Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vysledky

Filip Polc vo Vallnorde až v piatej desiatke

Filip Polc vo Vallnorde až v piatej desiatke

Víťazmi nedeľňajšieho zjazdu na pretekoch Svetového pohára v andorrskom Vallnorde sa stali Francúz Rémi Thirion a Britka Rachel Athertonová. Juniorskú súťaž vyhral Brit Michael Jones. Medzi mužmi skončil na 49. mieste slovenský reprezentant Filip Polc.
Súťaž o vecné ceny Cube pozná svojich víťazov PR článok

Súťaž o vecné ceny Cube pozná svojich víťazov

Pri príležitosti otvorenia prvého špecializovaného Cube shopu si pre vás slovenské zastúpenie tejto značky pripravilo súťaž o niekoľko zaujímavých a praktických cien. Správnou odpoveďou na súťažnú otázku Od ktorého roku je Slovkolex s.r.o exkluzívny distribútor značky CUBE pre Slovenskú republiku, bola možnosť číslo 2, teda Slovkolex s.r.o je distribútor značky CUBE od roku 2006.
Majstrami SR v cross country M. Lami a Maláriková

Majstrami SR v cross country M. Lami a Maláriková

Majstrami Slovenska v cross country horských cyklistov sa v Košiciach stali Michal Lami a Michaela Maláriková. Medzi mužmi Michal Lami v nedeľu predstihol Martina Haringa a svojho brata Františka Lamiho, Maláriková medzi ženami zdolala sesterské duo Zuzanu a Andreu Juhásové.
Froome celkovým víťazom, záver pre Kittela

Froome celkovým víťazom, záver pre Kittela

Brit Christopher Froome napodobnil vlaňajší úspech krajana i tímového kolegu v Sky Bradleyho Wigginsa a stal sa víťazom cyklistických pretekov Tour de France. Jubilejný 100. ročník slávnych pretekov bol úspešný aj pre slovenskú cyklistiku - Peter Sagan sa stal držiteľom druhého najcennejšieho dresu, na Elyzejských poliach v Paríži ho v nedeľu definitívne obliekli do zeleného dresu víťaza bodovacej súťaže. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale obhájil vlaňajšie prvenstvo. "Mojím cieľom bolo obhájiť zelený dres, čo sa mi aj podarilo. Som rád, že táto Tour je už na konci, bola úplne iná ako vlaňajšia," uviedol
Polc tretí na pretekoch v Innsbrucku

Polc tretí na pretekoch v Innsbrucku

Slovák Filip Polc skončil v sobotu na treťom mieste na pretekoch Nordkette Downhill.Pro v horskej cyklistike v rakúskom Innsbrucku. Za víťazným domácim Bennim Purnerom (10:03,34 min) zaostal o 5,57 s. Druhý bol Novozélanďan Wyn Masters (+4,11).3. Filip Polc (SR) +5,57
Quintana víťazom 20. etapy, Sagan obháji zelený dres

Quintana víťazom 20. etapy, Sagan obháji zelený dres

Kolumbijčan Nairo Alexander Quintana sa stal víťazom sobotňajšej 20. etapy na 100. ročníku najslávnejších cyklistických pretekoch Tour de France, ktorá viedla z Annecy do Annecy-Semnoz a merala 125 km. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Movistar preťal pásku na vrchole kopca Semnoz pred Španielom Joaquinom Rodríguezom a Britom Christopherom Froomom.
Da Costa víťazom 19. etapy

Da Costa víťazom 19. etapy

Rui Alberto Faria da Costa sa stal tretíkrát v kariére víťazom etapy na cyklistických pretekoch Tour de France, keď triumfoval v piatkovom 19. pokračovaní 100. ročníka z Bourg-d'Oisans do Le Grand-Bornand. Dvadsaťšesťročný Portugalčan deväťnásť kilometrov pred cieľom 204,5 km dlhej etapy - keď cestu zmáčali dažďové kvapky - vystriedal na čele Francúza Pierra Rollanda. V cieli mu namerali čas 5:59:01 h. Da Costa zvíťazil aj v utorňajšej 16. etape, predtým sa tešil ešte v roku 2011.
Riblon potešil na Alpe d´Huez domácich fanúšikov

