8) 8)
27.10.2012 - 09:26:55
00
Niektorí ešte stále nechápu, že sú rôzne cesty k spotrebiteľovi...

Prvá cesta je, že sa kúpi celá výrobná kapacita na mesiac a do Európy sa dostane niekoľko kontajnerov. Tu sa v sklade vybalí a opäť zabalí do menšieho kontajnera s inými výrobkami a tieto kontajnery sa rozvezú po Európe. V jednotlivých regiónoch sa opäť rozbalia, naložia do dodávok a rozvezú do jednotlivých predajní. Ak je predajná cena výrobcu na výstupe z fabriky 1 Euro, tak cestovaním do predajne sa zvýši maximálne na 5 euro, aj s pekným ziskom. Samozrejme, musí isť o jednorázovú akciu opakovanú raz-dva krát do roka, žiadny široký sortiment, žiadne dlhodobé skladovanie, žiadne úvery na krytie skladových zásob.

Druhá cesta je, že niekto kúpi kontajner a dá ho doviezť do Európy, podľa možnosti 5-10-15 rôznych modelov. Z prístavu na kraji Európy putuje tovar cez niekoľko medziskladov rôznych obchodníkov a sprostredkovateľov až sa do predajne dostane 5-6 modelov, z každého 2-3 kusy. Všetkým sprostredkovateľom leží väčšia časť dodávky určitú dobu na sklade, pretože treba mať zásobu na rýchlu reakciu objednávateľa, na krytie skladových zásob má každý z nich bankový úver. A samozrejme, chce mať aj nejaký zisk. No a na predajni je cena 30 Euro... Pritom ide o rovnaký výrobok ako pri prvej ceste, možno s trochu zmeneným designom a obalom.

Samozrejme, prvou cestou nemôžu ísť výrobky úzko špecializované - napríklad karabínky, zbrane alebo špagáty pre horolezcov, pretože to nie sú výrobky širokej spotreby, ktoré si kúpi aj študent, aj dôchodca. No a samozrejme, zvyčajne to nie je vykričaná značka, ktorá letí a ktorá zvyšuje cenu - aj preto, že ide druhou cestou a ktorá si môže zaplatiť, že vo fabričke niekde vo svete nebudú vyrábať podobný model pre iných odberateľov.

Naposledy upravil JoKo dňa 27.10.2012 - 19:45:09, celkovo upravené 1 krát.

27.10.2012 - 19:41:40
00
http://www.potravinynapranyri.cz/ LILD vyšiel ešte celkom dobre v porovnaní napr s TESCOm
27.10.2012 - 19:44:47
00
zacal som na zimu behat, zatial v sirokych šuštiakoch a strasne mi to vadi, uz som nauceny na obtiahnute veci :-) mam kupit elastaky znackove ci tieto z lidlu? a ta bunda softshell bude aka? http://lidl.akcneletaky.sk/letaksh/1980/20/
29.10.2012 - 18:08:51
00
skus kratase a futbalove stucky...kym som hraval futbal celu zimnu pripravu som vzdy absolvoval takto....a teraz v tom pokracujem...uplne to staci na nohy...kratase mi zakryju nohy az po kolena...a od kolien nizsie su stucky :)
29.10.2012 - 19:49:52
00
zacal som na zimu behat, zatial v sirokych šuštiakoch a strasne mi to vadi, uz som nauceny na obtiahnute veci :-) mam kupit elastaky znackove ci tieto z lidlu? a ta bunda softshell bude aka? http://lidl.akcneletaky.sk/letaksh/1980/20/
pouzivam toto, tzv nasieracky
http://www.bezeckepotreby.sk/product/sk/Asics-L2-Winter-Tight-0540
mammut tricko+windstopper bunda
do -15C v pohode
29.10.2012 - 20:10:23
00
divo: behám v lidlových gatiach asi 2 roky a dobré - matroš ok, ploché švy, reflexné prvky, nič sa nepára. Pôjdem obzrieť vo štvrtok aj tieto. Softshell bunda bude asi na behanie príliš teplá, už bola v Lidli aj tenká bunda určená špeciálne na beh. Tú nosím so sebou aj na bike a v zime stačí s nejakým spodným funkčným prádlom tak do 0 až -5 v pohode (nosím na beh aj na bežky).
29.10.2012 - 20:21:07
00
canopus nasieracky su toto hento co si postol su klasicke elastaky :)
29.10.2012 - 20:40:00
00
canopus nasieracky su toto hento co si postol su klasicke elastaky :)
hehe myslel som to v tom zmysle,ze ked si do nich naseries,tak to tam mas :D ale vidis,tak tie su este lepsie :D heh
29.10.2012 - 21:00:09
00
odporucam v aktualnej akcii obal na motorku, dve velkosti, idealne na bajk na balkone atd.
je to ovela lepsi material ako original obal na bicykel, ten sa dotrha ako papier za 4 mesiace
29.10.2012 - 21:06:09
00
odporucam v aktualnej akcii obal na motorku, dve velkosti, idealne na bajk na balkone atd.
je to ovela lepsi material ako original obal na bicykel, ten sa dotrha ako papier za 4 mesiace
bike na balkone?kto si dava bike na balkon,takeho cloveka nepoznam
29.10.2012 - 21:27:38
00
na balkon nie, bike mam na chodbe a žiletku v obyvacke. mamka nadava ale zvykla si :-)
29.10.2012 - 21:35:26
00
canopus: tak to hej to by tam teda zostalo :D :D

ja som ho cely rok skladoval na balkone...ale uz je pekne na stene v izbe :)
29.10.2012 - 21:50:25
00
no niekedy tie popisy nie su velmi k veci, bo ked napisu ze na chladne dni tak zavse tym myslia napr 15-20 stupnov... takze podla takeho niecoho sa blbo orientuje, hlavne ked kazda znacka ma inde tie stupne
29.10.2012 - 23:05:55
00
Takže som si dnes z Lidlu doniesol jedne gate na behanie. Oproti tým, v ktorých behám teraz, nastali nejaké zmeny. Kým doterajšie sú celé z jedného typu materiálu, tieto nové majú prednú časť povyše kolien takú softshellovú (podobný materiál ako bol na cyklogatiach pred pár týždňami). Sám som zvedavý, ako sa to prejaví pri behu, ale vzhľadom na to, že mi občas bola pri nízkych teplotách a košickom severáku na sersam trochu zima, to môže byť celkom dobrá vychytávka.
01.11.2012 - 11:17:26
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up