Neda mi to, ale po tom co som dneska videl clanok Gravel okolo 5000€ tak mi to zacalo vrtat v hlave. Vsak za 5klacky uz neriesis asi nic (teda ak fakt nechces nejaky custom Ti frame co sa v podstate do toho budgetu "okolo 5k" aj tak asi zmestis) tam je to uz podla mna fakt len o rozhodovani ako zena (hned aj prosim zenske pokolenie od odpustenie) aka farba, aky tvar a aka znacka, ci sa mylim ? Samozrejme viem ze v dnesnej dobe sa rozmaru medze nekladu a ceny bikov idu kludne aj za hranice novej Dacie

.
A potom sme tu my normalni pracujuci hobbysovia (netusim ci som to slovo neskomolil

) co chodia do prace maju na krku hypo a dieta/deti. A ked si ideme my strednovrstaci kupovat
bike tak je to na peknych par sezon a rozpocet sa skor pohybuje okolo 1500-2000€ (kokos to bude lincovanie teraz polka povie ze vela polka ze malo

sorry ludia. ja som priemerny vychodnar z maleho mesta

) Tak a teraz, povedzme, ze ovela zaujimavejsi clanok pre sirsie masy by mala byt : "Gravel okolo 1600€"
Preto zvolavam bike shamanov, odbornikov a spekulantov.
Odhliadnuc od nedostupnosti Čo si kupit ? 2x10? 1x11? 2x11? Apexa ? GRX ? staci Sora, Tiagra či 105? vidla staci Hlina ci Carbon ? Trhoug Axle ci QR ?
A co si vlastne za tu sumu viem kupit co mi vystreli dekel v pomere cena/max. vybava ?
Ten clanok bol totiz platena PR reklama a na bicykloch okolo 5k je vyssia marza nez na bicykloch v tej sume, co si bezny clovek ako my moze dovolit