Ale ta vaha.....a paky vyzerajú hnusne.😀nak to ma same pozitiva
02.01.2018 - 22:42:47
03
GZA napísal:
Tak kotúčové treba, odvzdusnovat

Asi tak raz rocne to zaberie 5-20 minut, podla toho aky si genglavy. Shimana viac menej ani nemusis. Kolko krat rocne stelujes svoje lanovody?
GZA napísal:
davat pozor aby sa kotúč neohol cinkotanie....

Ano, pozor si davas. Stoji to asi tolko usilia ako davat pozor aby si neoskrel lak.

GZA napísal:
Skratka omnoho viac sa musi clovek o tie brzdy starat..
pri mechanikach je cas servisu porovnatelny (len viac stresujuci) pri hydre nemas co stelovat. Raz za rok odvzdusnis a raz za dva vymenis dosticky. Kotuce ta preziju.
GZA napísal:
A aj cena servisu je omnoho vyššia...

Nie je. Nakupna cena je vyssia. Dosticky su dokonca lacnejsie. A kotuce mas na veky vekov. Btw, kludne tam mozes dat kotuce z MTB ktore nemaju tu marketingovu marzu.
GZA napísal:
A ked porovnávam brzdenie, tak s klasickou brzdou viem lepšie regulovať silu brzdenia...

Tak to je daco nedobre. Mam oskusane, pri nudzovom brzdeni z 30km/h zastavim o 3-5m skor. Neni to vela, ale casto to je rozdiel medzi tebou a kapotou auta. Na mokru su kotuce bezkonkurencne.

Suma sumarum, predal som cestak s kotucmi. Odjazdil som na nom dost. A ked budem kupovat dalsi, urcite bude mat kotuce.
02.01.2018 - 22:45:36
02
Ja na horaku neodvzusnujem vôbec to sa ma?
02.01.2018 - 22:47:17
00
Suma sumarum, predal som cestak s kotucmi. - toto ma dostalo :D
02.01.2018 - 22:48:48
01
matej.burian1 ano. Za dvojnasobok nakupnej ceny. "obycajny" cestak by za rok siel razantne dole.
02.01.2018 - 22:50:49
00
Ja som pár jázd spravil na kamošovom cesťáku s kotúčovkami,keď som mu robil servis.Bolo to super,proti klasike je to brzdenie oveľa účinnejšie.Mne sa to nepáči a nechcem to na bicykli len s čisto estetických dôvodov,pretože v kombinácií s inými ,,vychytávkami" to už nie sú cesťáky,ale kadejaké neforemné hybridy.Koniec OT.
02.01.2018 - 22:56:01
03
Ono aby sa clovek az hanbil za to, ze kotuce na ceste proste nechce. A nie, nie je to hipstercina ani trucovite prdenie proti prudu / trendom.
To fakt ideme porovnavat MTB / CX s cestou?
Ja osobne na ceste tych par vyhod kotucov bez vahania vymenim za nizsiu vahu, cistejsi mechanizmus brzdy a nesprzneny dizajn. Na tento nazor mi uplne postacuje jazdit kotuce na MTB. Proste kym sa bude dat a bude to $ unosne tak na moj cestak kotuce nepojdu (co ine cakat ked furt jazdim 26", zeano).

Ak niekto chce kotuce - nech sa paci - nemam potrebu mu na oci furt vyhadzovat, ze je obet marketingu, ze je priemerne zrucny mechanik a vie si kotucovky sam servisovat (waaau), ze ma dizajnovo nepekny bike s (podla mna) zbytocnou vahou navyse. Ten kto kotuce na cestaku ma si ich lahko pre seba obhaji ale mohol by mat aj tolko pochopenia a neskatulkovat / netitulovat druhu stranu konzervatizmom, hipstercinou, neschopnostou servisovania atp.
Aj tak je to hovno platne a casom rafkove brzdy zmiznu lebo bla bla bla.
03.01.2018 - 01:36:58
014
tej vahy by som sa az tak nebal...
"Team working on wheel change technique but weight no longer an issue"
http://www.cyclingnews.com/news/trek-segafredo-to-use-disc-brake-bikes-in-paris-roubaix-and-grand-tours/

edit: orvaq ja mam skor pocit, ze skatulkari su tu zastancovia klasiky... vid Optimus.. co je nove, to je hnusne a zle.. ble! :)
03.01.2018 - 08:39:05
01
Medzi ziletkarmi je ale mnoho zastancov klasiky, podobne aj medzi vyrobcami. Nebojte sa ze by prestali vyrabat ramy pre klasicke brzdy, dopyt bude vzdy.
03.01.2018 - 09:21:06
00
kimlo-prosím ťa, čo to tu zase splietaš za nezmysly. :D Ja nikde nehaním kotúčové brzdy,ako také,ani nikoho, kto ich na cesťáku vozí(a že vás je tu dosť)neškatuľkujem.Len som napísal,že ja si ich na cesťák nikdy nedám.Som zástanca klasických nesprznených cestných bicyklov,ale to neznamená, že dopredu odmietam všetky novinky predtým,než si ich vyskúšam.Toť vsjo. :)
03.01.2018 - 09:30:56
02
Ta vaha nieje problem pre profi tim, pretoze uz aj tak su na limite 6,8kg. Pre hobby jazdca ti to vahu prida urcite.
03.01.2018 - 09:38:02
01
Kotúčové brzdy sa davaju na bicykle uz dosť dlho, preco sa az teraz začali tlačiť na cestné bike?
03.01.2018 - 09:38:14
00
kvôli konzervatívcom
03.01.2018 - 10:01:40
00
bizňis :D
03.01.2018 - 10:19:08
00
Jeden z dovodov spomemul aj ten chlapik, ktory na YouTube hovori o karbone a popri tom reze a skuma vyrobky renomovanych znaciek.

Podla neho jednym z hlavnych dovodov su karbonove rafiky a problem s teplom pri brzdeni. Hovoril, ze nech je ten karbon akokolvek spickovy, vzdy trpi pri vysokych teplotach. Sekundarnym javom je riziko explozie galusky z dovodu prehriatia rafika, alebo aj totalny kolaps rafika ako takeho.
03.01.2018 - 10:37:31
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up