Kristina napísal:
Ja som ani Avermaeta celé preteky nevidela. S tým rozdielom, že jeho ani na konci pretekov :)

Veľmi trefná poznámka,ešte by som k nej doplnil iné vyjadrenie GvA,keď povedal,že Sagan jazdil celé preteky defenzívne a nakoniec vyhral.Keby to povedal niekto iný,tak mávnem rukou,ale že to povie akurát najväčšia pijavica v pelotóne,tak to ma pobavilo.Namiesto toho,aby uznal,že dnes na Sagana nemal nik z Belgičanov,tak vypotil túto trapnosť.No frustrácia zjavná.
Ďaľší ,,veľkohubý hrdina" pán Matthews,ktorý pred Ms povedal,že má takú formu,že môže zdolať Sagana-tak ten brutálny rozdiel niekoľkých metrov medzi nimi,ho vrátil späť do reality.Ten jeho kyslý ksicht v cieli bol veľavravný.
Som veľmi rád,že na stupňoch víťazov,nebol nik z Frantíkov a Belgičanov,(ktorí zosnovali ten komplot na TdF),krásna satisfakcia za výlúčenie.
Juro včera fantasticky,vôbec som nečakal,že tam v poslednom kole ešte niekto bude, :bow:
Mať 27 rokov a byť 3x majster sveta,to už rozum neberie,veľmi dúfam,že sa mu podarí do konca kariéry vyhrať na OH.ĎAKUJEME,Peter(za všetkých nás fanúšikov,ktorí sme mu včera držali palce) za úžasné emócie a super výkon.


Naposledy upravil Optimus dňa 25.09.2017 - 12:19:25, celkovo upravené 1 krát.

25.09.2017 - 12:08:07
015
Uz aj na uvodnej stranke MTBikera prave pribudla aspon nejaka zmienka, ze vcera boli MS. :rofl:
25.09.2017 - 12:19:19
00
Optimus . Ten komplot zosnovali anglani.
25.09.2017 - 12:26:24
00
GVA je mi viacmenej ukradnutý, ale zas ten citát si vôbec nevykladám zle :^)
„Sagana som celé preteky nikde nevidel. Prvý raz som si ho všimol štyri kilometre pred cieľom a potom sa mu podarí vyhrať. Peter dominuje cyklistike a na šampionátoch sa mu neuveriteľne darí. My sme na viac dnes nemali. Robili sme, čo sa dalo,“

to vôbec nemusí znamenať že dehonestuje jeho víťazstvo, alebo mu vracia Peťove poznámky o nespolupráci v niektorých pretekoch.. ten citát sa dá pochopiť aj ako poklona pred jeho taktikou v tom závode.. že proste absolútne nepúta pozornosť, ukrýva sa a potom keď na neho "zabudnú" zayebe plný kotol.. veď na hrubú prácu v balíku sú iný jazdci..
25.09.2017 - 12:45:35
010
Jezus napísal:
To zavretie som teda nevidel. :) Mal uplne volny priestor a bol priamo za Petom. Ale aj tak moze byt spokojny. Richmond dva roky spät druhy (vyhral sprint balika za Saganom), Doha rok spät stvrty, teraz Bergen treti. V podstate som si to ani doteraz neuvedomil, ale ma velmi kvalitne vysledky z MS. A prehra s Petom je stale lepsia ako s nejakym nahodnym stastlivcom co cely rok nic neukaze a raz sa mu zadari. Taka prehra by Matthewsa stvala asi o dost viac. Ale od Van Avermaeta sa asi cakalo trochu viac, aj ked sieste miesto je tiez velmi dobre. Napr. Stybar bol v rozhodujucom momente este priamo za Saganom, ale potom isli vsetci cez neho. Bol to sprint na max. vykon / hrubu silu.

