Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Triatlon

Martin Hikaník zvíťazil v zimnom triatlone

Martin Hikaník zvíťazil v zimnom triatlone

V druhý deň majstrovstiev sveta v zimnom triatlone v talianskom Cogne sa Slovensko dočkalo zlatej medaily vo vekovej kategórii 25 - 29-ročných, ktorú získal Martin Hikaník.
František Lami obsadil 3. miesto na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone

František Lami obsadil 3. miesto na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone

Slovenský reprezentant František Lami obsadil 3. miesto v súťaži mužov do 23 rokov na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone v talianskom Cogne. Pretekár tímu JUMP sport klub Košice, známy skôr z horskej cyklistiky, sa prvý raz predstavil v triatlonových pretekoch a hneď si vybojoval medailové umiestnenie.
Oravaman 2014

Oravaman 2014

Oravaman Triatlon - jeden z tých najťažších aké sa vôbec dajú absolvovať má za sebou úspešné tri ročníky. V poradí štvrté vydanie tohto už legendárneho podujatia v lone oravskej prírody je naplánované na 12. júla 2014. Organizátori počas uplynuvších mesiacov nezaháľali a pripravovali nové trate, ktoré pretekárom sprostredkuju viac nádherných výhľadov, výnimočných zážitkov z trate, viac endorfínov, viac námahy, viac zábavy... Ako to docielili?
Richard Varga:

Richard Varga:

Najúspešnejší slovenský triatlonista ostatných rokov Richard Varga si trúfa na olympijských hrách v roku 2016 v Riu de Janeiro vylepšiť umiestnenie z Londýna 2012, kde obsadil 22. priečku.
Vargovi sa v Štokholme opäť darilo

Vargovi sa v Štokholme opäť darilo

Slovenský reprezentant Richard Varga obsadil 7. miesto v siedmych pretekoch osemdielneho seriálu majstrovstiev sveta v triatlone v Štokholme. Vo švédskej metropole sa slovenskej jednotke darí, pred rokom sa tam dostal prvýkrát v seriáli MS do elitnej desiatky (9. miesto), teraz toto umiestnenie ešte vylepšil. Tento rok už bol Varga aj šiesty v rakúskom Kitzbüheli.
MS Triatlon: V Kitzbüheli extrémne krátke, ale extrémne náročné trate

MS Triatlon: V Kitzbüheli extrémne krátke, ale extrémne náročné trate

Osemdielny seriál pretekov majstrovstiev sveta v triatlone pokračuje v sobotu 6. júla v rakúskom Kitzbüheli svojím piatym kolom. Preteky v známom lyžiarskom stredisku sú na extrémne krátkych tratiach, napriek tomu patrí tento triatlon k najťažším na svete. Za tento honor vďačí profilu cyklistickej i bežeckej časti.
 12. ročník H - triathlonu Skalica 2013 PR článok

12. ročník H - triathlonu Skalica 2013

Pozývame všetkých športových nadšencov na 12 ročník medzinárodného preteku v terénnom triatlone H - triathlonu Skalica 2013
Oravaman 2013: Bude ako nebolo PR článok

Oravaman 2013: Bude ako nebolo

Tretí ročník náročného triatlonu Oravaman v Západných Tatrách klope na dvere. V dňoch 19.-21.7. sa v Zuberci pod Roháčmi stretne viac ako 300 športovcov zo 7 krajín.
Varga slovenskou nádejou v 25. ročníku MS

Varga slovenskou nádejou v 25. ročníku MS

Už počas nadchádzajúceho víkendu (6. - 7. apríla) sa v novozélandskom Aucklande začína osemdielny seriál pretekov majstrovstiev sveta v triatlone. Doteraz sa v tomto mimoriadne dynamicky rozvíjajúcom sa športe uskutočnilo 24 šampionátov, v nadchádzajúcom jubilejnom dvadsiatom piatom bude mať svoje želiezko v ohni aj Slovensko. Dvadsaťštyriročný Bratislavčan Richard Varga (nar. 28. januára 1989) si vlaňajšími výsledkami vybojoval právo štartu v celom tohtoročnom seriáli.
Varga vo svetovom rebríčku postúpil na 35. miesto

Varga vo svetovom rebríčku postúpil na 35. miesto

Slovenský reprezentant v triatlone Richard Varga obsadil v úvodných pretekoch novej edície Svetového pohára v austrálskom stredisku Mooloolaba 11. miesto a opäť si vylepšil svoju pozíciu vo svetovom rebríčku. Postúpil o jeden stupienok a je tridsiaty piaty. Na čele je stále trojnásobný víťaz SP a dvojnásobný majster sveta Španiel Javier Gómez, ktorý si ešte upevnil pozíciu prvenstvom v Mooloolabe.
V Mooloolabe triumf Španiela Gomeza, R. Varga 11.

V Mooloolabe triumf Španiela Gomeza, R. Varga 11.

Slovenský olympionik Richard Varga finišoval na 11. mieste v sobotňajších pretekoch úvodného kola majstrovstiev sveta v triatlone v austrálskom stredisku Mooloolaba. Varga už tradične najlepšie zo všetkých pretekárov absolvoval plaveckú časť a potvrdil, že v tejto disciplíne je medzi triatlonistami absolútnou špičkou.
Varga už v plnej príprave, v stredu odchádza do Austrálie

Varga už v plnej príprave, v stredu odchádza do Austrálie

Najlepší slovenský triatlonista posledných štyroch rokov Richard Varga ukončil "hrubú" zimnú prípravu na Slovensku a v stredu odcestuje do Austrálie, kde sa bude v priaznivejších teplotných podmienkach chystať na novú sezónu spoločne s domácim Bradom Kahlefeldtom a Britom Stuartom Hayesom. Prvý štart novej sezóny, v ktorej bude obhajovať svoje 23. miesto v seriáli majstrovstiev sveta z minulého roka, absolvuje prvú aprílovú sobotu v novozélandskom Aucklande, kde sa začne tohtoročná edícia bojov o titul svetového šampióna.

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up