Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Tour De France

Kreuziger vynechá Tour de France

Kreuziger vynechá Tour de France

Český cyklista Roman Kreuziger v pondelok oznámil, že vynechá nasledujúci ročník Tour de France. Jazdec tímu Astana svoje rozhodnutie odôvodnil množstvom časoviek v programe prestížneho podujatia. V roku 2012 musia cyklisti na TdF absolvovať takmer 100 km v individuálnej jazde proti chronometru, čo predstavuje nárast oproti predchádzajúcim edíciám pretekov.
Evans má v pláne ešte najmenej dva štarty na TdF

Evans má v pláne ešte najmenej dva štarty na TdF

Ešte najmenej dva ročníky Tour de France by rád absolvoval úradujúci víťaz cyklistických pretekov Cadel Evans. Tridsaťštyriročný jazdec tímu BMC Racing Team má v pláne štartovať na Tour de France až do úplného konca svojej kariéry.
Vinokurov na kandidátke do kazašských volieb

Vinokurov na kandidátke do kazašských volieb

Alexander Vinokurov sa síce nedávno rozhodol pokračovať v kariére profesionálneho cyklistu, ale nebráni sa ani politickej dráhe. V piatok zverejnila kazašská vládna strana Nur Otan svoju kandidátku do parlamentných volieb a medzi nováčikmi figuruje aj Vinokurov či dcéra prezidenta krajiny Nursultana Nazarbajeva.
Tour de France 2012 s viacerými novinkami a zmenami

Tour de France 2012 s viacerými novinkami a zmenami

Víťaz cyklistickej Tour de France 2012 bude oveľa komplexnejší jazdec ako v minulosti. Organizátori zo spoločnosti ASO predstavili v utorok trasu 99. ročníka pretekov, v rámci ktorej sú "len" tri etapy s cieľovým stúpaním a dve dlhé časovky. Do itinerára zaradili viaceré nové kopce, ktoré preteky urobia ešte atraktívnejšími.
Sagan na prezentáciu Tour de France do Paríža

Sagan na prezentáciu Tour de France do Paríža

V utorok 18. októbra sa v Paríži uskutoční slávnostná prezentácia 99. ročníka najprestížnejšieho cyklistického podujatia Tour de France (30. 6. - 22. 7. 2012), kde predstavia jednotlivé etapy, trasu či sponzorov Každý profesionálny tím bude zastupovať v Paríži s vedením len jeden cyklista a taliansky Liquigas-Cannondale príde so slovenským jazdcom Petrom Saganom.
Organizátorom TdF unikol program nasledujúceho ročníka

Organizátorom TdF unikol program nasledujúceho ročníka

Organizátori prestížnych cyklistických pretekov Tour de France v pondelok omylom na chvíľku zverejnili itinerár budúcoročnej edície TdF. Program bol prístupný na viacerých stránkach, po krátkom čase však zo všetkých táto informácia zmizla. Organizátori odmietli celú záležitosť komentovať.
Slovenská Oska 2011

Slovenská Oska 2011

Dá sa obísť Slovensko po okrajoch za 9 dní na cestnom bicykli? A aké sú to vlastne tie "hraničné" cesty? Existujú vôbec? "To neobídete" - vraveli mnohí.
Vinokurov pokračuje v kariére

Vinokurov pokračuje v kariére

Kazašský cyklista Alexander Vinokurov napokon neukončí kariéru a bude súťažiť aj v roku 2012. Po páde na júlovej Tour de France naznačil najlepší kazašský jazdec histórie, že to boli posledné preteky jeho kariéry. Po vyliečení sa chcel rozlúčiť na októbrových pretekoch Okolo Lombardie, ale napokon svoj názor zmenil.
Všetky testy na Tour de France s negatívnym výsledkom

Všetky testy na Tour de France s negatívnym výsledkom

Všetky dopingové testy vyhodnotené po skončení tohtoročnej Tour de France boli negatívne. Znamená to, že jediným, koho pristihli so zakázanou látkou v tele, bol Rus Alexandr Kolobnev. V jeho vzorke moču ešte zo 6. júla našli stopy po diuretiku hydrochlortiazide (HCT) a vedenie tímu Kaťuša ho ihneď stiahlo z pretekov.
Greenbike zo zadných radov alebo Preteky nielen pre prvých

Greenbike zo zadných radov alebo Preteky nielen pre prvých

Ako sa do kalendára začali nenápadne vkrádať posledné augustové dni, začal sa aj blížiť termín konania už tradičného cyklistického podujatia s názvom Kellys Green Bike Tour. Táto akcia má jednu malú zvláštnosť - keďže je to jediný cyklomaratón so štartom priamo v najväčšom meste, v ktorého bezprostrednom okolí sú veľmi dobré podmienky pre všetky druhy cyklistiky a teda aj veľký počet rekreačných cyklistov, tak z toho vyplýva, že tento cyklomaratón je pre mnohých účastníkov prvým v živote.
Horal Tour 2011

Horal Tour 2011

Posledný víkend sa konal už 12. ročník jedného z najznámejších slovenských maratónov – Horal MTB marathon. Ja som si tu tento rok odbil premiéru a aby som si ten „zaručený zážitok“, ktorý sľubovali organizátori poistil, rozhodol som sa absolvovať celý trojdňový etapák Horal tour.
Kelly's Greenbike Tour už onedlho PR článok

Kelly's Greenbike Tour už onedlho

Už čoskoro vyvrcholí V Bratislave tohtoročná cyklistická sezóna. 20.augusta sa cyklisti z celého Slovenska stretnú na Partizánskej lúke, aby potrápili svoje telo i ducha po malebných zákutiach Malých Karpát v rámci 4. ročníka Kellys Green Bike Tour 2011. Trate tohtoročného cyklomaratónu zostávajú nezmenené, pripravená je krátka 34-kilometrová trať a pre tých odvážnejších 75-kilometrová dlhá trať.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up