Mne reakcia Matthewsa prišla ako úplne znechutenie po tom, čo mu všetci hovorili, že je nástupca Sagana a že je lepši, až tomu začal aj sám veriť. A potom vidí kúsok pred cieľom, ako sa mu vzďialuje Petrova riť, lebo mu nestíha ani háku.
25.09.2017 - 12:55:03
00
julo93 napísal:
Tak mna to obmedzovalo pri treningu tak som to zacal riesit. Dava sa na to salbutamol v inhalatore.

tak mna nie, mne to nabehne len ked si dam napr 100km niekde teste nad hranicou anp, pri beznom vyjazde alebo malo km ani nie
25.09.2017 - 13:01:30
00
slavomirk napísal:
Optimus . Ten komplot zosnovali anglani.

Ledavi - ja som mal na mysli tú 10 člennú jury,ktorá o tom konkrétne rozhodovala,kde bol šéf Belgičan,potom 7 Frantíkov a ešte 2-ja rozhodcovia už nepamätám odkiaľ.Ale však to už je teraz jedno ;)
25.09.2017 - 13:05:12
01
Avermaet priznal ,že je proste jeden z najlepších v súčasnej generácii a bol lepši ako všetci ostatní. Technicky mu Peter zdrhol v poslednej zákrute a tym stratil kontakt a bolo po všetkom
viac tu: http://www.cyclingnews.com/news/worlds-van-avermaet-and-gilbert-come-up-short/
25.09.2017 - 13:10:33
00
Este nejake vyjadrenia k MS:

https://www.cycling-info.sk/spravodajstvo/cyklisticke-preteky/5693-ms-sagan-prepisuje-historiu-duhovy-dres-nemeni-majitela-v-spurte-porazil-kristoffa

Erik Baška
"Odstúpil som, lebo som už mal unavené nohy, začínal som dostávať kŕče, preto nemalo zmysel pokračovať. Dovtedy som sa snažil pomáhať, ako som mohol. Od začiatku som sa snažil jazdiť šetrne a stále som chcel mať okolo seba Peťa, aby som mu vedel pomôcť, keď bude treba. Na okruhu bolo dôležité, aby ste si vybudovali pozíciu pred tými tromi stúpaniami, ale pri tejto snahe ste míňali energiu. Od začiatku sa išlo veľmi rýchlo, neboli to jednoduché preteky a na konci zostali v balíku len tí najlepší cyklisti."

Marek Čanecký
"Na začiatku to malo očakávaný priebeh. Do úniku sme pustili jazdcov z tých menších krajín. Aj ja som sa snažil kontrolovať, aby sa dopredu nedostali silní reprezentanti. Potom si vybudovali utečenci 10-minútový náskok a v balíku jazdili českí jazdci. Postupne sa začalo tempo zvyšovať a na najťažšom kopci sa išlo veľmi rýchlo, úplne na doraz. Mojou úlohou bolo, aby som sa pohyboval okolo ostatných chalanov, spolu s Patrikom Tyborom, do tých 170 kilometrov. Potom to mali prebrať Michael a Juraj. V takýchto dlhých pretekoch zohráva dôležitú úlohu strava a pitie a mne na konci jednoducho došli sily. Nie som spokojný s výkonom, nemal som nohy, nesadol mi celkom deň, ale snažil som podať maximum pre tím."

Patrik Tybor
"Zo začiatku to bolo celkom dobré. Spolu s Marekom sme mali strážiť, aby sa dopredu nedostali kvalitní jazdci, čo sa aj podarilo. Potom začala ťahať česká reprezentácia a postupne sa zrýchľovalo. Pred pretekmi sme mali jednoduché pokyny, aby sme čo najdlhšie vydržali pri Peťovi. Okruh je dosť ťažký, ale záleží aj od toho, aký má človek deň. Ja som mal dnes ten horší a tak to aj dopadlo."


https://www.cycling-info.sk/spravodajstvo/cyklistika-novinky-zo-sveta/5849-reakcie-prefikane-neviditelny-sagan-zavrsil-hetrik-pretoze-sa-nebal-prehry

Alexander Kristoff
"Dúfal som, že Sagan nie je za mojím kolesom, ale niekto iný. Lenže bol príliš blízko. Ak by to bol trochu dlhší šprint, tak by som to možno dokázal, ale možno by to znova lepšie načasoval a urobil lepší šprint. Je zaslúžený víťaz."
"Mal som dobrý šprint a nebolo to o tom, že by som už nevládal. Ale Sagan mal väčšiu silu a možno bol čerstvejší. Vyhral tretíkrát a na takýchto podujatiach je najlepší. Určite som smutný a sklamaný, ale to mi teraz nepomôže. Zároveň som vedel, že na tejto náročnej trase pôjdem na hrane, takže z tohto pohľadu som šťastný."
"Siahal som na životný výsledok na domácej pôde. Vždy to budem brať ako premárnenú príležitosť."

