Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vysledky

Svendsen juniorským šampiónom, Daško 34.

Svendsen juniorským šampiónom, Daško 34.

Nór Oskar Svendsen sa stal juniorským majstrom sveta v časovke cestných cyklistov. Trať dlhú 26,6 km v holandskej provincii Limburg medzi Landgraafom a Valkenburgom zvládol za 35:34 min a o 7 sekúnd zdolal Slovinca Mateja Mohoriča. Bronz si vybojoval Nemec Maximilian Schachmann. Slovenský reprezentant Mário Daško obsadil 34. miesto, za novým šampiónom zaostal o 1:45 min.

Kováč v generálke na MS zdolal Kreuzigera

Kováč v generálke na MS zdolal Kreuzigera

Slovenský cyklista Maroš Kováč sa stal víťazom nedeľňajších pretekov Bohemia Tour, ktoré boli súčasťou kalendára Medzinárodnej cyklistickej únie. Na trati z Karlových Varov do Prahy (153,6 km) zdolal v záverečnom súboji jazdec tímu Dukla Trenčín - Trek českú hviezdu Romana Kreuzigera a vybojoval si ďalších 40 bodov do európskeho rebríčka UCI. Dvojica Kováč, Kreuziger jazdila od začiatku na čele pelotónu a v závere ušla súperom. Tridsaťpäťročný rodák z Košíc ukázal lepšie šprintérske kvality ako Kreuziger a triumfoval.

P. Velits s OPQS majstrom sveta v časovke tímov

P. Velits s OPQS majstrom sveta v časovke tímov

Slovenský cyklista Peter Velits sa stal s kolegami z tímu Omega Pharma-QuickStep majstrom sveta v časovke družstiev. Na 53,2 km dlhej trati medzi Sittardom/Geelenom a Valkenburgom vyhralo v Belgicku registrované zoskupenie pred tímami BMC a Orica-GreenEdge. Družstvo Liquigas s Petrom Saganom zostalo tesne za stupňami víťazov, keď obsadilo 4. priečku. Spolu so Slovákom boli v zlatom tíme aj Tom Boonen, Sylvain Chavanel, Tony Martin, Kristof Vandewalle a Niki Terpstra. Peter Velits sa stal majstrom sveta druhýkrát v kariére, v roku 2007 vyhral preteky s hromadným štartom mužov do 23 rokov.

Časovku ženský družstiev vyhral tím Specialized

Časovku ženský družstiev vyhral tím Specialized

Nemecký tím Specialized sa stal víťazom premiérovej časovky ženských družstiev na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v holandskej provincii Limburg. Zoskupenie vedené majsterkou sveta 2008 v časovke Amber Nebenovou z USA dosiahlo na 34,2 km dlhej trati medzi Sittardom/Geelenom a Valkenburgom čas 46:31 min. Tím Specialized zdolal o 24 sekúnd austrálske družstvo Orica, v drese ktorého išli aj skvelé časovkárky Judith Arndtová z Nemecka a Linda Villumsenová z Nového Zélandu. Bronz si vybojoval v Holandsku registrovaný tím AA Drink.

Triatlonista Varga víťazom Bratislavského nočného behu

Triatlonista Varga víťazom Bratislavského nočného behu

Víťazom 4. ročníka Bratislavského nočného behu - River Park Night Run sa stal slovenský triatlonový reprezentant Richard Varga, ktorý deväťkilometrovú trať zvládol za 27:33 min. Dvadsaťtriročný londýnsky olympionik predstihol takmer celú slovenskú bežeckú elitu, vrátane dvojnásobného víťaza tohto podujatia (2009, 2010) Juraja Vitka. Kysučan behajúci vo farbách portalu behame.sk finišoval s odstupom 34 sekúnd na druhom mieste, tretí bol jeho klubový kolega Jozef Urban (28:43).

Súťaž o štartovné na druhom ročniku Púchovského MTB maratónu - máme víťaza PR článok

Súťaž o štartovné na druhom ročniku Púchovského MTB maratónu - máme víťaza

Už budúci víkend sa uskutoční druhý ročník Púchovského MTB maratónu. Organizátori pre vás pripravili súťaž o štartovné na tejto akcii.
Duatlon: Majstrami Slovenska sa stali Szabo a Fortunová

Duatlon: Majstrami Slovenska sa stali Szabo a Fortunová

Výsledky sobotňajších majstrovstiev Slovenska v dlhom duatlone v Krompachoch (10 km beh, 38 km cyklistika, 5 km beh):

V Montréale triumf Nóra Nordhauga, P. Sagan 12.

V Montréale triumf Nóra Nordhauga, P. Sagan 12.

Nór Lars Petter Nordhaug sa stal víťazom cyklistických pretekov WorldTour v kanadskom Montréale, na ktorých o prvenstvo bojoval aj Slovák Peter Sagan. Nordhaug si prvenstvo vybojoval až v záverečných metroch, keď o dve sekundy predstihol dvojicu Moreno Moser (Liquigas-Cannondale) a Alexandr Kolobnev (Kaťuša).
Varga ukázal dobrú formu aj v Bratislave

Varga ukázal dobrú formu aj v Bratislave

Olympionik Richard Varga predviedol veľmi dobrú formu aj slovenským fanúšikom a vyhral šprintérske preteky s objemami 0,2 km plávanie, 10 km cyklistika a 2 km beh na podujatí Triatlon pre všetkých v Bratislave. V nedeľňajších pretekoch si vicemajster Európy do 23 rokov bez výraznejších problémov postrážil víťazstvo pred Čechom Přemyslom Švarcom. V olympijskom triatlone s objemami 1,5 km plávanie, 40 km cyklistika a 10 km beh sa presadil Šimon Žáčik z Nitry.

V eliminačných pretekoch zvíťazili Naef a Engenová

V eliminačných pretekoch zvíťazili Naef a Engenová

Víťazmi eliminačných pretekov v cross country horských cyklistov sa na majstrovstvách sveta v rakúskom Saalfeldene stali Švajčiar Raplh Naef a Švédka Alexandra Engenová. NAef triumfoval pred Mihom Halzerom zo Slovinska a Danielom Federspielom z Rakúska. Michal Lami vypadol v prvom kole hlavnej súťaže a obsadil 30. meisto. Medzi ženami zvíťazila Engenová pred Švajčiarkou Jolandou Neffovou a Poľkou Aleksandrou Dawidowiczovou

Na Donovaloch zvíťazil Štencel pred Polcom

Na Donovaloch zvíťazil Štencel pred Polcom

Výsledky nedeľňajšieho 6. kola Slovenského pohára v zjazde horských cyklistov na Donovaloch:

Contador sa vrátil po pauze opäť víťazne

Contador sa vrátil po pauze opäť víťazne

Španiel Alberto Contador potvrdil predpretekové prognózy a stal sa víťazom cyklistickej Vuelty a Espaňa. Na najvyšší stupienok na tradičnom trojtýždňovom podujatí vystúpil po roku 2008 druhýkrát v kariére. Definitívne sa mohol radovať po príchode do cieľa nedeľňajšej záverečnej 21. etapy z Cercedilly do Madridu (115 km), ktorú v špurte celého pelotónu vyhral John Degenkolb pred Talianmi Eliom Vivianin a Danielem Bennatim.

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up