Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Tour De France

Jazdcov na obávanom Galibieri môže čakať i sneh

Jazdcov na obávanom Galibieri môže čakať i sneh

Pri prejazde alpským priesmykom pod Galibierom čakajú na cyklistov na Tour de France veľmi náročné podmienky. Vo štvrtok vystúpi pelotón do nadmorskej výšky 2645 m, kde bude cieľ, cez Galibier, ale len v nadmorskej výške 2556, budú cyklisti prechádzať aj o deň neskôr. V nedeľu sa na Galibieri konalo cykloturistické podujatie, jeho účastníkov prekvapili teploty okolo 3 °C a nádielka snehu v nadmorskej výške nad 2500 m.
Štvrtý triumf Cavendisha, P. Velits naďalej šestnásty

Štvrtý triumf Cavendisha, P. Velits naďalej šestnásty

Brit Mark Cavendish dosiahol na 98. ročníku Tour de France svoj štvrtý triumf, keď sa presadil v koncovke nedeľňajšej 15. etapy z Limoux do Montpellieru, ktorá merala 192 km. Jazdec tímu HTC-Highroad zužitkoval prácu celého svojho tímu vrátane Petra Velitsa, na prvé miesto sa dostal 200 m pred cieľom a svoju pozíciu už nepustil.
Kazach Vinokurov ukončil kariéru

Kazach Vinokurov ukončil kariéru

Kazašský cyklista Alexander Vinokurov sa rozhodol týždeň po vážnom zranení a zlomenine stehennej kosti na Tour de France ukončiť kariéru. Krok jazdca tímu Astana sa predpokladal. "Budem pokračovať v bicyklovaní, ale už iba ako amatér, aby som si udržal svoju kondíciu," odpovedal Vinokurov na otázku o svojej budúcnosti v priamom prenose Francúzskej televízie.
Voeckler si udržal žltý dres, triumf Vanenderta

Voeckler si udržal žltý dres, triumf Vanenderta

Belgičan Jelle Vanendert dosiahol sobotňajším víťazstvom v náročnej 14. etape cyklistických pretekov Tour de France zo Saint Gaudens na vrchol Plateau de Beille (168,5 km) najväčší úspech svojej kariéry. Dvadsaťšesťročný cyklista tímu Omega-Pharma Lotto zvládol pri svojej premiére na Tour výborne výstup na vrchol Plateau de Beille a triumfoval s náskokom 21 sekúnd pred olympijským víťazom Samuelom Sánchezom, tretí vďaka záverečnému zrýchleniu prišiel do cieľa Andy Schleck.
V Lurdoch vyhral majster sveta Hushovd

V Lurdoch vyhral majster sveta Hushovd

Nór Thor Hushovd sa po deviatich rokoch stal prvým cyklistom, ktorý v drese úradujúceho majstra sveta vyhral etapu na Tour de France. Tridsaťtriročný jazdec tímu Garmin-Cervelo zvíťazil v piatkovej 13. etape z Pau do Lúrd, ktorá merala 152,5 km. Na druhom mieste prišiel do cieľa Francúz David Moncoutie, tretí bol ďalší domáci cyklista Jeremy Roy, ktorý dlho živil nádej na etapový triumf a prišiel oň až 2 km pred cieľom.
Voeckler aj v Pyrenejách žltý, smola P. Velitsa

Voeckler aj v Pyrenejách žltý, smola P. Velitsa

Španiel Samuel Sánchez sa stal víťazom štvrtkovej 12. etapy cyklistických pretekov Tour de France. V prvej pyrenejskej previerke z Cugnaux do Luz Ardiden (209 km) si žltý dres lídra 98. ročníka udržal aj naďalej Francúz Thomas Voeckler. Smolu mal Slovák Peter Velits, ktorý v zjazde z Hourquette d'Ancizan spadol a na najlepších stratil. Doplnený hlas Petra Velitsa.
Evans upozorňuje na kvality Petra Velitsa

Evans upozorňuje na kvality Petra Velitsa

Austrálčan Cadel Evans upozornil pred pyrenejskými etapami Tour de France na kvality slovenského cyklistu Petra Velitsa. Podľa majstra sveta z roku 2009 by mohol byť jazdec tímu HTC-Highroad jedným z čiernych koňov 98. ročníka podujatia. "V Pyrenejach bude samozrejme vidno Contadora i Andyho Schlecka a potom je tu Peter Velits."
Tretí tohtoročný triumf Cavendisha, Velits zostáva 7.

Tretí tohtoročný triumf Cavendisha, Velits zostáva 7.

Brit Mark Cavendish dosiahol tento rok na cyklistickej Tour de France tretí triumf, keď sa presadil v závere stredajšej 11. etapy z Blaye les Mines do Lavauru (167,5 km). V koncovke vrátil cyklista tímu HTC-Highroad utorňajšiu prehru svojmu bývalému tímovému kolegovi Andrému Greipelovi, tretí finišoval Američan Tyler Farrar.
Greipel zdolal Cavendisha, Velits stále 7.

Greipel zdolal Cavendisha, Velits stále 7.

Nemec Andre Greipel sa stal víťazom 10. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Aurillacu do Carmauxu a merala 158 km. Po dni voľna na zvlnenej trase so štyrmi horskými prémiami si žltý dres lídra pretekov udržal Francúz Thomas Voeckler. O víťazovi etapy sa rozhodovalo podľa očakávania v hromadnom špurte, v ktorom Greipel z tímu Omega Pharma-Lotto prešpurtoval svojho bývalého tímového kolegu z HTC-Highroad Marka Cavendisha. Tretí prišiel do cieľa Španiel José Joaquín Rojas.
Rus Kolobnev neprešiel dopingovým testom

Rus Kolobnev neprešiel dopingovým testom

Antidopingová kontrola ruského cyklistu Alexandra Kolobneva počas Tour de France 2011 priniesla pozitívny výsledok. Oficiálne to potvrdila Medzinárodná cyklistická únia (UCI). Zakázanou látkou je hydrochlorothiazid, vzorku odobrali 6. júla.
TdF: Mechanikom sa míňajú náhradné diely

TdF: Mechanikom sa míňajú náhradné diely

Hektický prvý týždeň cyklistickej Tour de France a množstvo pádov spôsobujú problémy aj mechanikom, ktorí potrebujú oveľa väčšie množstvo náhradných dielov ako predpokladali. Servisman tímu Rabobank Vinni Henriks sa obáva, že bude musieť doobjednávať ďalšie súčiastky a materiály na bicykle, aby pretekári mohli pokojne prísť až do Paríža.
Vinokurov po zranení možno ukončí kariéru

Vinokurov po zranení možno ukončí kariéru

Pád a zlomenina stehennej kosti v nedeľňajšej 9. etape Tour de France by mohli znamenať predčasný koniec kariéry cyklistu Alexandra Vinokurova. Líder tímu Astana sa ako viacero ďalších jazdcov ocitol v nedeľu na zemi pri zjazde z Col du Pas de Peyrol, teda približne v polovici etapy, keď narazil do stromov pri ceste.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up