Jarná klasika 2019

01.06.2019
3. kolo - Road Cup 2019
Preteky jednotlivcov
Poprad (Slovensko)

Propozície
prsat zacalo v kezmarku...potom uz v kuse v burke ...a boli tam tusim aj ladove krupy :tmi:
28.05.2011 - 16:58:34
00
uzasny zavod za nami ...

startovne 20 ecok ...v taske banan,ponozky,nejake tabletky a 10g iontaku
obed riedka polievka dala sa zjest...rizoto suche fuj...napoj ziaden sak prsalo ... :envy:

zmocenych a zmrznutych pretekarov casnik nepusta do restiky v ktorej je aj tak kosa ...

a to sa este usporiadatel na starte vyhraza ze ak nahodou niekto spadne tak to bude posledna JK :tmi:

cesta po cyklistickom chodniku ...maju stastie ze tam este neprsalo inak masaker ...

Buduci rok Dakujem neprosim ...


Vitim ze Specialized Pitko sa nepoucil...skoda krasna trasa ale preco z tohto preteku citit jedine ... Zarobit za kazdu cenu :(
28.05.2011 - 17:42:32
00
chvala bohu ze som to o tych padoch prepocul ....
z mojho pohladu celkom ok ale ten dazd to bolo ako za trest , ako hovorieval forest gump prsal zhora zdola zo strany dazd bol pichlavy studeny atd
a ten zaver no tak to uz som mlel z posledneho ani tak nie zasob energie ale skor aby som nenakupil poriadny krc ale iba ten hrebienok :whew:
28.05.2011 - 17:55:22
00
Každý sa sťažuje, nadáva tu každý na to, ale aj tak štartujú :-).

Mne sa pretek PÁČIL! Videl som dva pády, asi také ako na úplne každom inom preteku. Štartovné trochu vysoké, ale čo sa dá robiť. Zase ani inde nie je najnižšie.

Konkurenica nenormálna, vypretekal som sa do sýtosti. Počasie mi takéto vyhovuje, mám rád extrém. Ďakujem, aj o rok prídem rád.
28.05.2011 - 18:48:24
00
ale tak ja som sa az tak vela nie iba na dazd hehe, inak kedy budu vysledky na webe ?
28.05.2011 - 18:56:42
00
Veľké žlté šípky na ceste, na každej križovtake policajti! Tradične dobrý bufet v cieli kde som si dal prvú tohtoročnú dyňu. Jedlo sa im toho roku nevydarilo, minulí rok bolo lepšie. Ale čo v kuse každý nadáva, tak proste neprídite a hotovo. A keby aj začalo pršať skôr a išiel by sa aj cyklochodník v daždi tak by sa nič také nestalo. Piťko dobre povedal, že stačí pretekať až do Štiavnika, ale to si musia tý makači z Poľska uvedomiť.
28.05.2011 - 19:08:39
00
čo sa týka preteku tak som chytil jamu a následný defekt na 50km takže som sa veľmi nevyzávodil, počasie bolo extrémne v druhej polovici trate ale tak s tým veľmi nič nenarobíme. ten chodník nebol zlý, dobrý asfalt jedine čo môžem vytknúť sú tie drevené mostíky, ak by pršalo už tam. no a tí čo píšu že všetko je na hovno, skúste sa zamyslieť koľko taký pretek stojí úsilia a peňazí. Ja osobne dám 20e za pretek ako je jarná klasika už len preto že vôbec také dačo je na slovensku. samozrejme nie je to málo ale predsa nikto preteky nebude organizovať zadarmo.
28.05.2011 - 19:36:03
00
čo sa týka preteku tak som chytil jamu a následný defekt na 50km takže som sa veľmi nevyzávodil, počasie bolo extrémne v druhej polovici trate ale tak s tým veľmi nič nenarobíme. ten chodník nebol zlý, dobrý asfalt jedine čo môžem vytknúť sú tie drevené mostíky, ak by pršalo už tam. no a tí čo píšu že všetko je na hovno, skúste sa zamyslieť koľko taký pretek stojí úsilia a peňazí. Ja osobne dám 20e za pretek ako je jarná klasika už len preto že vôbec také dačo je na slovensku. samozrejme nie je to málo ale predsa nikto preteky nebude organizovať zadarmo.


Jarnu klasiku som jazdil az na tento rok vzdy ale musim povedat ze organizacne okrem narastu startovneho posledne dva rocniky zaznamenala len pokles... poslden dva rocniky sa nedbalo o bezpecnost- nechranene prejazdy nabiehanie aut jazdcov do balika atd adt nezaujem v cieli... proste pokles..
preteky organizuejm tento rok 525 ludi narast ucastnikov..
za 15 eur ponozky, Liter Rauchu, tycinka, energetak, 10 E zlavovy poukaz, smernici na trati v cieli kvalitne jedlo, tombola... a sprchy..! staci??
na jarnu sa rad vratim ale po dva roky som mal pocit ze slo o zaplata uz rychlo chod het..asi taky dojem.. Prve co tu citam ze bezpecnost sa zlepsila.. aspon daco
krasna trat a hrebienok nemaju chyb..zial v cieli okrem prvych 5 uz o ostatnych vobec nejde, ziadna sprcha a celkovy dojem bol ze je to silene..kedysi byvalo spolocne vyhodnotenie tombola, akesi srdecnejsie..
28.05.2011 - 19:47:11
00
Tak som rad ze nemam co lutovat.Tatry tour si ale nenecham ujst. ;)
28.05.2011 - 19:55:47
00
No kedze to bol de facto moj prvy pretek (ak neratam vozenie sa v Moldave minuly rok) som si az tak vela nezazavodil :)
V kazdom pripade pocasie, ako uz niekto spomenul, extremne. Mam taky pocit, ze od 30km sa striedal dazd, s prietrzami a obasnymi krupami. Organizacia podla mna vyborna. Kazda krizovatka odstavena a okrem cyklistov fizli pustali aj doprovodne vozidla, znacenie absolutne OK.

