Stale netusim kto je ten tvoj slavny "commoner".
13.12.2017 - 20:25:51
00
commoners sú opak nobles :) bežný sériový človíček, ja to najčastejšie používam na ľudkov bez základného chochmesu o realite, t.j. bez vedeckého backgroundu
na samozadelenie sa do tejto skupiny celkom stačí nerozoznávať rozdiel medzi hypotézou a teóriou :)
patrí sem určite viac ako 80 % populácie a žiť s týmto vedomím je desivé
13.12.2017 - 20:36:44
04
Paci sa mi ten sheldonovsky pristup, kto nema formalne vedecke vzdelanie tak nema ponatie o realite. Bavim sa
13.12.2017 - 20:45:44
04
Keď si domyslíš dôsledky, smiech prejde.
13.12.2017 - 20:46:34
00
Tulenik este raz. Nie ventolin pred alebo pocas preteku ale potom ako si jazdec siahne na absolutne dno svojich sil a aj tak trenovane telo sa ide zblaznit. Myslim ze ked si das alebo pravidelne uzivas latku ktora ma za ciel "ukludnit" pluca, mozes o to skor zacat regenerovat. Je mi jasne ze v otazke tejto vedy si na fore najerudovanejsi ale taky tim Sky napr. si moze dovolit 20 najlepsich Tulenikov na svete, aby prave zmiatli inych Tulenikov, lebo vy viete argumentovat a pripadne aj odhalit nezrovnalosti zatial co napr ja si viem iba na zaklade znamych informacii urobit nazor. Preto sa mi zda nepravdepodobne ze Froome si iba omylom fukol nejaku velku davku a ak ano, lekari Sky zlyhali na celej ciare. Strasne by som chcel aby v tom bola iba naozaj chyba pri liecbe astmy a respektujem prezumpciu neviny ale je tu vela otaznikov a zbytocnejo zahmlievania hned od zaciatku.
13.12.2017 - 20:49:20
00
The researchers found that inhaling WADA’s maximum permitted dose of salbutamol allowed the cyclists to breathe more easily, yet their performance did not improve, perhaps owing to side effects of the drug.
Read more at http://www.cyclingweekly.com/news/latest-news/are-asthma-medicines-unofficial-peds-205512#hddrOe6xDezDY4xf.99
13.12.2017 - 20:54:37
01
Miso12 tliapeš *****
bronchodilatans funguje len tam, kde sú stiahnuté bronchy - ak stiahnuté nie sú, ďalej ti ich nemá ako rozšíriť - tzn. keď teba začne dusiť, tak samozrejme z nejakého 30 % prietoku (jedno koľko) ti to salbutamol a spol. vrátia na 100 %, ale zdravému človeku neurobia zo 100 % prietoku ani 110 (ani 105) - vysávačovú hadicu zdupneš, ale nerozšíriš
zdravý človek môže mať mierny, veľmi mierny bronchospazmus na začiatku tréningu/preteku vo veľkom chlade, inak vôbec - je to vlastne ochrana pred chladom a aj na toto samozrejme b2-agonisty zaberú, ale to je tak asi všetko (a aj bez toho o 5-10 min by už dýchal normálne)
ehm a samozrejme, nejedná sa o nijaké "ukľudňovanie pľúc" - to je tvoje dojmologické ľudové pomenovávanie niečoho, čo síce na sebe zažívaš, ale nevieš ani ako to funguje
prísne vzato b2-agonisty uvoľňujú spazmy hladkých svalov, to je všetko - zdravému nie je čo uvoľňovať a začne regenerovať ako obvykle
Kristina strašný článok už preto, že tam ani nie je odkaz na tú "recent study" (aj keď +/- tuším, o ktorý článok ide a asi som ho sem už postoval)
13.12.2017 - 21:20:46
01
Pan erudovany sa rozcertil,to ma mrzi a preto nemienim dalej pokracovat v diskusii. Budem verit tvojmu nazoru a slubujem ze ak by nahodou v buducnosti boli nespochybnitelne tvrdenia vyvratene, urcite sa nebudem smiat lebo vychadzas z poznatkov ktorymi aktualne disponujes a bez dalsich informacii a nebodaj buducich odhaleni je to tak ako pises.
13.12.2017 - 21:41:13
01
Tulen tak ty si noble, pretoze si vedec? No ale potom napriklad aj ja mozem povedat, ze pre mna si tiez len obycajny commoner, pretoze nevies vobec nic o mojej kariernej oblasti. Je to nespravne uvazovanie. Trochu pokory by ti nezaskodilo.
13.12.2017 - 21:56:03
06
Pokora je pre tých, ktorých chceš ovládať, takže dík, neprosím si.
Som hnusné elitárske hovado a má to tak byť.
13.12.2017 - 22:00:24
04
ale ty nie si elita, si commoner.
13.12.2017 - 22:02:46
00
to by bolo fajn mat vo fore / teme moznost zapnut nieco ako vyhybku cim by sa urobilo podvlakno kde by sa skupinka medzi sebou prestrelujucich mohla vybavovat a do povodnej temy by sli iba prinosne prispevky (ja viem, ja viem - kto a ako by posudzoval co je prinosne a co nie....ale tak som sa iba zasnival kapanek. chapete)
13.12.2017 - 22:03:15
03
Aha, takze super truper sky pchal do Frumiho maskrtky, ktore nielenze nefunguju, ale mozno mu aj skodili. A to ako naco? Qui bono? Lebo vsetci su blbi, len tulen je lietadlo?
13.12.2017 - 23:11:41
00
Ešte raz, bez ohľadu na to, že by si to snáď mal potenciál pochopiť: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21142283
Rozhodujúca vetička:
" In conclusion, no significant effects were detected for inhaled β₂-agonists on endurance, strength or sprint performance in healthy athletes. There is some evidence indicating that systemic β₂-agonists may have a positive effect on physical performance in healthy subjects, but the evidence base is weak."
Preklad: β₂-agonisty sú snake oil čo sa týka možnosti ovplyvnenia výkonu - pri inhalačnom podaní určite, pri iných spôsoboch aplikácie by sa možno pri veľkom hľadaní niečo našlo, aj to ťažko. Samozrejme, na zastavenie bronchospazmu sú OK.

