Za značkové ráfky považujem také kde je jednoznačne isté alebo aspoň vysoká pravdepodobnosť, že výrobca (ako Mavic, Vision, Reynolds, Novatec, Zipp,Campa, ...) testoval brzdnú plochu a správanie sa ráfku pri brzdení (hlavne intenzívnom) a odporučil konkrétne brzdové gumičky. Malý čínsky "no name" výrobca na takéto testovenie nemá ani čas ani prostriedky a maximálne odporučí nejaké gumičky určené pre karbónový ráfik. Väčšinou žlté SwissStop. Avšak to nemusí by zárukou toho, že tie gumičky budú naozaj vhodné. Príkladom je napr. Novatec, ktorý SwissStop gumičky na svojich karbónových ráfkoch vôbec neodporúča, lebo mu v testoch nevyšli dobre respektíve ničili ráfky.
Isheep: IMHO je všeobecne rozšírená a známa skratka, aby som nemusela stále vypisovať "podľa môjho skromného názoru". Keďže sa dohovorím po anglicky už dlhšie ako rok - dva tak ťa môžem ubezpečiť, že ju používam oveľa dlhšie
Áno, mám skúsenosti s čínskymi no name kolesami. A ty? Jedny mám napr. teraz na svojom cesťáku.Na ráfkové
brzdy by som ich nikdy nevzala hoci majú aj brzdnú plochu a rovnaký model výrobca zapletá aj pre nediskové verzie. Je to u neho top model ráfku. Ale vzala som ich iba preto, lebo ich mám na kotúče a dúfala som teda, že s nimi nebude žiadny iný problém. A fakt je to tragédia. Už takú chybu nespravím. Takže časom budú určené iba na zimák, alebo trenažér a momentálne hľadám slučné diskové cestné kolesá. A videla som aj iné karbónové no name
kolesá s rozlepenými brzdovými plochami vplyvom teploty. A to boli jazdené iba v českých podmienkach. Žiadne dlhé alpské zjazdy. Takže toľko odo mňa k téme k no name karbónových ráfkom na cesťák.