Katko, teraz sa modli aby to Mišo dokončil :D :D
13.08.2017 - 21:26:36
00
To vie každy, že bez Peťa by tam nebol ani jeden z nich...
13.08.2017 - 21:35:03
00
sagan mal smolu a tu už za to môže niekto, kto tam ani neštartoval.. možno brat alebo dobrý kamarát v blízkosti je pre neho viac ako traja superdomestici.. kto pozerá cyklistiku a preteky len tam kde je sagan a myslí si že musí vždy vyhrať, tak by sa mal čím skôr zamyslieť.
13.08.2017 - 21:41:07
09
Ty vole, toto je jak krcmova debata po 5 pivach [= ste sa tu pustili do Misa a Jura ako keby to boli jedini domestici v time, tie reci o tom ze by v Bore neboli bez Petra to im zavidite? Velmi rychlo ste zabudli na Jurove vykony na jarnych klasikach a Misov rozjazd na MS v Dohe. Ad Richmond (a vlastne aj ine preteky), za to ze ich nevidiet vzdy tahat spicu vpredu neznamena ze nic nerobia, ci si naozaj myslite ze si ten Richmond odtahal sam a s prehladom vyhral? To by bolo krajne naivne.

Nesledoval som tie dojazdy, len 6 etapu jednym okom kym Peter nedostal defekt, ale nemam pocit ze by tam ostatne timy mali zastupenie viac ako dvoch jazdcov (opravte ma ak sa mylim).

Bikejoring, konecne triezvy nazor
13.08.2017 - 21:57:25
07
Presne, na finále mnohokrát, možno sa dá povedať aj väčšinou, majú tímy zastúpenie po jednom pretekárovi... Väčšinou je to vcelku prirodzené,že tá selekcia príde až na posledných jazdcov. A niekedy dobré zázemie aj s nižším výkonom dá tomu športovcovi viac, ako samotní super domestikovia. Veď si stačí zobrať príklad z kanadských hokejistov, ktorí pricestovali s rodinami na MS a vyhrali ich. Však sa len stačí zamyslieť a dajte si každý odpoveď. Za akých okolností sa Vám bude lepšie pretekať? Ak máte v tíme super človeka, ktorý aj keď výkonom nie je najlepší vo vás verí a spraví všetko a možno aj viac, ako je v jeho silách, len aby ste uspeli. Alebo ak budete mať v tíme domestika výkonného ako vy, ale budete z neho cítiť určitú závisť, možno aj nenávisť a nechuť s vami spolupracovať? Že to berie len ako nutné zlo. Podľa mňa sa tá psychická stránka dosť podceňuje v tejto kauze. Keď si človek vezme, ako sa tá naša trojica radovala na minuloročných MS, ako keby to Mišo alebo Juro vyhrali sami. To bola akt úprimná radosť a spoločný cieľ. Skúste si teraz predstaviť takého Kittela a Greipela, žeby sa stretli na páske, alebo by jeden musel pre druhého pracovať. Viete si predstaviť úprimnú radosť všetkých jazdcov z Nemecka? Nie vždy mať superdomestikov znamená mať všetko. A myslím si, že zo životného hľadiska mať príjemných ľudí spoločne naladených na rovnakú vlnovú dĺžku je dôležitejšie, ako len dosiahnúť športový úspech. Podľa mňa taký Cavendish musí vo svojom vnútri veľmi trpieť, aj keď navonok to nemusí dať vedieť. Ten človek nebude nikdy spokojný. Peťo je vyrovnaný sám so sebou (odhliadnuc od výsledkov, čo je ok). A už len tí ľudia, čo mu fandia pokiaľ túžia po Petrovom úspechu viac ako on, tak tiež trpia. Potom sa tu (a inde ešte viac) rozpisujú a ventilujú svoju vlastnú frustráciu. Mali by si nájsť iný cieľ, ktorý ich bude viac napĺňať a ktorý aj môžu ovplyvniť. Napr. ja som včera mal tiež nervy, trošku som si tu poplakal (viď môj predchádzajúci príspevok), ale išiel som sa radšej previezť a hneď som mal iný cieľ a nálada bola podstatne lepšia :) Nechajte Petra jazdiť ako mu to vyhovuje. Možno by tie výsledky nemal ani také, aké má teraz, ak by bol v inom "super" tíme. Ak si niekto dokáže ešte na toto sťažovať, tak tomu už vážne nerozumiem. Iní závoďáci v kariére vyhrajú jednu etapu a oslavujú to tak, ako Peťo keď vyhrá veľký pretek. Asi sme sa príliš presýtili úspechmi, keď si toto u nevieme vážiť a hľadať za každým výborným výkonom ešte chyby a nedostatky :)
13.08.2017 - 23:34:15
011
Nebyť Sagana, tak diskusie sú mŕtve... Ja som asi slepý, ale podľa mňa Bora pracuje pekne. Dnes to stahovali ako sa dalo. A aj po iné dni to bolo fajn. Oproti Tinkoffu a nehovoriac Cannondalu je to o sto percent lepšie. A ku koncu je to jasne už Saganova parketa. Mišo pracuje väčšinou prvých sto kilometrov, keď ešte my obedujeme... Je na tom výkonnostne dobre. Tam je škoda, že je len domestik, pretože vieme, že v začiatkoch sa pekne ukazoval ako koncový hráč. Podľa mňa s Vueltou nebude problém, vyzerá, že sa tam teší. Juraj podľa mňa psychicky nezvládol TdF, sám mal skôr problém tam ísť, necítil sa dobre, ale kvôli bratovi sa spucil. No a vieme ako to dopadlo. Inak na jar podával výborné výkony, to snáď uzná každý.
13.08.2017 - 23:52:29
02
ono keby tam mal sagan takého domestika čo je tam pri finálnej selekcii s ním v posledných km, tak by to znamenalo že tiež má na to vyhrať a bolo by to potom, buď ako píše richie, alebo by po ňom hneď siahol iný tím a spravil z neho lídra... alebo by taký cyklista sám chcel preč, lebo by cítil, že má na to vyhrávať. Taký dobrý príklad z aktuálnej sezóny, ale nielen z nej, je Landa.
14.08.2017 - 00:02:16
03
Úplne si mi to zobral z jazyka (z klávesnice). Mal som to práve na Landu už rozpísané v rovnakom duchu, že práve preto sú v závere neraz len lídri bez domestikov, lebo dvaja sokovia pod jednou strechou nerobia nikdy dobrú robotu ale hovorím si, že beztak je tam toho dosť :D
14.08.2017 - 00:31:51
00
Landa bol velmi silny uz predtym ako ste ho zrazu videli ako domestika v Sky. Mohol by odist do Movistar a tam nahradi babicku.
14.08.2017 - 00:41:01
00
Ja to vidim takto- Fakt, ze mi niekto fandi a stoji za mnou, mi doda v zavere viac sil ako moja vlastna chut vitazit. Samozrejme iba v pripade, ze clovek nema naturel typu Cav. :) Sak co je viac ako potesit toho druheho. Potesit seba????
14.08.2017 - 08:52:46
00
petersa napísal:
Prečítal som si diskuziu na cycling-info.sk a zaujímvaé postrehy tam má uživatel z Česka s nickom RockyM (dlhý príspevok). Stojí za prečítanie a zamyslenie.


