zahri Semanuel ti dal dobre rady a este na to nadviazem. Daj si pri vybere pozor na priechodnost sirsich plastov v rame. Napriklad moj ram zvladne len do sirky 35mm. Mne to vyhovuje, pouzivam 32mm
plaste a jazdim najradsej cesty. Ked to chces ladit viac terenne, treba mat na to vhodny ram, ktory zvladne aj plaste >40mm.
Inak co si pisal, ze mam ovela vacsi rozhlad... Minuly rok som bol v rovnakej pozicii ako ty. Ako decko az -nastrocny som jazdil na bajku len tak po meste, obcas niekam mimo, ale o tom, ze sa da jazdit v terene a kopcoch som ani netusil. Potom som bol asi 10 rokov uplne bez bicykla, potom som mal asi 10 rokov HTcko, na ktorom som sa 3-5 krat do roka previezol po hradzi. Viac som zacal jazdit predminuly rok, ako doplnok k turistike. Minuly rok mi odislo koleno, turistiku nezvlada, zostal len bajk a tak som HT vymenil za dva ucelovejsie bajky. Popri ich vyberani som len valil bulvy, ake technologie existuju, co vsetko treba zohladnovat pri vybere atd, kolko clankov a videi je na nete, dokonca forum venovane bicyklovaniu!

. Takze nie si v tom sam, je super, ze si sem napisal, snad ti to trochu pomoze zorientovat sa. Drzim palec.