kkk55 napísal:
mna Armstrong nezaujima kludne nech ho aj ukrizuju. Isiel do toho s tym rizikom, tak nech pika. Ale co ma znechucuje, tak to je kam to vsetko speje. Uz len dufat, aby moje decko nechcelo byt sportovcom. Mozno by som mu musel zvysit vreckove, aby malo na EPO ci ine sracky... Alebo ho dam radsej geneticky vylepsit? Hmm to je dilema. A mozno casom nebudu najlepsi ti co na sebe naozaj makaju + nejake predpoklady a talent, ale ti co maju prachy a zaplatia si kvalitnejsiu "upravu".
Tiez nechapem ako moze mat niekto radost z vitaztva, ked vie ze podvadzal. Ako si vlastne moze mysliet, ze je naozaj najlepsi?
A este jedna vec, co ti co chcu hrat cistu hru? Budu vzdy niekde v uzadi nosit bidony, alebo radsej dorovnaju sily a nieco do seba nasypu?
Ja som za to, aby to prekopali co to da, aby dostal co najvyssi trest spolu s dalsimi sypacmi a tiez timy co ich zamestnavaju. Kludne nech aj cyklistiku vylucia z OH ved toto tam nepatri (aspon podla mna).
viac-menej súhlasím so všetkým čo si napísal. neviem si predstaviť, že aký normálny rodič by dal v tejto dobe dieťa na cyklistiku. výroky typu profi cyklistika/šport sa nedá robiť bez dopovania sú kraviny. dá sa, pri nižšej intenzite a vôle hrať podľa pravidiel. a výroky typu všetko je to kvôli peniazom môže byť pravdivá diagnóza ale slabá výhovorka. kultúra v športe/spoločnosti sa určite nezmení, keď sa budú glorifikovať a všemožne ospravedlňovať podvodníci. to nie je žiadne ospravedlnenie, že aj ostatní sypali.
tiež si myslím, že trest za doping by sa mal zvýšiť aspoň na 4 roky, to by si rozmysleli či im to za to stojí. pri terajších 2 rokoch to dosť jazdov asi berie ako akceptovateľné riziko. pri ďaľšom prehrešku doživotný dištanc nielen ako jazdec, ale na celkové pôsobenie v športe (manažér, tréner, agent, funkcionár atď). a osobne mi vôbec nebolo proti vôli ako UCI nedávno odstavila Kaťušu, údajne kvôli tomu, že v istom období mali ich jazdci najviac dopingových káuz. Giro im tento rok ani neposlalo pozvánku. to si potom aj tímy rozmyslia akých jazdcov si zaplatia a akým spôsobom ich budú viesť.