Tak dnes opäť parádička. :wink:
Lance neskončí celkovo tretí na to som ochotný sa s katkom aj staviť. :lol:
Tých 30 sekúnd čo naňho stráca Frank mu určite dajú bratia v sobotu a bude to spravodlivé.


Naposledy upravil triki dňa 23.07.2009 - 18:01:35, celkovo upravené 1 krát.

23.07.2009 - 17:43:34
00
no ale ani ja by som na to nestavil, i keď si myslím, že Contador, ak sa zajtra nič neudeje, im s tou obhajobou výrazne pomôže...
23.07.2009 - 17:56:48
00
Inak Velits dnes 28 čo je podľa mňa výborný výsledok.Kreuziger až 53 čo je sklamanie.
Dúfam,že v Columbii pôjde hore.
23.07.2009 - 18:00:46
00
http://teamradioshack.com/getready/
23.07.2009 - 18:11:57
00
Alberto do Garminu.
23.07.2009 - 18:22:23
00
http://teamradioshack.com/getready/
ak som spravne pochopil tak je to lancov novy team?
23.07.2009 - 18:28:22
00
bobo:
Neviem, či sme pozerali tú istú etapu, ale v tej mojej bola vpredu na poslednom kopci štvorica Andy, Frank, AC a AK. Stíhaš? :D
Andy a Frank sú súperi. AK je najlepší a možno aj jediný kamarát AC v Astane (to, že najlepší som si nevymyslel, povedal to AC).
Po kopci už je do cieľa len klesanie, takže ideálna situácia na víťazstvo.
AK aj keď je super domestik, potrebuje k zmluve aj nejaké výsledky (spomeň si na Ferryho Raboňa keď mu končila zmluva v HighRoad a rokoval o novej - všetci piati športoví riaditelia vrátane lídrov ho chceli, ale majiteľ so zmluvou špekuloval, pretože nemal žiadny výsledok - vždy došiel v "tabaku". Pozri si dnes jeho výsledky - už sa snaží ísť aj na výsledok, pretože túto situáciu už asi nechce zažiť).
Vráťme sa k TdF - si AC, žltý si udržíš a pomôžeš kamarátovi, bez ktorého by si ten žltý dres asi nemal. Neurobíš to?
Sorry, keď je to dlhé, ale polopatistickejšie to už fakt neviem.
BTW, už je to aj tak minulosť.
23.07.2009 - 18:44:47
00
Takže dnes Peťo ukázal, že je aj dobrý časovkár. Perličkou je, že traja Milramáci sa zmestili do troch sekúnd! To sa často nestáva.
23.07.2009 - 20:00:21
00
bobo:
Neviem, či sme pozerali tú istú etapu, ale v tej mojej bola vpredu na poslednom kopci štvorica Andy, Frank, AC a AK. Stíhaš? :D

Co by som nemal chapat? Do posledneho kopca isli spolu 4 a zjazdovali 3. Preco? Takto sa pomaha "najvacsiemu" kamaratovi? Ak AC povie na adresu AK ze je to jeho najvacsi kamos, to ma asi taku vahu, ako ked herecka v zabavnom programe vychvaluje inu herecku a vravi o nej, ze su to najvacsie kamaratky na svete. Ale no iste, stara mama. Este pred rokom si nevedeli prist ani na meno. :-) AC uverim az ked to povie, ci potvrdi AK.
Ohladne zmluv a spekulacii s novou zmluvou. Je to rovnake vsade aj vo firmach. Nadriadeni, kolegovia ta chcu ale riaditelia ci predstavenstvo sa radsej pozeraju na cisla (v tomto smere su vzdy tak trosku natvrdli). Ale to je v poriadku, v biznise sa na sympatie nehra. Ak by aspon teoreticky toto AC vedel a velice chcel Klodenovi pomoct, rozhodne nemal nastupovat, ale pekne sa cely cas vetrat spolu s AK v haku za bratmi šlekovcami a potom ich pred cielom spolu trhnut, ak by sa dalo. Hop alebo trop. Vies co si skor myslim o jeho utrhnuti? Ze chcel co najviac odskocit LA, ktoreho stale vnima ako najvacsieho konkurenta. Aby este viac zdoraznil, aky je on king-kong. Po dnesnej casovke s tym uz hadam prestane. :-)
Ani sa mu vlastne necudujem, ved cely cirkus TdF sa toci iba okolo LA :-). No koho by to nesralo?
23.07.2009 - 21:22:55
00
Bobo, neser ma... Odzadu:
Ak by nebol LA, tak Giro aj TdF by sledovalo omnoho menej divákov, bolo by v hre menej peňazí od sponzorov. V tomto cyklistike významne pomohol. A to ho tiež nemám rád.

