Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Tour De France

Doráňaný Hoogerland chce ubrániť bodkovaný dres

Doráňaný Hoogerland chce ubrániť bodkovaný dres

Holanďan Johnny Hoogerland mohol bojovať o prvenstvo v nedeľňajšej etape cyklistickej Tour de France, napokon však bol rád, že vôbec prišiel do cieľa. Necelých 36 km pred cieľom bol v úniku s ďalšími štyrmi jazdcami, keď vodič jedného zo sprievodných vozidiel nezvládol riadenie a zostrelil na zem Španiela Juana Antonia Flechu, cez ktorého letel aj Hoogerland. Video
Velits opäť piaty, v nedeľu mal ťažšie nohy

Velits opäť piaty, v nedeľu mal ťažšie nohy

Francúz Thomas Voeckler sa stal novým lídrom cyklistických pretekov Tour de France, zo žltého dresu vyzliekol Nóra Thora Hushovda. V nedeľňajšej 9. etape, ktorá viedla z Issoire do Saint Flour a merala 208 km, si jeden z najpopulárnejších francúzskych cyklistov v službách tímu Europcar vybojoval žltý dres na Tour druhýkrát v kariére. V roku 2004 ho vozil desať etáp.
Costa víťazom 8. etapy, P. Velits piaty

Costa víťazom 8. etapy, P. Velits piaty

Portugalčan Rui Costa sa stal víťazom sobotňajšej 8. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Aigurande do Super-Besse Sancy a merala 189 km. Dvadsaťštyriročný jazdec tímu Movistar dosiahol premiérový triumf na Tour v kariére vďaka úniku, v ktorom bol prakticky od úvodu etapy.
P. Velits už v najlepšej desiatke, Cavendishov triumf

P. Velits už v najlepšej desiatke, Cavendishov triumf

Brit Mark Cavendish z tímu HTC-Highroad sa stal víťazom 7. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Le Mans do Chateauroux a merala 218 km. Slovák Peter Velits pripravil v závere pozíciu pre Cavendisha a napokon skončil v hlavnom pelotóne na 40. mieste. V celkovom poradí sa rodák z Bratislavy s púchovským domicilom posunul po piatku už do najlepšej desiatky na 9. priečku s odstupom 13 sekúnd na Nóra Thora Hushovda.
Hagen víťazom 6. etapy Tour de France, Velits 12.

Hagen víťazom 6. etapy Tour de France, Velits 12.

Nór Edvald Boasson Hagen sa stal prvýkrát v kariére víťazom etapy na cyklistickej Tour de France. Jazdec tímu Sky sa presadil v koncovke štvrtkovej 6. etapy z Dinanu do Lisieux, ktorá merala 226,5 km. V hromadnom špurte predstihol Hagen Austrálčana Matta Gossa, tretí finišoval Thor Hushovd. Nór v službách tímu Garmin-Cervelo si udržal žlté tričko lídra pretekov, na čele ktorých sa poradie nemenilo.
Piata etapa pre Cavendisha, Hushovd stále v žltom

Piata etapa pre Cavendisha, Hushovd stále v žltom

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom 5. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Carhaix do Cap Fréhel a merala 164,5 km. V hromadnom špurte pelotónu zdolal cyklista tímu HTC-Highroad Belgičana Philippa Gilberta, tretí finišoval Španiel José Joaquín Rojas Gil. V žltom tričku lídra pretekov zostal aj naďalej Nór Thor Hushovd, ktorý má pred Austrálčanom Cadelom Evansom minimálny jednosekundový náskok.
Evans zdolal Contadora, P. Velits už 12.

Evans zdolal Contadora, P. Velits už 12.

Austrálčan Cadel Evans sa stal víťazom utorkovej 4. etapy cyklistických pretekov Tour de France z Lorientu do Mur de Bretagne, ktorá merala 172,5 km. Žltý dres lídra celkovej klasifikácie si udržal Nór Thor Hushovd, ktorý finišoval na 6. mieste. Evans zdolal v záverečnom cieľovom stúpaní v takticky vedenej koncovke Alberta Contadora a Kazacha Alexandra Vinokurova.
Premiéra Farrara, v žltom stále Hushovd

Premiéra Farrara, v žltom stále Hushovd

Američan Tyler Farrar z tímu Garmin-Cervelo dosiahol premiérové individuálne víťazstvo na cyklistických pretekoch Tour de France, keď vyhral pondelkovú 3. etapu 98. ročníka podujatia z Olonne sur Mer do Redonu (198 km).
Hushovd pridal k dúhovému aj žltý dres, P. Velits 15.

Hushovd pridal k dúhovému aj žltý dres, P. Velits 15.

Úradujúci majster sveta Thor Hushovd vymení v pondelok dúhový dres za tričko lídra cyklistickej Tour de France. Na vedúcu pozíciu 98. ročníka sa posunul vďaka prvenstvu svojho tímu Garmin-Cervelo v nedeľňajšej 2. etape, časovke družstiev na 23 km v okolí Les Essarts.
Gilbert prvým držiteľom žltého dresu, P. Velits 13.

Gilbert prvým držiteľom žltého dresu, P. Velits 13.

Belgičan Philippe Gilbert je prvým držiteľom žltého trička na 98. ročníku cyklistickej Tour de France. Jazdec tímu Omega Pharma Lotto vyhral úvodnú etapu z Passage de Gois do Les Herbiers na Mont des Alouetttes, ktorá merala 191,5 km. Vďaka výbornému záveru sa líder cyklistického rebríčka UCI presadil pred majstrami sveta z posledných dvoch rokov.
Peter Velits chce byť po Tour de France spokojný

Peter Velits chce byť po Tour de France spokojný

Cyklista Peter Velits si po ročnej prestávke opäť zopakuje účasť na Tour de France, ktorá sa začne v sobotu 2. júla v regióne Vendée na západnom pobreží Francúzska. Dvadsaťpäťročný majster sveta do 23 rokov 2007 sa ocitol v záverečnom výbere tímu HTC-Highroad na Tour. Do družstva zoskupenia registrovaného v USA sa napokon nedostal druhý z bratov Velitsovcov Martin.
Peter Velits na tretiu TdF v kariére

Peter Velits na tretiu TdF v kariére

Slovenský cyklista Peter Velits sa tretíkrát v kariére predstaví na slávnej Tour de France. Na štarte 2. júla však bude chýbať jeho brat Martin, ktorý sa nedostal do záverečnej nominácie tímu HTC-Highroad. Jeden z najlepších svetových tímov budú na Tour zastupovať šprintérski špecialisti Mark Cavendish a Matt Goss, na najlepšiu desiatku by chcel útočiť Tony Martin, spolu s Petrom Velitsom môže prekvapiť Tejay Van Garderen.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up