Ahojte,

hned na zaciatok chcem povedat, ze som absolutny bicyklovy laik ... a chystam sa kupit si svoj prvy vlastny bicykel. Vyrastala som na niecom ca sa volalo Sobi 20, neskor horsky bicykek, na kt. znacku si uz nespomeniem, ale pamatam si, ze ma absolutne odradil od bicyklovania :( .. to nahnutie dopredu mi vobec nevyhovovalo. Teraz si chcem kupit trekkingovy bicykel nieco ako toto:
http://www.morrison-bikes.de/modell.asp?frmIDBikes=25622&frmModell=TR-255%20Damen
http://www.authorbicycles.com/en/kola/katalog/&cid=2562&pid=610115
http://www.fahrrad.de/fahrraeder/trekkingraeder/hercules-zandar-x-24-lady/18021.html?c=4&zanpid=11503048C1221368325

jazdit budem 90% po asfaltovych cestach a zvysok nejake lesne a polne cesticky (tak maximalne s kolajami od traktora :) ).
Manzel ma vsak presviedca na crossovy bicykel, lebo sa obava, ze ten trekkingovy sa mi po roku rozsype...
Tak mi prosim poradte .... v com sa vlastne lisia trekkingovy a crossovy bike (uz som sa docitala, ze patria do jednej kategorie a trekkingovy ziskame, ak na crossovy namontujeme vsetko prislusenstvo... ).. mne sa zda, ze posed na trekkingovych je o nieco vzpriamenejsi ako na crossovych..
Vopred dakujem za rady a odporucania, popripade navrhy na nejake konkretne modely.
29.04.2009 - 23:04:30
00
Trekking a cross je u väcsiny firiem naozaj to iste a lisia sa len tym, ze trekkingy maju namontovanu doplnkovu vybavu (blatniky, osvetlenie, nosic, chranic retaze). Doplnkova vybava zvysuje hmotnost, takze sa potom do kopca chodi o kusok tazsie a pokial sa s tym bude jazdit aj po nespevnenych cestach, tak je urcite riziko, ze bude nieco z tej doplnkovej vybavy rezonovat, hrkotat a pod. Ale zase ak sa na tom bicykli bude jazdit aj po cestnych komunikaciach, tak je ta vybava podla mna plus - osvetlenie a odrazky podla vyhlasky, vdaka blatnikom sa clovek nezamoci ked pojde po mokrej ceste, moznost zvezenia nakladu na nosici... Treba sa rozhodnut podla priorit - ci to ma byt viac uzitkovy stroj (trekking), alebo viac na vylety aj mimo asfaltu (cross).
30.04.2009 - 00:30:49
00
keyboard_arrow_up