Za generáciu, dve, sme neuveriteľne zosračkovateli... Mňa v mladosti učili, že cyklistika je o trápení. A kto sa nevie vytrápiť, nech hrá šach. A ja v súčasnosti môžem napísať, že kto sa nevie vytrápiť, nech si kúpi
bicykel s motorčekom.
Len tak, aby sa nepovedalo, v pretekoch na Hrebienok som mal najľahší prevod 44x22. A išlo to. Pred pár rokmi som s najľahším prevodom 34x25 absolvoval Stelvio a na druhý deň Gaviu. Oproti mladosti som však bol skoro o 30 kíl ťažší a bicykel som mal o 5 kíl ľahší.
Rozumiem na čo si chcel poukázať a ja nemám problém sa vytrápiť, ale neviem či niekto na horáku jazdí cestné prevody. Napr. minule som druhú polovicu výjazdu (ktorý mal okolo 72 km) nabehol na profil a potom aj terén, ktorý jazdím na MTB a tam bolo cítiť, že mi prevody chýbajú. Od nejakého 35 po 63 km som nastúpal skoro 1000 m. A bolo by aj viac, ale už som bol bez vody, tak som si kus skrátil.
A pokiaľ chcem ísť bežný tréning, tak nepôjdem pol výjazdu na 170 tepoch. Mne ide o to, že si aj na tom graveli chcem dať časť výjazdu jazditeľný MTB terén a tam už je to potom trápenie...