Michael Matthews
"Som rád, že som na pódiu, ale bola to chyba. Veľa som doskakoval chalanov, čo útočili, ale reálne neodišli. Pelotón zostal príliš veľký, a tak som mrhal energiou. Sagan stále sedel vzadu a hral na to, že sa skupiny spoja. Možno som to tiež mal urobiť, ale už to nezmením."
"Som frustrovaný. Minul som veľa energie na návrat, a práve vtedy začal šprint. Ťažko povedať či by som na to mal s ušetrenou energiou, ale veľmi rád by som to skúsil."
"(Peťo) Skvele časuje formu a pravdupovediac som ho celý deň nevidel. Dnes sme sa nesústredili na iných, ale len na náš výkon. Žiaľ, nestačilo to. Nie som si istý, čo chýbalo. Musíme prehodnotiť, čo ešte môžem spraviť vo finále navyše."

Matteo Trentin
"Viem, že je to dobrý výsledok, ale keď máte dobré nohy, tak je to veľké sklamanie. Úprimne, na boj o víťazstvo som nemal. Sagan a Kristoff otvorili šprint a vzdialili sa od nás všetkých. Ale mal som na zisk bronzu, čo teraz ťažko znášam."
25.09.2017 - 13:15:15
02
Aspoň spoznali čo je to byť pijavica a iba sa nechať voziť, robili to celú sezónu Peťovi a teraz sa im to vrátilo. Zrazu sa im nepáči, že sa celý závod len vozil, a druhí ťahali, šmejdi.
Vyjadrenie plačka alias Cavendish-a by nebolo? Keby tam bol, určite by "vyhral"...
25.09.2017 - 13:44:27
01
Neviem ci to tu bolo :-)

25.09.2017 - 13:46:42
00
Vcera v Bergene pretekal aj Saganov kolega z timu Bora Hansgrohe,Lukas Postlberger .
Prisiel do ciela v skupine spolu so Saganom , len tak so zaujmu som si spravil analyzu casti posledného kola, ked
sa uz islo o vsetko.

Tie waty su nenormalne
vybraný TOP úsek:
2.2 km stupavy usek s prevysenim 53m cas 3min:40
priemerna rychlost 37km/h
priemerne Waty 698 !!!!!! a držal to cca 4minuty!!! vrámci toho nástup vyše 1300Watov a to všetko pri
priemernom tepe 170 uderov za minutu

Cele posledne kolo 19.1 km za 24:34
priemerna rychlost 47km/h
priemerne Waty 450 !!!!!! vrámci toho nástup vyše 1353Watov
pri priemernom tepe 171 uderov za minutu

Títo mládenci sú v absolutne bláznivých výkonových sférach ,veď takéto výkony podávajú po 270km v nohách

Pripajam scan so STRAVY

Prílohy:

Postlberger_ bergen2017.jpg
Postlberger_ bergen2017.jpg 263.15 KiB thumb_up0thumb_down

25.09.2017 - 13:53:22
013
Ja dam aj 1300w. Ale na zachode 😎
25.09.2017 - 14:00:39
00
capulo napísal:
tak mna nie, mne to nabehne len ked si dam napr 100km niekde teste nad hranicou anp, pri beznom vyjazde alebo malo km ani nie

tak ti to nabieha vtedy ked sa to prejavuje najviac - v zatazi... ked sa ides vyprdiet tak sa to nestava respektive by si uz bol urcite sledovany na astmu ak by sa ti to stavalo aj v klude/pri nizkej zatazi...

inak sa bavime o tomto
https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/ventolin-inhaler-n-344834.html

a s radostou s tebou o tom pokecaju napriklad tu
https://www.imunovital.sk/pre-sportovcov


Naposledy upravil stax dňa 25.09.2017 - 15:02:49, celkovo upravené 1 krát.

