No jasne, ze sam.
Tak to aby sa tam nedostal prach a voda, lebo sa tie stycne klzne plochy zacnu brusit/drat a bude to drhnut. Ak si teda predstavujem spravne princip fungovania.
Klzne puzdra su velkeho priemeru (nemeral som presne) a vymenitelne. Je to podobne, ako u ok tlmicov na MTB (kto si vymenil DU za polymerove, resp. Fox od 2013). Nemam obavu, lebo puzdra su schovane a sedlo prekryva zamok, takze voda sa tam tak lahko nedostane. Naviac nie je problem
zamok otvorit (2 skrutky), precistit puzdra a namazat, sklon sedla sa nezmeni a vodorovny posun nie je problem znovu nastavit. U MTB staci precistit raz rocne, a tam je to ovela ovela viac exponovane prachom a vodou (ci uz z terenu alebo umyvania), ako na ceste. Kamarat ma taku sedlovku na Canyone viac ako rok a nesignalizoval ziaden problem. Jeden esteticky som vsak zaregistroval ja, sedlovka mala v skutocnosti 27.0mm nie 27.2mm, ram je 27.2mm, bolo treba viac utiahnut objimku. Planzety pri pruzeni (posuve po sebe) vydavali taky zvlastny zvuk (ale nie pukanie, a len obcas) - vyriesil som vlepenim klznej teflonovej folie 100 x 25 x 0.2mm na jednu planzetu zvnutra v mieste sedlovej
objimky a zabil 2 muchy jednou ranou.