Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Tour De France

Tour de France 2007: pred štartom

Tour de France 2007: pred štartom

Štart 7. júla blízko Trafalgarského námestia v Londýne, tradičný cieľ 29. júla na Elyzejských poliach v Paríži, prológ a 20 etáp v celkovej dĺžke 3550 km, šesť etáp s horským profilom, 21 ťažkých kopcov, 11 rovinatých etáp, dve individuálne časovky, vrátane prológu 117 km jazdy proti chronometru, 3 horské závery, 2 voľné dni, chýbajúci vlaňajší víťaz Floyd Landis, chýbajúce štartové číslo jeden a opäť bez slovenského zastúpenia, no s viacerými favoritmi - to je stručná charakteristika 94. ročníka najťažších a najprestížnejších cyklistických pretekov na svete - Tour de France.
Vzorky od Fuentesa patria Ullrichovi

Vzorky od Fuentesa patria Ullrichovi

Vzorky krvi nájdené v kancelárii španielskeho lekára Eufemiana Fuentesa, ktorý je hlavnou postavou v známom dopingovom škandále "Operation Puerto", podľa analýzy DNA patria bývalej cyklistickej hviezde Janovi Ullrichovi.
Kariéra Jan Ullricha uzatvorenou kapitolou

Kariéra Jan Ullricha uzatvorenou kapitolou

Jan Ullrich definitívne opúšťa cyklistickú scénu. V pondelok nemecký víťaz Tour de France z roku 1997 oznámil koniec svojej kariéry, ktorá mala svoj vrchol práve na francúzskych cestách.
Doplnené: Pereiro Sio očistený!

Doplnené: Pereiro Sio očistený!

Dopingový škandál okolo vlaňajšieho ročníka cyklistických pretekov Tour de France nabral nový smer. Španiel Oscar Pereiro Sio, ktorý finišoval na Elyzejských poliach v Paríži v konečnom poradí na druhom mieste, bol podľa štvrtkového vydania francúzskeho denníka Le Monde dvakrát v priebehu podujatia pozitívne testovaný na látky nachádzajúce sa bežne v liekoch proti astme.
Tour de France 2007

Tour de France 2007

Štart blízko Trafalgarského námestia v Londýne, šesť horských etáp a 21 kopcov. To je časť itinerára budúcoročnej Tour de France, ktorej trať predstavili vo štvrtok v Paríži. Na prezentácii chýbal Američan Floyd Landis, ktorý vyhral posledný ročník, ale po pretekoch sa verejnosť dozvedela, že mal pozitívny dopingový test. Organizátori Tour už bývalého jazdca Phonaku za víťaza nepovažujú. Oficiálne mu však prvenstvo ešte odobraté nebolo.
Na francúzskom trhu ďalšia kniha obviňujúca Armstronga

Na francúzskom trhu ďalšia kniha obviňujúca Armstronga

Dopingové obvinenia na adresu sedemnásobného víťaza cyklistických pretekov Tour de France Lanca Armstronga nadobudli novú intenzitu. Opäť sa o to postarala autorská dvojica Pierre Ballester a David Walsh, ktorá vyšla na európsky trh so svojou druhou knihou venovanou kariére amerického cyklistu.
21. etapu Vuelty vyhral Zabel, celkový triumf Vinokurova

21. etapu Vuelty vyhral Zabel, celkový triumf Vinokurova

Kazach Alexander Vinokurov zaznamenal v nedeľu svoj najväčší úspech kariéry, keď sa stal víťazom cyklistických pretekov Okolo Španielska. Na populárnej Vuelte, treťom podujatí Grand Tours triumfoval s náskokom 1:12 min pred domácim favoritom Alejandrom Valverdem, tretí skončil Andrej Kasečkin
Potvrdené: Víťaz Tour Floyd Landis dopoval

Potvrdené: Víťaz Tour Floyd Landis dopoval

Víťaz 93. ročníka cyklistických pretekov Tour de France Američan Floyd Landis mal pozitívny aj test B-vzorky a príde o celkové prvenstvo v týchto prestížnych pretekoch. Doplnené 9.8 o 00:00: Landis stráca nádej, spriada špekulatívne teórie
Tour de France 2006 pozná svojho víťaza

Tour de France 2006 pozná svojho víťaza

Američan Floyd Landis sa stal celkovým víťazom 93. ročníka cyklistických pretekov Tour de France, ktoré vyvrcholili v nedeľu na Elyzejských poliach v Paríži po 3656 km. Už ôsmy rok po sebe tak prvenstvo z Tour putovalo do USA, Landis nadviazal na Armstrongovu sedemročnú éru.
TdF: prológ a 1. etapa

TdF: prológ a 1. etapa

Víťazom prvej etapy 93. ročníka prestížnych cyklistických pretekov Tour de France sa v nedeľu stal Jimmy Casper. Francúzsky jazdec Cofidisu zdolal v záverečnom špurte 184,5 km dlhej etapy, ktorá mala štart i cieľ v Štrasburgu, Austrálčana Robbieho McEwena (Davitamon-Lotto), tretí skončil Erik Zabel z Milramu.
Tour de France: fakty a čísla

Tour de France: fakty a čísla

Cyklistické preteky Tour de France napíšu od soboty na 93. ročníku svoju novú éru. Po siedmich víťazstvách v rade na nich bude prvýkrát chýbať Američan Lance Armstrong, ktorý po vlaňajšom triumfe ukončil svoju kariéru a otvoril dvere ďalším adeptom. Tohtoročné preteky ovplyvnil dopingový škandál v Španielsku, po zverejnení zoznamu podozrivých cyklistov viacerí z nich nebudú na Tour štartovať. Favorit tohtoročných pretekov sa po vylúčení Nemca Jana Ullricha z tímu T-Mobile i Ivana Bassa z družstva CSC hľadá ťažko, na francúzskych cestách však môže prekvapiť aj niekto, s kým sa pred začiatkom Tour príliš neráta.
Tour de France: horúco ešte pred začiatkom

Tour de France: horúco ešte pred začiatkom

Tour de France čelí rovnakému kolapsu ako v roku 1998. Deň pred začiatkom kvôli údajnému dopingovému škandálu boli nútení odstúpiť viacerí cyklisti, medzi inými aj Basso a Ullrich, teda najväčší favoriti na víťazstvo. Tu nájdete kompletný prehľad skutočností. Doplnené 23.7
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up