ahojte nadsenci. Shimano R8020 prava packa ultegra mi prestala radit na vacsie koliesko vzadu, iba dolu. je v tom vnutri zlomena tenulinka pruzinka. Viete mi poradit niekoho, kto by to opravil, resp existuje niekde tzv vrakovisko suciastok? kludne pripadne keby mal niekto zlomenu packu pravu tak ju s radostou odkupim za symbolicky peniaz, bo nova je okolo 200e
mbstrsp podarilo sa ti ipravit tu paku? Ja mam podobny problem ale s lavou odvcera. Este neviem ci je to tou pruzinkou. Mne proste nejde tu brzdovu paku ktorou radis na velku pilu vobec stlacit akoby sa v tej krajnej polohe zasekla. Zvlastne je ked stlacim spodnu, cou radis dole tak sa to uvolni a viem s brzdovou hybat no nemam lanko v zabere lebo som to odistil malou pakou. Ked veelmi pomaly tu brzdovu paku uvolnujem tak zachytim tu polohu ked mam lanko a vtedy ked zatiahnem normalne preradim. Este som to nepozeral, idem prave na to.
uz som prisiel na to co tam hapruje, vyzera ze pruzinka funguje istotne nieje prasknuta len nema tah ako by mala mat, je tam taka krytka ktora sa da otvorit a bude snad stacit precistenie. 3 roky jazdenia prevazne po poliach a v suchu sa uz muselo nejak prejavit.
Žiaľ, mám rovnaký problém s R8020 - veľká páčka nejde stlačiť normálnou silou a malá nerobí nič (akoby už bolo na najmenšom zaradené, čo vlastne aj je). Podarilo sa to niekomu nejako vyriešiť? Maroshito?
V mojom prípade si za to môžem sám - tak nejako som „zabudol“, že lanká treba občas aj vymeniť (človek si povie, že veď všetko krásne funguje, tak načo niečo riešiť…), až sa mi utrhol koniec lanka. Myslel som si, že pohoda, vymením a bude, lenže to už nefunguje. Dal som dole nejakú veľkú plastovú krytku, že nech sa pozriem na mechanizmus a tam som našiel zaseknutú hlavičku z pôvodného lanka (pripájam fotku) + kúsky vláken starého lanka kade-tade. Snažil som sa všetko povyťahovať, ale je tam zlý prístup, rozoberať to neviem a ani nechcem skúšať (už by to nik nedal dokopy). Našiel som podobný problém aj s riešením, ale zdá sa, že mne také jednoduché riešenie nefunguje: Shimano Ultegra shifter investigation and fix
Existuje nejaký servis, kde by to vedeli nejako vyčistiť a spojazdniť?
Je nutné kúpiť novú páčku za 200+ €?
Trpí takýmto problémom len R8020 a oplatí sa radšej kúpiť niečo iné?
Sláva, podarilo sa mi to spojazdniť! Asi sa bolo treba vyspať. Všimol som si, že ukončenie lanka nie je v správnej polohe, že vlastne celý ten spodný prstenec je zle otočený / zaradený. Tak som opäť povytiahol lanko, strekol teflónový olej (dobre ním zlieza špina) a kefkou na reťaz som to tam poriadne pošpáral. Ešte vyšli nejaké vlákna starého lanka, zaradil som už bez problémov „na najmenšie“, dal tam už na správne miesto nové lanko a funguje! Dúfam, že to bude trvalé a že sa vnútri nič nepoškodilo.
Každopádne som sa poučil, že lanko treba meniť preventívne a neotáľať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V mojom prípade si za to môžem sám - tak nejako som „zabudol“, že lanká treba občas aj vymeniť (človek si povie, že veď všetko krásne funguje, tak načo niečo riešiť…), až sa mi utrhol koniec lanka. Myslel som si, že pohoda, vymením a bude, lenže to už nefunguje. Dal som dole nejakú veľkú plastovú krytku, že nech sa pozriem na mechanizmus a tam som našiel zaseknutú hlavičku z pôvodného lanka (pripájam fotku) + kúsky vláken starého lanka kade-tade. Snažil som sa všetko povyťahovať, ale je tam zlý prístup, rozoberať to neviem a ani nechcem skúšať (už by to nik nedal dokopy). Našiel som podobný problém aj s riešením, ale zdá sa, že mne také jednoduché riešenie nefunguje: Shimano Ultegra shifter investigation and fix
Existuje nejaký servis, kde by to vedeli nejako vyčistiť a spojazdniť?
Je nutné kúpiť novú páčku za 200+ €?
Trpí takýmto problémom len R8020 a oplatí sa radšej kúpiť niečo iné?
Každopádne som sa poučil, že lanko treba meniť preventívne a neotáľať.