Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Voeckler

Andy Schleck víťazom 18. etapy, v žltom Voeckler

Andy Schleck víťazom 18. etapy, v žltom Voeckler

Luxemburčan Andy Schleck zvíťazil po samostatnom úniku v 18. etape cyklistickej Tour de France z talianskeho Pinerola na francúzsky alpský vrchol Galibier Serre-Chevalier (200,5 km). Dvadsaťšesťročný člen tímu Leoprad Treck vystúpal do historicky najvyššieho etapového cieľa v celej histórii Tour de France do výšky 2611 m. n. m.
Etapový triumf Nóra Boassona Hagena, P. Velits klesol

Etapový triumf Nóra Boassona Hagena, P. Velits klesol

Nór Edvald Boasson Hagen dosiahol na cyklistickej Tour de France 2011 už druhé víťazstvo, keď triumfoval v stredajšej 17. etape z Gapu do Pinerola (179,0 km). Cyklista tímu Sky zopakoval svoj triumf z 6. etapy do Lisieux. Dvadsaťštyriročný rodák z Lillehammeru navyše finišoval v utorňajšej etape na druhej priečke.
Voeckler si udržal žltý dres, triumf Vanenderta

Voeckler si udržal žltý dres, triumf Vanenderta

Belgičan Jelle Vanendert dosiahol sobotňajším víťazstvom v náročnej 14. etape cyklistických pretekov Tour de France zo Saint Gaudens na vrchol Plateau de Beille (168,5 km) najväčší úspech svojej kariéry. Dvadsaťšesťročný cyklista tímu Omega-Pharma Lotto zvládol pri svojej premiére na Tour výborne výstup na vrchol Plateau de Beille a triumfoval s náskokom 21 sekúnd pred olympijským víťazom Samuelom Sánchezom, tretí vďaka záverečnému zrýchleniu prišiel do cieľa Andy Schleck.
Voeckler aj v Pyrenejách žltý, smola P. Velitsa

Voeckler aj v Pyrenejách žltý, smola P. Velitsa

Španiel Samuel Sánchez sa stal víťazom štvrtkovej 12. etapy cyklistických pretekov Tour de France. V prvej pyrenejskej previerke z Cugnaux do Luz Ardiden (209 km) si žltý dres lídra 98. ročníka udržal aj naďalej Francúz Thomas Voeckler. Smolu mal Slovák Peter Velits, ktorý v zjazde z Hourquette d'Ancizan spadol a na najlepších stratil. Doplnený hlas Petra Velitsa.
Velits opäť piaty, v nedeľu mal ťažšie nohy

Velits opäť piaty, v nedeľu mal ťažšie nohy

Francúz Thomas Voeckler sa stal novým lídrom cyklistických pretekov Tour de France, zo žltého dresu vyzliekol Nóra Thora Hushovda. V nedeľňajšej 9. etape, ktorá viedla z Issoire do Saint Flour a merala 208 km, si jeden z najpopulárnejších francúzskych cyklistov v službách tímu Europcar vybojoval žltý dres na Tour druhýkrát v kariére. V roku 2004 ho vozil desať etáp.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up