Jazda do kopca je o tempe - nasadí sa strojové tempo a komu dôjde, ten sa odporúča. Občas si síce niekto nastúpi, ale ak je nezaujímavý, tak sa na špici nevzrušujú. Tých dobrých vrchárov najlepšie rozhádžeš zmenou rytmu, nástupmi a spomaľovaním. A presne toto urobil Contador. Videl, že bratia toho majú toho plné zuby, tak im nastúpil. Museli zmeniť rytmus, ísť po ňom a tým sa ešte viac vypľuli. A Kloden si išiel svoje strojové tempo. Keď ho bratia dorazili, tak doslova pribrzdil. Bratia tiež, nemali už na to, aby pokračovali. Lenže Kloden uz tiež nemal na to, aby udržal tempo a doskočil si k nim. Contador sa furt obzeral, kde je. Kloden mal už tak prasknuté, že asi aj bez nástupu by sa bol odporúčal. Contador sa ani v zjazde nejako neponáhľal a obzeral sa, či Kloden neožije a nedorazí ich. A keďže neťahal špice, tak nechal Schleckovcov vyhrať. Medzi profíkmi je to bežné, že žltý, keď to nepotrebuje, nebojuje o prvé miesto - Armstrong v žltom tiež nechával vyhrať Pantaniho, Bassa a pod. Samozrejme, urobil divadielko, zdvihol pred páskou manifestačne zadok zo sedla, ale to bolo všetko...
A či bol Armstrong nebezpečný pre Contadora? Jazdia vedľa seba skoro tri týždne, takže ho má už určite prečítaného - vie kde má LA hranice. A preto ho LA nejako nevzrušuje, vie, že na neho má a nemusí sa ho báť.
23.07.2009 - 21:54:21
00
No ja tu tie pripomienky a postrehy len čítam a ako amatér si moc nedovolím vyjadrovať sa. Ale joko to teraz dobre napísal. Kto bajkuje aj do kopca, vie, že ak náhodou príde kríza, tak neprichádza pomaličky 15-30min. Ona na teba drbne z ničoho nič. Ak ideš mimo pretek na pohodu, tak zastaneš, dáš keksík. Ale ak ti ide o miesto v takomto preteku, tak vždy musíš hrať na pomedzí medzi vlastným ideálnym aeróbnym šlapaním a na trochu zvýšený výkon, ak sa snažíš držať vlastných aktuálnych súperov. A mne sa zdalo, že v tom jedinom výpade, ktorý v stúpaní nasadil alberto, presne v rovnakom okamihu na klodena došla kríza a jednoducho, keby sa posral, tak na tých troch v danej chvíli nemal a musel upustiť od trochu vyššieho výkonu a dostať sa do svojho aeróbneho tempa. A keď to AC zbadal, hneď upustil od snahy dupať ako divý a stále sa otáčal, či to kloden nedobehne. No a ten to dobehnúť v danej chvíli jednoducho nemohol.
ps" pri skialpinistických pretekoch sa vačšinou súťaží v dvojiciach. A ak náhodou na jedného dôjde kríza, tak sa stáva, že druhý si ho cvakne na špagát a pomaáha mu ťahať do kopca.
Takže bobo. Jedinú chybu, ktorú tam alberto urobil, bol fakt, že so sebou nezobral šnúru a klodena za seba necvakol. Lebo AC je tak nadupaný, že si myslím, že by to utiahol aj tak. :wink:
23.07.2009 - 23:36:01
00
Kto vie, ako to vlastne bolo...

http://sport.pravda.sk/napatie-v-astane-kvoli-contadorovi-prisla-o-podiove-umiestnenia-pxj-/sk_rsport.asp?c=A090723_112729_sk_rsport_p09

Stačili však tri dni, aby sa v kazašskej stajni objavil ďalší problém - Contador vo včerajšej etape nedodržal taktické pokyny. Svojím útokom odstavil spolujazdca Andreasa Klödena a s najväčšou pravdepodobnosťou ho pripravil o miesto v prvej trojke.

