Zdravím osadil som čisto novú
prehadzovačku Campagnolo Centaur 2012 10 rýchlostnú do starého oceľového rámu, no vyskytol sa problém, že reťaz mi teraz šúcha o vodítko prehadzovačky pri spodnej kladke (koliesku) celkom dole z vnútornej starny a tiež hore pri vrchnej kladke (koliesku) z vonkajšej strany, dosť to počuť keď trie kov o kov, už som zúfalý, bol som dať rovnať pätku na ráme, lebo som bol presvedčený, že to bude krivou pätkou, no nepomohlo, prehadzovačka je čisto nová a nevyzerá žeby bol problém v nej, tak isto 9 rýchlostná
kazeta je čisto nová aj reťaz 9 rýchostná by mala byť v pohode, meral som ju posúvkou, vyťahaná ešte nie je a všetky
komponenty mám Campagnolo, je tam 9 rýchlostné radenie, akurát tá prehadzovačka je 10 rýchlostná, ale vraj by mala pasovať i na 9 rýchlostné radiace systémy, to uvádza na stránkach i oficiálny distribútor Campagnolo
http://www.campagnolo-sirer.cz/otazky-a-odpovedi#kompatibilita-prehazovacek tak by to malo sedieť, ale keď pozriem na prehadzovačku, tak to ramienko akoby bolo trochu krivo oproti celému mechanizmu, neviem či to je tým starým rámom, alebo čím, lebo koleso je nanovo vycentrované presne na stred a sedí dobre v ráme, je zasunuté vo vidle na doraz, a je rovno a 9-kolová reťaz vôjde do ramienka prehadzovačky, aj keď trošku tesnejšie, takže to by problém nemal byť.
Popis výbavy:Rám: Starý oceľový (pôvodne tam bolo 6-kolo)
Radenie: 9 Rýchlostné Campagnolo
Reťaz: 9 rýchlostná Campagnolo
Kazeta: 9 rýchlostná Campagnolo
Zadný náboj: Campagnolo
Kľuky: 9 rýchlostné Campagnolo
Stredová os: Campagnolo štandartná
štvorhran pre dvoj-prevodník
Prehadzovačka:
Campagnolo Centaur 2012 10 rýchlostnáPoznámka: Akurát ak chcem dať zadné koleso s 9-kolom do rámu, tak musím rukami poriadne veľkou silou roztiahnuť zadnú vidlu, aby tam vošlo, lebo predsa v tom ráme bolo pôvodne len 6-kolo.
Tak prosím o radu čo by som mal spraviť, vyskúšať, nejaký nápad, postreh, za všetko budem vďačný, lebo ma to pekne štve, že mi to nezapasovalo, vopred dík.