Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Uci

Peter Sagan aj naďalej piaty v rebríčku UCI

Peter Sagan aj naďalej piaty v rebríčku UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan je v najnovšom vydaní rebríčka WorldTour aj naďalej na 5. mieste. Poradie v najlepšej desiatke sa po nedeľňajších pretekoch WorldTour vo francúzskou Plouay výrazne nemenilo. Dvadsaťdvaročný Žilinčan v službách Liquigas-Cannondale má na svojom konte zatiaľ 351 bodov. Vo svetovom renkingu je zo Slovákov aj Peter Velits, ktorý s 10 bodmi z Tour de France figuruje na 137. priečke. Lídrom renkingu je aj naďalej Bradley Wiggins z Veľkej Británie pred Joaquínom Rodriguezom zo Španielska a Tomom Boonenom z Belgicka.

Peter Sagan je piaty v rebríčku UCI

Peter Sagan je piaty v rebríčku UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan je v najnovšom vydaní rebríčka WorldTour aj naďalej na 5. mieste. Poradie v najlepšej desiatke sa po minulotýždňových pretekoch WorldTour Eneco Tour nemenilo. Dvadsaťdvaročný Žilinčan v službách Liquigas-Cannondale má na svojom konte zatiaľ 351 bodov. Vo svetovom renkingu je zo Slovákov aj Peter Velits, ktorý s 10 bodmi z Tour de France figuruje na 128. priečke. Lídrom rankingu je aj naďalej Bradley Wiggins z Veľkej Británie pred Joaquínom Rodriguezom zo Španielska a Vincenzom Nibalim z Talianska.

Poznáme kalendár svetového pohára MTB 2013

Poznáme kalendár svetového pohára MTB 2013

Budúcoročné majstrovstvá sveta v horskej cyklistike (cross country, šprint, zjazd, fourcross) sa na prelome augusta a septembra uskutočnia v juhoafrickom Pietermaritzburgu. Informuje o tom Medzinárodná cyklistická únia (UCI) na svojom oficiálnom webe. Svetový šampionát v cross country maratóne bude hostiť rakúsky Kirchberg, majstrovstvá Európy v cross country v druhej polovici júna švajčiarsky Bern.
Armstrong zopakoval žalobu na USADA

Armstrong zopakoval žalobu na USADA

Bývalý americký cyklista Lance Armstrong opakovane žaluje na federálnom súde Antidopingovú agentúru USA (USADA) za hanobenie svojho mena. Prvú žalobu sudca zamietol pre príliš rétorický štýl 80-stranového dokumentu. Armstrongovi právnici využili možnosť, podnet skrátili na 25 strán a podali ho znova.
Sagana doterajší priebeh sezóny prekvapil. Ako jediný na OH

Sagana doterajší priebeh sezóny prekvapil. Ako jediný na OH

S dvanástimi víťazstvami je Peter Sagan v súčasnosti najúspešnejším cyklistom v roku 2012. V rebríčku úspechov vedie o jeden triumf pred Nemcom Andrém Greipelom. Počas minulého týždňa sa Saganovi darilo na pretekoch Okolo Švajčiarska, kde vyhral štyri etapy. Nadviazal na päť etapových úspechov na Okolo Kalifornie. Tento rok už vyhral aj etapy Okolo Ománu, Tirreno - Adriatico, Tri dni De Panne, na jednorazových klasikách bol štvrtý na Miláno - San Remo, druhý na Gent - Wevelgem, piaty na Okolo Flámska a tretí na Amstel Gold Race.
Sagan sa v rebríčku UCI posunul na 5. miesto

Sagan sa v rebríčku UCI posunul na 5. miesto

Slovenský cyklista Peter Sagan si v najnovšom vydaní svetového rebríčka UCI polepšil o jednu priečku a po štyroch etapových víťazstvách na Okolo Švajčiarska mu patrí 5. pozícia. Dvadsaťdvaročný Žilinčan o bod predstihol Španiela Samuela Sáncheza. Sagan si vo Švajčiarsku vybojoval celkovo 24 bodov a momentálne ich má na svojom konte celkovo 253.
Peter Sagan je vo svetovom rebríčku na 6. mieste

Peter Sagan je vo svetovom rebríčku na 6. mieste

Slovenský cyklista Peter Sagan je v najnovšom vydaní svetového rebríčka UCI na 6. mieste. Oproti predchádzajúcemu vydaniu spred Critérium du Dauphiné, na ktorom neštartoval, si jazdec tímu Liquigas-Cannondale pohoršil o jednu priečku.
Peter Sagan v rebríčku UCI na 5. mieste

Peter Sagan v rebríčku UCI na 5. mieste

Slovenský cyklista Peter Sagan je v najnovšom vydaní svetového rebríčka UCI na 5. mieste. Oproti predchádzajúcemu vydaniu spred Giro d´Italia, na ktorom neštartoval, si jazdec tímu Liquigas-Cannondale pohoršil o jednu priečku. Novým lídrom renkingu sa stal vďaka výsledkom na Gire Španiel Joaquín Rodríguez, ktorý bol doteraz šiesty.
V La Bresse triumfy Absalona a Dahleovej

V La Bresse triumfy Absalona a Dahleovej

Výsledky nedeľňajších finálových disciplín na podujatí Svetového pohára v horskej cyklistike vo francúzskom La Bresse.
Sagan je v rebríčku WorldTour naďalej na 4. mieste

Sagan je v rebríčku WorldTour naďalej na 4. mieste

Slovenský cyklista Peter Sagan je naďalej v rebríčku WorldTour Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) na 4. priečke. Pred jazdcom Liquigas-Cannondale sú v súčasnosti líder Tom Boonen z Belgicka, jeho tímový kolega Vincenzo Nibali z Talianska a Španiel Samuel Sánchez.
Úspech Michala Lamiho na pretekoch v Rakúsku PR článok

Úspech Michala Lamiho na pretekoch v Rakúsku

Výborné 6. miesto dosiahol cez víkend slovenský reprezentant v horskej cyklistike Michal Lami v
kategórii Elite muži na kvalitne obsadených pretekoch UCI kategórie HC v rakúskom Haimingu.
O kvalite podujatia a konkurencie svedčí účasť pretekárov zo 14 krajín z Európy, Austrálie a
Ameriky.
Sagan je stále druhý vo svetovom rebríčku, vedie Boonen

Sagan je stále druhý vo svetovom rebríčku, vedie Boonen

Slovenský cyklista Peter Sagan je aj v najnovšom vydaní svetového rebríčka WorldTour na 2. mieste. Nič na tom nezmenila ani jeho neúčasť na pretekoch Valónsky šíp v Belgicku. Žiaden slovenský cyklista doteraz nebol v rankingu Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) tak vysoko.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up