Zdravím páni, chcem sa opýtať stretli ste sa niekto s tým, že pri prudšom ťahaní v určitej polohe (pravá kľuka v polohe na 2 hodine) "zahrkoce" reťaz na prednom hrebenáku na najväčšom prevode ako keby sa šuchla o prešmykovač. Bicykel Btwin triban rc500, robí to od nova, teraz má asi 10km a bez zmeny, prehadzovač je v osi s hrebenákom, dorazy naladené aj som skúšal ladiť lankom a robí to stale. Pán zo servisu volal, že to skúsal ladiť a vraj búcha reťaz ako naráža o hrebenák vraj je to štandart, že si na to treba zvyknúť. Samozrejme taká odpoveď mi nestačí, čiže neviete kde by mohol byť problém?
07.01.2022 - 21:15:41
00
Ahoj. Z vlastnej skúsenosti som sa tiež veľmi dlho musel hrať s nastavením prešmykača. Nakoniec som ho ale obstojne nastavil. V krajných polohách môže mať reťaz tendenciu sa dotýkať klietky. Dobrým nastavením sa to ale dá trošku poladiť. Ja som mal problém s pukaním hlavového uloženia. Všetko vyzeralo byť OK. Povolil som, zatiahol , pojazdil som. Pukalo. Opäť som povolil, zatiahol a pojazdil. Stále pukalo. Tak som opäť povolil a utiahol a a po niekoľký krát si nakoniec sadol. Neviem čím to bolo. Robilo to úplne od novoty. teraz všetko funguje ako má, a som spokojný.
24.01.2022 - 23:31:29
00
Toto som riešil pri rovnakej sade včera a celú minulú sezónu. V mojom prípade bol chybný prešmykač - ktorý som si vymenil. To hrkotanie reťaze pri exponovaných polohách je prítomné v 95% prípadoch. Ako spomína Juraj, asi sa to dá vyladiť ale chvíľku to potrvá a nebude to 100%. Čo viem tak to hrkotanie sa vyskytuje len pri "nezmyselných" prevodoch kedy dosť krúti aj reťaz, čo by v zásade vadiť nemalo.
26.01.2022 - 13:22:00
00
Ahojte, ďakujem prislevky. Problem je, že prešmykač je uplne na hornom doraze a stale to robí. Robí to len pri najťažšom prevode, skúsal som to nastaviť sám, ale vysledok rovnaký, v servise sa s tým hrali 2ja a bez úspechu, dočítal som sa, že môže byť ohnutý hrebenák, keď pride do servisu druhý vyskúšame, čo to povie a dám vedieť. Reťaz jazdí zo strany na stranu možno aj 4mm. Keby to nebol čisto nový bicykel v záruke hrám sa s tým, ale toto je divné
26.01.2022 - 14:05:11
00
Pozrel by som ci nieje vola v klukach (stredove zlozenie) urcite pozret ci je velky prevodnik rovny a nehadze do stran kedy by mohol pri zabere suchnut o klietku presmykaca dobra poznamka je aj samotny zvuk retaz vs prevodnik kedy pri zatazi ked zapadaju zuby do retaze nevydava taky klepotavy zvuk, zvycajne je to pri lacnych sadach normal resp. moze to robit ked je zla retazova linka no a neposledna moznost tuhost ramu kedy teoreticky pri zabere sa zdeformuje stred ramu a prevodnik-retaz suchne o kliektu presnyku.
14.02.2022 - 16:24:13
00
ja som stym mal tiež problem na grx nechal som v servisoch kopec penazi pri nastavovani az som sa nastval a nastavil si to sám . len tak na okraj mal si to v servise v decathlone alebo niekde inde ? ta paka ma totiz 4 pozície čo nie všetci servisaci v decatlone vedia a napinaju lanko nadoraz ze to potom nefunguje. mne inak okrem postupneho nastavovania pomohlo hlavne jemne dotiahnutie stabilizacnej skrutky. skus pozriet ci ju nahodou nemas uplne povolenu
22.02.2022 - 10:29:17
00
Po výmene hrebenáku problém so šúchaním o prešmykač na ľavej strane reťaze, servis decathlon BB neodporúčam chodím tam už 2,5 mesiaca a výsledok stále rovnaký, ...rybicka, ktorú páku myslíš? Ramienko na prešmykači alebo páčku na kormane, s ktorou prehadzuješ? (Lebo tá je v krajnej polohe ako má byţ), stabilizačná skrutka je uchytenie prešmykača alebo kľuka na strede?
23.02.2022 - 06:37:49
01
Možno ti mali radšej vymeniť prevodník.... Aj na vyšších radách a dražších bikoch bývajú niekedy nastavené prešmyky tak že mierne odierajú kraje klietky. Často bol problém že to drelo o plast ktorý je z vnútornej strany prešmyku. Stačí sa s tým trošku pohrať. Pri starších typoch je to jednohubka, pri novších už treba študovať návod. Neviem či je radenie na prevodníkoch ľahšie ako kedysi ale nastavovanie je komplikovanejšie a už viacerím sa podarilo zlomiť zaisťovací plast lanka (od 105 hore) - za toto palec dole milé Shitmano.
23.02.2022 - 07:46:28
00
Tipenko napísal:
rybicka, ktorú páku myslíš? Ramienko na prešmykači alebo páčku na kormane, s ktorou prehadzuješ? (Lebo tá je v krajnej polohe ako má byţ), stabilizačná skrutka je uchytenie prešmykača alebo kľuka na strede?

myslím radiacu paku na riadidlach. v predu máš síce 2 prevodníky ale radiaca paka má 4 pozície 2 na kazdý prevod ktoré riesia prave mali posun presmikača kvoli rozsahu kazety. ak je vsak lanko nasponované az prílis paka potom uz ten posun nieje shopna urobit a len preklikne.

a stabilizacna skutka je v podstate v strede vnutry presmiku neviem teda na 100% ci ju sora má
23.02.2022 - 11:24:40
00
Ano polohy viem ako sú a posúval sa prešmikač pri každej jednej, skúsim sa pozrieť na nete na tú maticu, ďakujem
23.02.2022 - 13:21:17
00
ono ak ti to len jemne sucha pri zoslapovaní pravej kluky tak skus pozriet kde je umiestnena retaz ci je pri pravom okraji presmiku alebo pri lavom respektive ci sa ho priamo dotyka ked na biku nesedis alebo je tam mala medzera. ten ram sa pod tvojou vahou silou ktorá nan posobý v najtahsich prevodoch moze kludne trochu krutit a potom sa treba stym viacej hrat. idealne za jazdy po pol otackach skusat napinat/povolovat lanko tým kolieskom na bovdene a sledovat ci sa ten zvuk straca alebo zvysuje
23.02.2022 - 14:03:01
00
Reťaz je umiestnená na stred pri jemnom ťahaní a pri pretáčaní bez záťaže na stojane to nie je badateľné až pri silovom ťahaní na najvačšom prevode začína šúchanie, bude to asi tým rámom, skúsim to nejak poladoť a dam vedieť, ďakujem za pomoc
23.02.2022 - 14:15:01
00
keyboard_arrow_up