si udržal. Víťazom časovky sa stal majster sveta v tejto disciplína Fabian Cancellara zo Švajčiarska. Cyklista tímu Leopard Trek triumfoval s náskokom 9 sekúnd pred Larsom Boomom z Holandska, tretí bol v jazde proti chronometru Talian Adriano Malori.
Evans víťazstvom potvrdil vedenie na Tirreno - Adriatico

Evans víťazstvom potvrdil vedenie na Tirreno - Adriatico

Austrálčan Cadel Evans sa stal víťazom 6. etapy cyklistických pretekov Tirreno - Adriatico z Ussity do Maceraty (178 km) a potvrdil tým svoje postavenie lídra podujatia. Majster sveta z roku 2009 zdolal v závere pondelňajšej časti tohto podujatia Talianov Giovanniho Viscontiho a Michela Scarponiho a vybojoval pre svoj tím BMC prvý tohtoročný vavrín. Evans sa presadil v záverečnom stúpaní v cieľovom meste. V celkovom poradí pred záverečnou utorňajšou časovkou vedie Austrálčan s náskokom 9 sekúnd pred Scarponim, tretí je zatiaľ Ivan Basso.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up