K trati len tolko, ze pred obcerstvovackou absurdna 3 zakrutova stojka (aspon pre zacinajuceho cyklistu - pre mna). Zo Stole na Vysne Hagy mi totalne doslo a ten Hrebienok... to je taky charakterovy kopec na zaver - zosadnem, alebo nezosadnem (nezosadol som) :)
Prijazd na ten chodnik mi trosku zdvihol adrenalin, ale inac ziaden problem. Prilis vela keci sa okolo toho popisalo, clovek tam ide ako na popravu a pri tom je to absolutne bezproblemove.
Hned ako som v cieli zosadol ma chytila triaska od zimy, ale inak SUPER PRETEK.
Ak budem o rok stale jazdit, urcite pojdem opat.
28.05.2011 - 20:54:46
00
Nerad kritizujem a presne viem co takyto pretek obnasa ...
ja iba konstatujem ako bolo :)

inak policajsti sa skor skryvaly pred dazdom ako riadily premavku ...v kezmarku to bol slalom pomedzi auta :( je to tazke ked mestky policajti robia pracu dobravnej policie :(

k organizacia tradicne na urovni Jarnej Klasiky ...nic navyse a nic menej ako ine roky ...

pocasie paradne prave cyklisticke este viac stazilo pretek a ukazalo sa kto nato ma fyzicky a hlavne moralne jazdit v takej kose a dazdi pomedzi hromy a blesky ,ladovu smrst...

vsetci ktory dosli zdravy do ciela si zasluzia na buduci rok min zvyhodnene startovne :)
28.05.2011 - 21:57:27
00
kedze sa tu vyjadrilo zopar ludi co islo par pretekov, vyjadrim sa ja co som ich isiel trochu viac :)

...dnes to bol jednoducho mordor, v tej zime a prietrzi mracien to nemalo nic spolocne s moralkou ale s tym aby clovek prezil. ked tu niekto pise ze ten cyklisticky chodnik bol OK, tak tam malo asi trochu sprchnut aby ste sa presvedcili o opaku. keby su tie drevene mostiky mokre, garantujem vam ze :tmi: ...problem s tym mali aj ludia na spici nie este trosku vzadsie, zopar fraktur by sa asi postastilo

k pocasiu...kazdy mal asi rovnake, ale ked od vas buchne blesk tak 100 metrov, to uz povazujem za viac ako extrem. Hrebienok je pekny dojazd, ale ked si spomeniem na hodiny fyziky a co to o spravani sa bleskov, bol to obrovsky risk nechat tam ciel preteku. uplne by stacil ciel tam kde bol aj start a ludia by nemuseli zmrznuti na kost este schadzat ten zjazd.

no a co sa tyka mna, prehovorili ma na start. za Kezmarkom v najazde na tu uzku cestu som dostal defekt tak som trosku musel prifuknut ( trochu tmelu v galuske pomohlo ) a prvykrat som dobre v tom lejaku vymrzol. islo sa mi celkom dobre, ale bohuzial spicu som v tom stupani okolo smetiska nestihol tak o 20m tak som zostal v druhej skupinke. odtial sa islo celkom fajn. pred Sunavou uz celkom zima no a v Strbe som robil crash-test Lightweightom. nejaky ludia predo mnou si na tej krizovatke dolava skrtli o seba ( doteraz nechapem ako sa im to podarilo ), trafili aj mna a uz som tusil ze to neustojim. tak aspon ten vysoky obrobnik som stihol skocit, ale nakolko rychlost bola celkom slusna, tomu muriku na plote som sa uz nevyhol. tak 2 minutky som daval dokopy seba a bike a ked som potom na neho nasadol, bol som tak premrznuty ze ma tak neskutocne triaslo od zimy ze som nedokazal drzat riaditka a ani rovny smer na bicykli. dakujem ludom co ma autom zobrali do ciela :bow: ( modre pery a nechty som mal este pol hodinu potom, aj ked som sedel uz vo vykurenom aute )
28.05.2011 - 22:43:25
00
matt suhlasim, ze za mokra by bol ten chodnik asi neprijemny, ale neprsalo tam, cize preco rozoberat, co by bolo ak by bolo.

Bol s nami kamarat autom, nastastie len ako psychicka podpora (kedze nikto z nas nepichol). Pomahal menit dusu asi 3-4 inym pocas preteku a presne toto spominal. Ludia co zosadli z biku neboli schopni pomaly dusu rozbalit, nieto ju vymenit a nafukat, tak sa triasli.

btw vysledky: http://www.tatrytour.eu/?id_menu=64778
29.05.2011 - 08:13:14
00
no tak 124ty som skoncil zo 151 dost zle umiestnenie ,nabuduce musim pridat :D
29.05.2011 - 09:15:34
00
hadaj kto dosiel pred tebou 8)
vobec si nemyslim, ze zle umiestnenie... ja som rad ze som dosiel.
porataj tych co nedosli ;)
29.05.2011 - 11:22:12
00
keyboard_arrow_up