Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vysledky

Gilbert víťazom ďalšej jednorazovky, P. Velits 44.

Gilbert víťazom ďalšej jednorazovky, P. Velits 44.

Belgičan Philippe Gilbert potvrdil skvelú tohtoročnú formu a vyhral ďalšie jednoetapové preteky. V sobotu sa presadil na Clásice San Sebastian. S náskokom 12 sekúnd triumfoval pred Španielom Carlosom Barredom a svojím krajanom Gregom van Avermaetom. V horúcom počasí ukázal Gilbert svoj typický záver, keď nastúpil po zjazde po záverečnom prejazde Jaizkibelu asi 3 km pred páskou a sólovo prišiel do cieľa.
Tour de France: celkovo triumf ex-bikera Evansa

Tour de France: celkovo triumf ex-bikera Evansa

Víťazom nedeľňajšej záverečnej 21. etapy cyklistických pretekov Tour de France s tradičným dojazdom na Elyzejských poliach v Paríži sa stal skvelý britský špurtér z tímu HTC-Highroad Mark Cavendish. Pre 26-ročného rodáka z Ostrova Man to bol piaty víťazný etapový dojazd na tohtoročnej Tour de France a celkovo jubilejný dvadsiaty na najprestížnejších pretekoch sveta v kariére.
Časovka pre Martina, Evans celkovým víťazom

Časovka pre Martina, Evans celkovým víťazom

Austrálsky cyklista Cadel Evans z tímu BMC je už prakticky víťazom Tour de France 2011. V sobotňajšej predposlednej 20. etape tohtoročnej edície, ktorou bola časovka na 42,5 km v okolí Grenoblu, prišiel do cieľa v porovnaní so svojím najväčším rivalom Luxemburčanom Andy Schleckom (Leopard Trek) o 2:37 min skôr a v celkovej klasifikácii nielen stiahol 57-sekundové manko, ale vypracoval si aj náskok 94 sekúnd.
Na Alpe d'Huez triumf Rollanda, P. Velits 4.

Na Alpe d'Huez triumf Rollanda, P. Velits 4.

Francúz Pierre Rolland z tímu Europcar sa stal víťazom piatkovej mimoriadne náročnej 19. etapy na cyklistickej Tour de France 2011, ktorá viedla z Modane na Alpe d'Huez a merala 109 km. Dvadsaťštyriročný rodák z Orléans triumfoval pred druhým Samuelom Sanchezom a stal sa prvým Francúzom na prebiehajúcom ročníku "Le Tour" s etapovým triumfom. Tretie miesto obsadil Alberto Contador. Ďalšiu skupinu na radosť slovenských fanúšikov priviedol do cieľa Peter Velits.
Andy Schleck víťazom 18. etapy, v žltom Voeckler

Andy Schleck víťazom 18. etapy, v žltom Voeckler

Luxemburčan Andy Schleck zvíťazil po samostatnom úniku v 18. etape cyklistickej Tour de France z talianskeho Pinerola na francúzsky alpský vrchol Galibier Serre-Chevalier (200,5 km). Dvadsaťšesťročný člen tímu Leoprad Treck vystúpal do historicky najvyššieho etapového cieľa v celej histórii Tour de France do výšky 2611 m. n. m.
Etapový triumf Nóra Boassona Hagena, P. Velits klesol

Etapový triumf Nóra Boassona Hagena, P. Velits klesol

Nór Edvald Boasson Hagen dosiahol na cyklistickej Tour de France 2011 už druhé víťazstvo, keď triumfoval v stredajšej 17. etape z Gapu do Pinerola (179,0 km). Cyklista tímu Sky zopakoval svoj triumf z 6. etapy do Lisieux. Dvadsaťštyriročný rodák z Lillehammeru navyše finišoval v utorňajšej etape na druhej priečke.
Druhý etapový triumf pre Hushovda, Velits 15.

Druhý etapový triumf pre Hushovda, Velits 15.

Nór Thor Hushovd dosiahol na cyklistickej Tour de France 2011 druhé víťazstvo, keď triumfoval v utorňajšej 16. etape zo Saint Paul Trois Chateaux do Gapu (162,5 km). Cyklista tímu Garmin-Cervelo zopakoval svoj triumf z 13. etapy do Lúrd. Úradujúci majster sveta, ktorý už tento rok viezol na Tour aj žltý dres lídra, dosiahol celkovo desiaty etapový úspech na najslávnejších pretekoch.
Majstrami SR v zjazde Polc a Janečková-Šišková

Majstrami SR v zjazde Polc a Janečková-Šišková

Majstrami Slovenska v zjazde horských cyklistov sa v Malej Lučivnej stali Filip Polc a Katarína Janečková-Šišková. Súčasťou M-SR boli aj preteky Slovenského pohára, v ktorých triumfovali Česi Matěj Charvát a Jana Bártová.
Majstrami SR v cross country M. Lami a Števková

Majstrami SR v cross country M. Lami a Števková

Majstrami Slovenska v cross country horských cyklistov sa vo Valčianskej doline stali Michal Lami a Janka Števková. Obaja triumfovali vo svojich elitných kategóriách na pretekoch, ktoré boli súčasťou Slovenského pohára v cross country. Medzi jazdcami do 23 rokov si tituly vyjazdili Tomáš Kubek a Michaela Maláriková.
Štvrtý triumf Cavendisha, P. Velits naďalej šestnásty

Štvrtý triumf Cavendisha, P. Velits naďalej šestnásty

Brit Mark Cavendish dosiahol na 98. ročníku Tour de France svoj štvrtý triumf, keď sa presadil v koncovke nedeľňajšej 15. etapy z Limoux do Montpellieru, ktorá merala 192 km. Jazdec tímu HTC-Highroad zužitkoval prácu celého svojho tímu vrátane Petra Velitsa, na prvé miesto sa dostal 200 m pred cieľom a svoju pozíciu už nepustil.
Voeckler si udržal žltý dres, triumf Vanenderta

Voeckler si udržal žltý dres, triumf Vanenderta

Belgičan Jelle Vanendert dosiahol sobotňajším víťazstvom v náročnej 14. etape cyklistických pretekov Tour de France zo Saint Gaudens na vrchol Plateau de Beille (168,5 km) najväčší úspech svojej kariéry. Dvadsaťšesťročný cyklista tímu Omega-Pharma Lotto zvládol pri svojej premiére na Tour výborne výstup na vrchol Plateau de Beille a triumfoval s náskokom 21 sekúnd pred olympijským víťazom Samuelom Sánchezom, tretí vďaka záverečnému zrýchleniu prišiel do cieľa Andy Schleck.
V Lurdoch vyhral majster sveta Hushovd

V Lurdoch vyhral majster sveta Hushovd

Nór Thor Hushovd sa po deviatich rokoch stal prvým cyklistom, ktorý v drese úradujúceho majstra sveta vyhral etapu na Tour de France. Tridsaťtriročný jazdec tímu Garmin-Cervelo zvíťazil v piatkovej 13. etape z Pau do Lúrd, ktorá merala 152,5 km. Na druhom mieste prišiel do cieľa Francúz David Moncoutie, tretí bol ďalší domáci cyklista Jeremy Roy, ktorý dlho živil nádej na etapový triumf a prišiel oň až 2 km pred cieľom.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up