25.09.2017 - 14:53:59
00
Mne sa Peťo páči najmä ako človek, vôbec mi nevadí jeho jednoduchosť a prostorekosť (neviem či to je spisovne :) ). Práve naopak. Jednoduchí ľudia s nepokriveným charakterom sú podľa mňa úplne super. Tí ktorí majú proste srdce na správnom mieste. Preto je Peter podľa mňa ten najväčší ľudský a športový vzor, aký doteraz mala naša krajina. Jasne, môžeme brať aj iných, napr. Matej Tóth, alebo kľudne aj Marek Hamšík a mnoho iných (napr. aj Zuzulová, aby som neurazil nežnejšie pohlavie... :) ), tiež to vyzerajú byť vyrovnaní ľudia, ale kto z nich je viac populárny vo svete ako samotný Peter?

Ja ho veľmi rád spomínam aj mládeži, ktorú trénujem, nech sledujú vzory, ktorí majú v prvom rade ľudské vlastnosti, až potom tie športové. Však koľko z nich reálne bude profesionálne športovať? Nie je to ani 1% myslím... Ale všetci musia vedieť fungovať v rámci spoločnosti na našej planéte. A preto chcem, aby ma obklopovali ľudia, ktorí budú mať tiež srdce na správnom mieste :)

Keď som už pri tom Petrovi. Nikdy som uňho nezaregistroval závisť a neochotu ako to je možné vidieť u mnoho iných športovcov. Frustráciu a znechutenie áno, ale to je v poriadku, keďže jeho postavenie je skutočne náročné. No zbytočne neplače nad rozliatym mliekom. Doteraz mi je smiešne, koľkým ľuďom leží ešte Mark Cavendish v žalúdku a ešte stále to v nich živí zlosť. Pritom paradoxne ten, koho sa to týka na to zabudol ako jeden z prvých, len proste priemerný slovenský fanúšik musí zazerať na toho druhého ako na zlého človeka :) Obdivuhodné ako sa so všetkým vie vysporiadať a hlavne ako rýchlo. Niekedy mi ho je až ľúťo, rád by som mu doprial viac súkromia. Preto sa teším spolu s ním, že do konca sezóny už nebude pretekať. V najlepšom treba (v sezóne) prestať. Proste si to ide užiť s rodinkou, tak to má byť :) V skratke je to človek, nie len stroj na výsledky a to sa mi páči najviac. Veľmi rozumne nastavené hodnoty.

Krtistoff bol super, ako zobral tu porážku, klobúk dole pred ním. Matthews keď prešiel okolo ako kyslé mlieko s neúprimným potľapkaním... škoda reči :) A fascinoval ma ten Petrov pokoj po víťazstve, aj keď tá radosť a šťastie bolo už len z pohľadu naňho nesmierne úprimné. Možno to vyznie hlúpo, ale podľa mňa ani nie sú dôležité tie víťazstvá... dôležité sú práve tie emócie, ktoré sa prežívajú po víťazstvách, alebo aj prehrách... tie sú návykové :)

Nakoniec len toľko, že Peťo môže byť dobrý ako chce. Pre mňa je šampión a legenda v prvom rade ako človek a až potom ako športovec. Do protichodu dám už len takého Kližana, tam asi netreba viac dodať, ak niekto tu sleduje trošku aj tenis. Ten aj keby bol prvý v ratingu, mám to na saláme a kľudne nech ide tú Kambodžu aj reprezentovať, urobí tejto krajine len jednu veľkú láskavosť. Podobne podľa posledých vyjadrení zainteresovaných aj Metelka. Nech idú, nie sú ničím zaujímaví pre túto krajinu a pre ľudí, ktorí sa ju snažia spraviť lepšou.

No aby som nekončil negatívne a zbytočne nenaťahoval už beztak dlhý výplod mojej "geniálnej" analýzy, tak ešte raz veľká gratulácia Peťkovi :D :)
25.09.2017 - 14:54:53
052

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up