Riblon potešil na Alpe d´Huez domácich fanúšikov

Francúz Christophe Riblon vyhral štvrtkovú kráľovskú etapu 100. ročníka cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Gapu na vrchol Alpe d´Huez a merala 172,5 km. Tridsaťdvaročný jazdec tímu Ag2r napravil chuť domácim fanúšikom a vybojoval pre Francúzsko prvé tohtoročné víťazstvo. Riblon si v etape s dvoma prejazdmi legendárneho Alpe d´Huez vybojoval druhé víťazstvo na "starej dáme" v kariére, v roku 2010 vyhral na Ax 3 Domaines. Na 2. mieste v 18. etape skončil s odstupom 59 sekúnd Američan Tejay van Garderen, tretí finišoval Talian Moreno Moser.
Froome potvrdil žltý dres aj v časovke

Froome potvrdil žltý dres aj v časovke

Brit Christopher Froome potvrdil žltý dres aj v stredajšej časovke v rámci 17. etapy cyklistickej Tour de France. Na náročnej kopcovitej 32 km trati z Embrunu do Chorges sa tešil zo štvrtého etapového triumfu v kariére a tretieho na 100. ročníku Tour.
Da Costa vyhral etapu, Velits bol v úniku

Da Costa vyhral etapu, Velits bol v úniku

Portugalčan Rui Alberto Faria da Costa sa stal druhýkrát v kariére víťazom etapy na Tour de France, keď triumfoval v utorkovom 16. pokračovaní 100. ročníka z Vaisol la Romaine do Gapu. Vďaka nástupu pred záverečnou horskou prémiou 15 km pred cieľom triumfoval jazdec tímu Movistar s náskokom 42 sekúnd pred Francúzom Christophom Riblonom. Tretí finišoval ďalší domáci pretekár Arnold Jeannesson. Slovenský cyklista Peter Velits bol počas dňa aktívny, nechýbal v únikoch a napokon skončil na 11. mieste s mankom 1:04 min na víťaza.
TdF 15. etapa: Froome si poistil vedenie, Sagan zelený dres

TdF 15. etapa: Froome si poistil vedenie, Sagan zelený dres

Brit Chris Froome dominuje na Tour de France. Držiteľ žltého trička vyhral nedeľňajšiu 15. etapu z Givors na obávaný vrchol Mont Ventoux, ktorá merala 242,5 km. Vďaka fantastickému nástupu 7 km pred cieľom sa odpútal od najväčších súperov a neohrozene stúpal do cieľa. V závere ešte bojoval s Nairom Alexandrom Quintanom o etapové prvenstvo, ale aj tento súboj vyhral. Dvadsaťosemročný rodák z kenského Nairobi sa radoval v nedeľu z tretieho individuálneho etapového prvenstva na Tour de France v kariére. V cieli mal Quintanom náskok 29 sekúnd, tretí finišoval Mikel Nieve Ituralde zo Španielska s odstupom 1:23 min.
TdF 14.etapa: Z úniku najviac vyťažil Trentin, pelotón zaostal

TdF 14.etapa: Z úniku najviac vyťažil Trentin, pelotón zaostal

Talian Matteo Trentin prekvapujúco vyhral sobotňajšiu 14. etapu cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla zo Saint-Pourcain sur Sioule do Lyonu a merala 191 km. Pre tím Omega Pharma-Quick Step pridal po dvoch triumfoch Marka Cavendisha a časovkárskom Tonyho Martina štvrté etapové prvenstvo. V záverečnej taktickej bitke sa radoval z prvého etapového triumfu na Tour v kariére. Stal sa prvým Talianom, ktorý sa tešil na 100. ročníku. Na páske zdolal Švajčiara Michaela Albasiniho a Američana Andrewa Talanského. Pelotón aj s lídrom pretekov Christopherom Froomom prišiel do cieľa s výraznou stratou 7:17 min. Boli v ňom na 78. mieste Peter Velits a na 105. priečke Peter Sagan. Jazdec tímu Cannondale naďalej vedie bodovaciu súťaž o zelený dres.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up