Ja s nim uplne suhlasim. Nik netaha tolko ludi so sebou z timu do timu. Co caka ze mu budu striedat a potom ich osoli a vyhra? Ved ten scenar je kazdemu v pelotone jasny. A nakoniec niekto zo skupiny aj tak vyhra. Dva dni po sebe to dopadlo rovnako. Pravda je ze Cancelaru som nevidel gestikulovat ze mu nechcu tahat a pritom na klasikach bol kral. Aj Peter sa za nim vyvazal x krat a nestriedal mu. Skoda ze neskoncil v Treku. Ak Bora nenajde niekoho k nemu nevidim to na dlho. P.s. uz kupili. Som si vzpomenul
14.08.2017 - 09:02:08
02
Sagan nie je Cancellara. Každý je iný, niekto to prežíva viac, iný menej. Keď Fabian negestikuloval, tak to neznamenalo, že s tým súhlasil. Obaja mali navrch niekde inde. Sagan je silnejší špurtér a Cancellara bol najlepší tempár na svete, keď zabral, tak súperi nemali šancu (alebo malú) dôjsť s ním do cieľa. Sagan má plyn, ale keď ho niekto uvisí, tak nestrieda, lebo predpokladá, že Sagan bude silnejší v špurte a chcú ho nechať sa vyvetrať nech mu uberú síl. No a ten, ktorý pošetril najviac, tak skúsi únik pár km pred cieľom ako to bolo včera.

Ledavi: neviem koľko x krát sa Sagan vyvážal za Cancellarom. Podľa mňa to preháňaš. Áno, 22 ročný Sagan veľmi nemohol konkurovať vtedy najlepšiemu klasikárovi na svete na vrchole síl... Koľkokrát za posledný pár rokov si videl Sagana sa vyslovene vyvážať nestriedať...
14.08.2017 - 09:36:06
00
Za Cancellarom na klasikach par krat a mozno bol neskuseny ale do pro tour vletel ako velka voda a nestacili sa cudovat co to je za cloveka ktory muti vodu. Aj neskor na klasikach. Ved to je jedno. Ved vzdy niekto bude vpredu a niekto v haku. Chapem Sagana ze je nastvany lebo mu nechcu striedat. A kto by striedal takemu sampionovi ked nie je jeho domestik? Kazdy vie ze v spurte ma malu sancu. A ked idu v takej skupine tak kazdy premysla ci to pusti ci pocka, a dokedy ...je to ako loteria. On to ma strasne tazke, ked je zrejme ze je najsilnejsi a sledovat kazdeho si vyzaduje silnu psychiku ktora mu obcas povoli ked to nevyjde. je
14.08.2017 - 10:00:41
00
Lenze tu islo aj napr. o to,ze GVA nechcel spolupracovat a kvoli tomu v GC stratil podium.Ale je pravda,ze tie preteky nemaju este taku prestiz,aby sa kvoli tomu pretrhol.
14.08.2017 - 10:19:47
00
http://www.cyclingnews.com/news/jan-hirt-signs-for-astana/
14.08.2017 - 10:32:04
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up