takze zase to bude na tri strany? :)
31.03.2015 - 12:56:01
02
To si nechas na hauteroute2015 ???...Ci?..Ale velka chyba ze tiez nie je doskladany...Ako si dovolujes ho sem zavesit?? :)
31.03.2015 - 12:58:24
00
ja cestak tento rok mat nebudem...akosi nie je casu, som rad ked sa na bike dostanem :)
31.03.2015 - 13:04:23
00
stary zaprdok, si predstav ako to s nim bude triast na dochodku :rofl: (

Junáčik, za pár rokov to čaká aj teba... Ak dožiješ. Ty však budeš navyše ešte aj svietiť.
31.03.2015 - 17:34:44
01
takze zase to bude na tri strany? :)

matt mna by zaujimal tvoj nazor ako odbornika na tieto kolesa, aj ked chapem, ze si ich nejazdil. No nejake tie dojmy na prvy "omak"
31.03.2015 - 19:26:03
00
U čínskych alebo no name ráfkov je IMHO vždy lotéria ako bude ten karbon brzdiť resp. či sa nebude pri dlhších zjazdoch moc prehrievať.
31.03.2015 - 20:27:34
01
A na znackovych rafkoch to neni loteria tie sa nemozu prehrievat podla teba?
31.03.2015 - 20:37:02
01
Kika, vies mi povedat jedno rozumne vysvetlenie preco pouzivas tuto cudesnu skratku imho ? pouzivala si ju aj pred rokom - dvoma ? a za dalsie , kolko si uz odjazdila km na roznych cinskych kolesach ? 5000-10000 km ? Dakujem
31.03.2015 - 20:40:00
01
Tentokrát s Kristínou absolútne súhlasím, už som držal v ruke nejedny prehriate a (jedny aj) následne rozpadnuté čínske karbónové ráfiky... Verte mi, že by ste na tom nechceli sedieť. A to nie je žiadna novinka, či výnimka, je to úplne bežná vec.
No napr. som ešte nevidel tak prehriate+zlomené napr. Bory. ;-)

...nekvalitnejšia povrchová úprava a živica keď sa vplyvom tepla nataví až do mäkka zapríčiní, že to následne začne vytrhávať aj kusy uhlíkových vlákien...

P.S. Dúfam, že Matúš sa ešte nechystá z tohto sveta a ani by mu nenapadlo do zjazdov na Haute Route brať SLR, či podobné (resp. aj rovnaké) "kolesá" :lol:
31.03.2015 - 21:07:51
00
Za značkové ráfky považujem také kde je jednoznačne isté alebo aspoň vysoká pravdepodobnosť, že výrobca (ako Mavic, Vision, Reynolds, Novatec, Zipp,Campa, ...) testoval brzdnú plochu a správanie sa ráfku pri brzdení (hlavne intenzívnom) a odporučil konkrétne brzdové gumičky. Malý čínsky "no name" výrobca na takéto testovenie nemá ani čas ani prostriedky a maximálne odporučí nejaké gumičky určené pre karbónový ráfik. Väčšinou žlté SwissStop. Avšak to nemusí by zárukou toho, že tie gumičky budú naozaj vhodné. Príkladom je napr. Novatec, ktorý SwissStop gumičky na svojich karbónových ráfkoch vôbec neodporúča, lebo mu v testoch nevyšli dobre respektíve ničili ráfky.
Isheep: IMHO je všeobecne rozšírená a známa skratka, aby som nemusela stále vypisovať "podľa môjho skromného názoru". Keďže sa dohovorím po anglicky už dlhšie ako rok - dva tak ťa môžem ubezpečiť, že ju používam oveľa dlhšie :)
Áno, mám skúsenosti s čínskymi no name kolesami. A ty? Jedny mám napr. teraz na svojom cesťáku.Na ráfkové brzdy by som ich nikdy nevzala hoci majú aj brzdnú plochu a rovnaký model výrobca zapletá aj pre nediskové verzie. Je to u neho top model ráfku. Ale vzala som ich iba preto, lebo ich mám na kotúče a dúfala som teda, že s nimi nebude žiadny iný problém. A fakt je to tragédia. Už takú chybu nespravím. Takže časom budú určené iba na zimák, alebo trenažér a momentálne hľadám slučné diskové cestné kolesá. A videla som aj iné karbónové no name kolesá s rozlepenými brzdovými plochami vplyvom teploty. A to boli jazdené iba v českých podmienkach. Žiadne dlhé alpské zjazdy. Takže toľko odo mňa k téme k no name karbónových ráfkom na cesťák.
31.03.2015 - 21:11:32
03
Pod toto sa môžem podpísať... A som rád, že si povedala otvorene, že si nespokojná a neobhajovala koninu len preto, aby si si nenasypala popol na hlavu.
31.03.2015 - 21:24:11
00
...Áno, mám skúsenosti s čínskymi no name kolesami. ... vzala som ich iba preto, lebo ich mám na kotúče a dúfala som teda, že s nimi nebude žiadny iný problém. A fakt je to tragédia. Už takú chybu nespravím. ...

V com su take tragicke? Rozpis to prosim Ta.

Nerypem, len sa pytam. Osobne nemam s karbonovymi kolesami ziadne skusenosti.
31.03.2015 - 21:36:38
00
dam ti teda tie moje noname cinske kolesa ( rozhodne ich neodporucam ani neobhajujem ) zober ich na akykolvek zjazd a dam ti 1000€ ak s nimi spravis to co tu pises - kopu nezmyslov ! za 10 min ti najdem rovnaky pocet zrusenych znackovych kolies ako ty neznackovych.

k tomu imho , pozrel som si tvoje posty z predoslich mesiacov , rokov a ... ziadne imho . takze z tvojej strany dalsia kopa nezmyslov ... !
verim ze ti doslo kam tym mierim
31.03.2015 - 21:41:14
00
IMHO isheep neríp lebo zase to bude na 4 strany. Tu sa už asi nenajde tema kde sa nevadia medzi sebou. Čo tak trocha úcty. hm? ;)
31.03.2015 - 21:59:26
00
ale ved to ja len tak ... ovce moc nemusim no :)
31.03.2015 - 22:01:59
01
keyboard_arrow_up