Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Uci

Ďalšie body do hodnotenia UCI na JBG-2 MTB RACE

Ďalšie body do hodnotenia UCI na JBG-2 MTB RACE

Ďalšie body do rangingu UCI získali v sobotu slovenskí reprezentanti na JBG-2 MTB RACE, pretekoch kategórie UCI C2 v Ustroni v Poľsku. V kategórii Muži Elite obsadil Michal Lami 2. miesto (20 bodov), Martin Haring 5. miesto (10 bodov) a Jozef Bebčák 10. miesto (1 bod). František Lami skončil v kategórii U23 na 2. mieste (6 bodov).
SR vďaka Petrom Saganovi a Velitsovi druhá v rebríčku UCI

SR vďaka Petrom Saganovi a Velitsovi druhá v rebríčku UCI

Slovensko postúpilo vďaka 4 bodom Petra Velitsa na tohtotýždňových pretekoch Okolo Baskicka na 2. miesto v hodnotení krajín rebríčka Medzinárodnej cyklistickej únie. Suverénne vedie Španielsko so 447 bodmi, SR má na konte 322 bodov. Slováci preskočili v renkingu všetky cyklistické veľmoci, za nimi nasledujú Taliani (320), Francúzi (316) a Briti (309).
Peter Sagan je prvýkrát v kariére lídrom rebríčka UCI

Peter Sagan je prvýkrát v kariére lídrom rebríčka UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan je po 2. mieste v piatkových pretekoch WorldTour E3 Harelbeke novým lídrom svetového rebríčka UCI. Na 1. priečke vymenil vďaka zisku 60 bodov Francúza Sylvaina Chavanela, pred ktorého sa dostal aj víťaz spomenutého belgického podujatia Fabian Cancellara zo Švajčiarska. Jazdec tímu Cannondale vedie pred cyklistom RadioShack Leopard o jeden bod.
Peter Sagan je už piaty vo svetovom rebríčku UCI

Peter Sagan je už piaty vo svetovom rebríčku UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan sa posunul po pretekoch Miláno - San Remo na 5. miesto svetového rebríčka UCI. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale obsadil v nedeľu na slávnej klasike 2. priečku a získal 80 bodov do renkingu, ktoré pridal k doterajším 12 bodom z Tirreno - Adriatico. Sagan bol v predchádzajúcom vydaní rebríčka na 25. pozícii.
Petrovia Sagan a Velits v elitnej tridsiatke rebríčka UCI

Petrovia Sagan a Velits v elitnej tridsiatke rebríčka UCI

Slovenskí cyklisti Peter Sagan a Peter Velits sú vďaka výsledkom na posledných pretekoch World Tour v najlepšej tridsiatke rebríčka Medzinárodnej cyklistickej únie. Saganovi patrí vďaka 12 bodom z podujatia Tirreno - Adriatico 25. priečka, Velits vybojoval na Paríž - Nice šesť bodov a je o päť priečok nižšie ako jeho krajan. Lídrom poradia UCI je Austrálčan Richie Porte. Víťaz Paríž - Nice má dvojbodový náskok pred Holanďanom Tomom Jeltem Slagterom.
Nezávislá komisia UCI zbiera svedectvá o Armstrongovi

Nezávislá komisia UCI zbiera svedectvá o Armstrongovi

Nezávislá komisia vyšetrujúca z poverenia Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) ďalšie okolnosti dopingového podvodu Lancea Armstronga hľadá osoby, ktoré by mohli svojou výpoveďou pomôcť pri ich objasňovaní. Prípadu sa ujala trojčlenná skupina na čele s bývalým sudcom britského odvolacieho súdu Philipom Ottonom.
LeMond chce byť prezidentom UCI

LeMond chce byť prezidentom UCI

Trojnásobný víťaz Tour de France Greg LeMond sa bude uchádzať o post prezidenta Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). LeMond sa chce pokúsiť očistiť cyklistiku z tieňa dopingu. "Som pripravený bojovať na budúci rok o post prezidenta UCI. Požiadali ma o to viacerí a moja odpoveď znela áno," uviedol pre francúzsky denník Le Monde LeMond.

UCI a podnikatelia začali rokovať o Lige majstrov

UCI a podnikatelia začali rokovať o Lige majstrov

Cyklistika by mohla mať vlastnú Ligu majstrov, v ktorej by boli popredné svetové preteky. Vytvoriť novú štruktúru cyklistických podujatí, ktorá bude mať vlastné hodnotenie, chce mať transparentnejšie delenie televíznych príjmov a viac transparentnú antidopingovú kampaň sa snaží český miliardár Zdeněk Bakala s podporou obchodného partnera Bressela Koka. Bakala je vlastníkom cyklistického tímu Omega Pharma-QuickStep.

Wiggins získal Velo d´Or, P. Sagan skončil piaty

Wiggins získal Velo d´Or, P. Sagan skončil piaty

Brit Bradley Wiggins sa stal držiteľom ocenenia pre najlepšieho svetového cyklistu roka 2012 Vélo d´Or, Slovák Peter Sagan skončil v hlasovaní na 5. mieste. Prestížne ocenenie udeľuje na základe hlasovania novinárov z celého sveta francúzsky cyklistický magazín Vélo od roku 1992.
Peter Sagan uzatvoril rok na 8. mieste rebríčka UCI

Peter Sagan uzatvoril rok na 8. mieste rebríčka UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan skončil v tohtoročnom svetovom rebríčku WorldTour na konečnom 8. mieste. Do renkingu sa počítali výsledky na podujatia elitného kalendára WorldTour. V pozícii svetovej jednotky končí sezónu 2012 Španiel Joaquín Rodríguez, medzi krajinami dominovalo v tomto kalendárnom roku Španielsko a v tímoch britský Sky. Medzi jednotlivcami skončil druhý víťaz Tour de France a olympijský šampión v časovke Bradley Wiggins z Veľkej Británie, tretia pozícia patrí Tomovi Boonenovi z Belgicka.

P. Sagan je aj naďalej v najlepšej desiatke rebríčka UCI

P. Sagan je aj naďalej v najlepšej desiatke rebríčka UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan je v najnovšom vydaní rebríčka WorldTour na 8. mieste. Poradie v renkingu sa menilo po sobotňajších pretekoch Okolo Lombardie v Taliansku. Na prvú pozíciu rebríčka sa posunul ich víťaz Joaquín Rodríguez zo Španielska, ktorý predstihol Bradleyho Wigginsa. Tretí je aj naďalej Tom Boonen. Dvadsaťdvaročný Žilinčan v službách Liquigas-Cannondale Peter Sagan má na svojom konte zatiaľ 351 bodov. Vo svetovom renkingu je zo Slovákov aj Peter Velits, ktorý s 10 bodmi z Tour de France figuruje na 157. priečke.

Peter Sagan aj naďalej piaty v rebríčku UCI

Peter Sagan aj naďalej piaty v rebríčku UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan je v najnovšom vydaní rebríčka WorldTour aj naďalej na 5. mieste. Poradie v najlepšej desiatke sa po nedeľňajších pretekoch WorldTour vo francúzskou Plouay výrazne nemenilo. Dvadsaťdvaročný Žilinčan v službách Liquigas-Cannondale má na svojom konte zatiaľ 351 bodov. Vo svetovom renkingu je zo Slovákov aj Peter Velits, ktorý s 10 bodmi z Tour de France figuruje na 137. priečke. Lídrom renkingu je aj naďalej Bradley Wiggins z Veľkej Británie pred Joaquínom Rodriguezom zo Španielska a Tomom Boonenom z Belgicka.

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up