Netímový krok sa nepáčil viacerým členom stajne, ani šéfovi Astany Johanovi Bruyneelovi. "Dostávam veľa otázok, prečo AC (Alberto Contador) zaútočil a opustil Klödena. Tiež na to nemôžem prísť," napísal na Twitteri Lance Armstrong. Keď mu jeden užívateľ pripomenul, že ani on nečakával na Herasa alebo Landisa (bývalých spolujazdcov v US Postal a Discovery Channel), Američan odpísal: "Nie, ale vždy som poslúchal tímové pravidlá. Vždy."

Poznámku si neodpustil ani ďalší člen tímu, Levi Leiphimer, ktorý musel z pretekov odstúpiť po nepríjemnom páde minulý týždeň. "Ak Andreas prehrá boj o tretie miesto o menej ako dve minúty, budeme vedieť, kde ich stratil..."

Čo sa presne stalo? Astana mala 17. etapu pomerne dobre rozbehnutú, necelé dva kilometre pred vrcholom Colombiere sa Contador s Klödenom držali za bratmi Schleckovcami. Keď sa zdalo, že Luxemburčania skupinu - napriek pekelnému tempu - neroztrhnú, podnikol Contador útok. Schleckovci sa udržali, Klöden však nie.

Nemecký cyklista začal rýchlo strácať - do cieľa prišiel so 147-sekundovým mankom, čo ho zrejme bude stáť pódiové umiestnenie.

Na veľmi dobre spolupracujúcu trojicu nestačil ani Armstrong - jej náskok začal tesne pred vrcholom skresávať, v záverečnom zjazde sa však Schleckovci a Contador opäť vzdialili.

"O útoku na Schleckovcov som sa rozprával s Johanom Bruyneelom, cieľom bolo získať minúty (na Wigginsa, výborného časovkára - pozn.). Na stúpaní som sa bavil aj s Klödenom, povedal mi, aby som to skúsil," obhajoval sa Contador. "Myslel som, že pôjdem sám, ale bratia (Schleckovci) sa dokázali vrátiť. Keď som videl, že Andreas nemôže pokračovať, bolo už príliš neskoro."

Bruyneel však Španielovi zaútočiť neodporúčal. "Povedal som (Contadorovi): 'nemusíš dnes útočiť, aby si vyhral Tour de France.' Pred Bradleym Wigginsom, ktorý nám robil najväčšie starosti, mal dostatočný náskok," povedal šéf stajne. "Je trochu škoda, že sa Andreas neudržal, pretože si myslím, že sme mohli byť v celkovej klasifikácii prví, druhí a tretí."

Contador trvá na tom, že jeho útok bol rozumný a že sa s Klödenom dohodol. Médiá však špekulujú, že Španiel sa s Bruyneelom ani Armstrongom už nepotrebuje baviť v rukavičkách - obaja totiž z Astany odchádzajú do nového tímu.

"Nemôžete vyhrať všetko. Naším zámerom je vyhrať Tour, dnes sme urobili veľký krok dopredu. Keby sme chceli všetko, mohli by sme skončiť s prázdnymi rukami a to nechceme. Cieľom je vyhrať Tour," povedal po etape diplomaticky Bruyneel.
24.07.2009 - 00:08:18
00
joko, vypni si zlcnik, lebo ta uz nabuduce dole Babou tahat nebudem. Zmenim tempo a utries si akurat tak usta. :-)
Zmenou rytmu pomozes akurat tak rovnako namakanemu, ako si ty sam. Nie niekomu, kto robi celu tour pre team lokomotivu a strojove tempo je pre neho jedine, o co sa moze opriet.
Neriesim dojazd do ciela, riesim rozpor, medzi tym, co AC hovori a co na bicykli v skutocnosti robi.
24.07.2009 - 07:15:24
00
Neviem prečo tu riesite AC a jeho nástup z toho co som videl tak AK na viac nemal a myslím si ze ak keby Alberto nenastupil tak AK by nevydržal až na Columbier a skôr či neskor by odpadol mal uz toho plné ''kecky'' a uz ked porušil alberto tymovu taktiku tak co spravil LA ked sa v tej veternej etape odtrhol tiež mal čakať ?
24.07.2009 - 07:58:02
00
Alberto do Garminu.


Tomuto som nepochopil resp. takuto spravu som nezachytil. Mozes prosim dat blizsie info?
24.07.2009 - 08:51:27
00
keyboard_arrow_up