Zdravím, nechcem zbytočne zakladať novú tému, tak tu to snáď nevadí. Snáď nebude tiež vadiť dlhší koment...

Chcem si kúpiť ďaľší bajk, keďže vlastním iba mestský holandský bajk, ktorý nie je ideálny na dlhšie výlety alebo aj na dochádzanie do práce, ktorá je ďalej. Sem tam idem na ňom aj do práce, je to síce 40km tam a späť, z Piešťan do Leopoldova, ale väčšinou len na stanicu dochádzam. Občas aj nejaký jednoduchší výlet idem a tak pod.Trochu bolí zadok po dlhšom výlete (kvôli geometrii rámu), ale inak v poho... Bicyklovanie mám rád.

Takže som čisto rekreačný jazdec, žiadne naháňačky, šport a tak. Pohodlná a pomalšia jazda je moje... Kedysi som jazdil aktívne, po ceste hlavne a ľahký terén, poľná cesta a tak na bajku merida crossway tuším rad 300.
Pozeral som nejaké trekingové
bicykle ctm, kellys atď. Najviac sa mi pozdáva kellys carson 40 alebo 60, pretože majú komfortný posed, hodí sa na cestu aj ľahší terén a má plnú výbavu, a hlavne aj s dynamom, čo je aj jedna z požiadaviek. Akurát ma štve tá pružinová vidlica a neviem či sa dá zamknúť a vyzerá to ako črep, ale nemám s týmito vidlicami skúsenosti. Najradšej by som bol za pevnú vidlicu. Taktiež moc nefandím kotúčovkam, radšej preferujem véčka.
No a aby som sa dostal aj k téme, tak ma celkom zaujal aj gravel bajk. Vyzerá to na taký “univerzálny” bajk, avšak zrejme to nie je pre mňa ten dobrý bajk, keďže ako som spomínal, preferujem komfortnú a pomalšiu jazdu. Aj keď možno sem tam by som dal aj nejakú športovejšiu jazdu...
V každom prípade by ma zaujímal nejaký názor na tú vidlicu a plus aj názor na ten gravel bajk na základe mojich preferencií. Zatiaľ vďaka.