Pred pár rokmi bolo v móde EPO, aj to je snake oil: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28669689
"Although rHuEPO treatment improved a laboratory test of maximal exercise, the more clinically relevant submaximal exercise test performance and road race performance were not affected."
"Hoci rekombinantný humánny erytropoetín zlepšil laboratórne testy maximálnej záťaže, výsledky pre klinicky relevantnejšie submaximálne zaťaženia a výkon v cestných pretekoch neboli ovplyvnené."
A to pozor, teraz sa pre podlezenie detekčných limitov experimentuje s "mikrodávkami" EPO, zatiaľ čo títo dostávali plnú šajbu. Z toho si potom odvodíš veľmi ľahko, že účinok mikrodávok je čistý podvod a predaj dojmológie. Pritom v prípade EPO je naozaj veľmi dobrý dôvod predpokladať, že by to pomôcť malo. Len teda v reálnych podmienkach to aj tak dopadlo biedne. V prípade β₂-agonistov neexistuje ani len dobrý, nie že veľmi dobrý dôvod - mechanizmus ich anabolického účinku nie je známy ani len u myšičiek, kde sa naozaj potvrdil. U človeka sa nepotvrdil. Treba si uvedomiť, že človek nie je myš, takže čo funguje u myši, nemusí fungovať u človeka (a naopak). Toto pozná každý, čo pracuje s animal models (keby nám v človeku fungovalo všetko to, čo funguje na animal models, tak odhadom 2/3 vážnych problémov by neboli problémy).

Keby si to nechápal, tak to nie sú výšprty bulvárnych novinárov, ale skutočné vedecké články, ktoré prešli recenzným konaním. Inak povedané, to sú fakty. Takže áno, som lietadlo. A garantujem ti, že je tu x tém, kde (bio)chemik, biológ, lekár, farmaceut nevedia, či sa smiať, alebo plakať - kraviny o výžive, capiny o borelióze, ...
Propagátori dopingu v zásade žijú z toho, že akonáhle WADA (paranoidne) zaradí hocičo na blacklist, nie je prakticky možné zohnať športovcov, na ktorých by sa testol reálny účinok, pretože by automaticky boli suspendovaní. A kým funguje placebo... A samozrejme, "vynaliezajú" dopingové postupy na báze prvoplánových usudzovačiek, napr. že to, čo funguje na myši, bude aj na človeku. Alebo že čo funguje na chorom, bude fungovať aj na zdravom. Vyzerá to "logicky", športovci, tréneri ani vedenie tímov nemajú scientific background (mnohí z nich sú, pravdu povediac, aj trošku jednoduchší), tak sa nechávajú strhnúť. Ryžujú na tom isté osoby, čo sa samopasujú do roly expertov "kterak dopovati a nedati se nachytat", to sú koncoví príjemcovia "benefitov".

No a Chris do seba proste cpal antiastmatiká, lebo má astmu. Ktorú má tak 10-30 % populácie. Navyše u športovcov sa môže zjaviť záťažou spúšťaný bronchospazmus, čo sa ťažko prejaví u gaučovej populácie, z toho vyššie % spastických problémov v trénujúcej populácii (zastúpenie alergikov a z toho prameniacih spastických stavov bude +/- rovnaké).
13.12.2017 - 23:54:52
03
http://vsetkooanabolikach.webnode.sk/tuk-spalujuce-latky/salbutamol/
14.12.2017 - 00:06:46
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up