Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Tour De France

Po 7 rokoch sa zopakuje britský úvod Tour de France

Po 7 rokoch sa zopakuje britský úvod Tour de France

Cyklistická Tour de France sa po siedmich rokoch vráti do Veľkej Británie, v ročníku 2014 sa tam uskutočnia úvodné tri etapy pretekov. Organizátori na čele s Christianom Prudhommom opäť zavrhli tradičný formát s prológom alebo časovkou družstiev a 5. júla v rovinatej prvej etape z Leedsu do kúpeľného mesta Harrogate v severoanglickom kraji Yorkshire dajú šancu vyniknúť šprintérom.
Jubilejná Tour de France z Korziky do nočného Paríža

Jubilejná Tour de France z Korziky do nočného Paríža

Jubilejný 100. ročník cyklistických pretekov Tour de France sa začne 29. júna na ostrove Korzika a vyvrcholí 21. júla etapou od zámku Versailles na už tradičné miesto na známom parížskom bulvári Champs-Élysées, kde sa bude prvýkrát v histórii finišovať za súmraku. Trasu s dĺžkou 3360 km predstavili v tieni škandálu okolo Lancea Armstronga organizátori v stredu v Paríži. Na cesty ostrova Korzika zavítajú najlepší cyklisti Tour prvýkrát.
Horal Tour - reportáž

Horal Tour - reportáž

Tento rok som sa rozhodol, že si dám svoju premiéru na etapových pretekoch. Vzhľadom na dostupnosť a termín mi to vyšlo na Horal Tour. Mala to byť aj moja jediná dovolenka (kým som si nekúpil letenku do Švédska :-D ). Išiel som tam s tým, že som si ani nepozrel údaje o jednotlivých etapách, jednoducho povoziť sa. Aj tak mi chýbal oddych.
Peter Sagan si pripomínal v Bratislave Tour de France

Peter Sagan si pripomínal v Bratislave Tour de France

Slovák v službách talianskeho tímu Ligiugas-Cannondale Peter Sagan sa počas júlových etáp 99. ročníka Tour de France stal hlavnou hviezdou YouTube najmä vďaka svojim vydareným oslavám v cieli tri senzačné triumfy na najprestížnejších cyklistických pretekoch na svete.
Sagan zarobil 81 790 eur, najväčší balík pre Sky

Sagan zarobil 81 790 eur, najväčší balík pre Sky

Slovenský cyklista Peter Sagan zarobil na 99. ročníku pretekov Tour de France celkovo 81 790 eur. Za umiestnenia v etapách, denné nosenie zeleného dresu a konečné 42. miesto dostal 56 790 eur, ďalších 25 000 eur mu pribudlo za víťazstvo v bodovacej súťaži. Len šesť z 22 tímov zarobilo počas 99. ročníka viac eur ako Sagan.
Wiggins sa dostal na panteón britského športu

Wiggins sa dostal na panteón britského športu

Víťazstvo Bradleyho Wigginsa na cyklistických pretekoch Tour de France ho vynieslo na panteón britského športu a 32-ročnému pretekárovi tímu Sky by malo priniesť rytiersky titul. Wiggins sa stal prvým Britom, ktorý vyhral prestížne preteky. Na treťom najsledovanejšom športovom podujatí na svete po OH a futbalových MS triumfoval Wiggins ako prvý Brit v histórii. Úspech v Belgicku narodeného cyklistu oslavujú všetky pondelkové médiá v Spojenom kráľovstve.
Peter Velits čakal od tohtoročného vystúpenia viac

Peter Velits čakal od tohtoročného vystúpenia viac

Cyklista Peter Velits dokončil aj svoje piate preteky Grand Tour v kariére. Pri štvrtom štarte na Tour de France obsadil konečné 27. miesto, čo je jeho druhý najlepší výsledok na tomto podujatí. Vlani skončil devätnásty a na umiestnenie v popredí výsledkovej listiny si trúfal aj tento rok.
Wiggins celkovým víťazom TdF, Sagan má zelený dres

Wiggins celkovým víťazom TdF, Sagan má zelený dres

Brit Bradley Wiggins sa stal celkovým víťazom 99. ročníka cyklistických pretekov Tour de France, ktoré boli úspešné aj pre Slovensko zásluhou triumfu Petra Sagana v bodovacej súťaži. Slávne podujatie vyvrcholilo v nedeľu záverečnou 20. etapou z Rambouillet do Paríža, hromadný šprint na Elyzejských poliach po 120 km vyhral Mark Cavendish. Brit zavŕšil dominanciu tímu Sky na 99. ročníku.
Peter Sagan si splnil tajný sen

Peter Sagan si splnil tajný sen

Tajný sen sa cyklistovi Petrovi Saganovi splnil a ako prvý Slovák v histórii vyhral bodovaciu súťaž o zelený dres na Tour de France. Jazdca tímu Liquigas bolo na 99. ročníku "starej dámy“ okrem víťazného Bradleyho Wigginsa najviac vidieť a najčastejšie sa o ňom hovorilo. Aj vďaka nemu sa Slovensko dostalo do povedomia mnohých ľudí vo Francúzsku, Belgicku či Švajčiarsku, kadiaľ tento rok prechádzali slávne preteky.
Sagan potvrdil zelený dres, etapový úspech Cavendisha

Sagan potvrdil zelený dres, etapový úspech Cavendisha

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom 18. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Blagnacu do Brive-la-Gaillarde a merala 222,5 km. Peter Sagan finišoval na 3. mieste, a ak príde do cieľa v Paríži, zelený dres víťaza bodovacej súťaže mu už nikto nevezme. Dosiahne tak najväčší úspech slovenského cyklistu v histórii najslávnejších cyklistických pretekov na svete.
F. Schleck potvrdil pozitívny dopingový test B-vzorky

F. Schleck potvrdil pozitívny dopingový test B-vzorky

Luxemburský cyklista Fränk Schleck v piatok potvrdil, že aj analýza B-vzorky ukázala v krvi člena tímu RadioShack prítomnosť zakázaného diuretika. Tridsaťdvaročný rodák z Luxemburgu v utorok opustil štartové pole pretekov Tour de France po tom, ako mu Medzinárodná cyklistická únia (UCI) oznámila, že mal pozitívny test na látku xipamid. Schleck, ktorý medzičasom vyhlásil, že je nevinný, bude pokračovať v boji o očistenie svojho mena.
Valverde sa presadil v poslednej pyrenejskej etape, Sagan v zelenom

Valverde sa presadil v poslednej pyrenejskej etape, Sagan v zelenom

Španiel Alejandro Valverde sa stal štvrtýkrát v kariére víťazom etapy na cyklistických pretekoch Tour de France, keď sa presadil vo štvrtkovej previerke z Bagnéres de Luchonu do Peyragudesu (143,5 km). V náročných pyrenejských kopcoch sa presadil 32-ročný jazdec tímu Movistar pred Britom v službách Sky Christopherom Froomom a vedúcim mužom celkového poradia Bradleym Wigginsom.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up