Nie je to celkom tak... Bidony sa odhadzujú pri divákoch - zbierajú ich na pamiatku, prípadne aj používajú. Za stacionárnymi bufetami je vyznačená zóna na odhadzovanie odpadkov - to organizátori vyčistia. Na Okolo Švajčiarska, aj na teraz prebiehajúcom Okolo Rakúska je za odhodenie odpadu mimo vyznačenú zónu tvrdá pokuta, pri opakovaní diskvalifikácia. Možno aj na iných pretekoch. Len na Slovensku to tak nie je...
najviac bidonov som našiel po okolo slovenska na rovine medzi dedinami v priekope a ani jeden nebol od slovenského tímu, bufet v tom úseku tiež samozrejme nebol
zvláštne že sa tu randy spýtal či je to na cyklistike zakázané a teraz som tu za najväčšieho bordelára, len preto že som mu povedal, že to zakázané nie je, až na výnimky. ale tu to všetci čítajú ako by som ja bol najväčší bordelár na svete
lebo som to videl v TV, tak si pod
dres beriem na preteky ešte aj odpadky z domu a rozhadzujem ich kade tade po trati aby som bol viac pro, lebo ja som presne ten kktko čo má potrebu sa hrať na profíka
taktiež je zvláštne, že slovenský organizátor za drahšie štartovné ako v česku nevie upratať trať o polovičnej dĺžke ako čechách, kde napríklad na krušnotone bola po pretekoch prepravka s bidonmi pozbieranými okolo trate a každý si tam mohol nájsť práve ten svoj..
edit: ešte ma napadol príklad vlani z krušnoton, keď už sa odkazuje na ten západ, nemec čo to vyhral a bol s nami v skupinke mal doprovodné auto, vždy nás obehli a potom mu veci podávali staticky vybehnutí z auta, podali mu plnú hrsť rôznych traťoviek, on si to prebral, vybral si jednu a zvyšné hodil ani nie kraj cesty ale rovno pod seba...